![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe lîngă structura omului pe care Hristos o scoate în evidență, și pe care adventiștii ca buni pseudo (adică falși) creștini o tăgăduiesc, Hristos mai scoate în evidență un lucru: continuitatea existenței sufletului după moarte, pe care adventiștii o tăgăduiesc deasemenea. Oamenii pot ucide trupul omului, dar nu îi pot ucide sufletul; chiar în situația morții, doar trupul este acela care moare, sufletul continuă să trăiască, să existe și după moartea trupului. Nu aducem în discuție dacă sufletul care continuă și după moartea trupului este sau nu într-o relație de un anumit fel cu Dumnezeu; cel puțin nu deocamdată, deși acest lucru a fost atins spre exemplu de Delia31 în anumite postări. Ceea ce interesează este doctrina biblică a separării sufletului de trup, pentru că acestea sunt distincte, la moartea trupească a omului; această doctrină este una biblică, afirmată de purtătorul revelației divine, Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Nu ne-ar surprinde ca în scurt timp adventiștii de pe forum să ne spună că Iisus Hristos era de fapt un spiritist păgîn :))) |
|
|||
|
|||
![]()
sufletul care a gresit va muri. (Ezechiel 18:4 - Biblia sinodala)
Sufletul care pacatuieste va muri (Ezechiel 18:20 - Biblia sinodala) Ma altur si eu lui "osutafaraunu", cu ragamintea de a primi un singur verset din Biblie (sa nu dati din filozofia lui Platon - biblia cu fantome) care sa contina expresia "suflet nemuritor". Cine stie, daca suntem doi care cerem acelasi lucru, poate vom primi raspuns, in sfarsit. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar sufletul caruia i-a iertat Dumnezeu pacatul, va mai fi despartit de Dumnezeu prin moartea-thanatos? Uite aici, nu-i din biblia cu fantome. http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=2877 |
|
|||
|
|||
![]()
Și normal că vă alăturați celuilalt adventist că eretic la eretic trage și sectant la sectant. Era să uit de Platon și de teozofie; într-adevăr nu m-am mirat că o să îl băgați pe Hristos în categoria spiritiștilor păgâni, a platoniștilor sau a teozofilor. Din nefericire pentru voi, adventiștii, doctrina lui Hristos este alta decât aceea a voastră. Asta este. Ghinion. Și ghinion și pentru aceia pe care îi înșelați cu amăgirea minciunilor voastre și erorilor de interpretare a Bibliei. Aștept să reacționați la cele sesizate de mine, dar cu argumente și nu cu obișnuita bălăcăreală adventistă. În caz contrar o să consider că pur și simplu, în materie de argumente și de adevăr, voi adventiștii ați rămas în eroare, schimonosind cu doctrina voastră bolnavă și mincinoasă adevărata față a adevărului biblic. Deci, cu argumente, nu cu vorbe goale, dacă aveți cu adevărat ceva de contrazis. Dacă nu, atunci lumea, cât mai mult, inclusiv neoprotestanții de pe acest forum, trebuie să știe că sunteți în afara adevărului, cel puțin cu privire la aceste doctrine.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by stefan florin; 05.09.2011 at 15:53:36. |
|
|||
|
|||
![]()
dumnezeu ne-a creat dupa chipul si asemanarea sa;ce minunat dar ce inseamna asta????chip=dumnezeu are 2 ochi,2 urechi are inima samd Dumnezeu cand statea inaintea lui Avraam erau 3 barbati omul ca entitate e unul, ai o singura identitate un singur cnp etc.,dar noi stim ca conform celor scrise de ap.pavel in tesaloniceni
1 Tesaloniceni 5:23 Dumnezeul păcii să vă sfințească El însuși pe deplin; și duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană, la venirea Domnului nostru Isus Hristos... avem 3 componente. tot asa cu Dumnezeul nostru e unul singur ca Dumnezeu,Creator ,Stapan dar ne arata ca in mod separat sunt 3 persoane Tatal,Fiul si Duhul Sfant. ioan14.23 Drept răspuns, Isus i-a zis: „Dacă Mă iubește cineva, va păzi Cuvântul Meu, și Tatăl Meu îl va iubi. Noi vom veni la el și vom locui împreună cu el.....dar Faptele apostolilor 8:17 Atunci Petru și Ioan au pus mâinile peste ei, și aceia au primit Duhul Sfânt.....cine locuieste in noi??intr-adevar dumnezeu dar ca persoana Duhul Sfant.la dumnezeu este posibil ca fiecare persoana in parte sa aiba o lucrare diferita Fiul a fost rastignitRomani 8:26 Și tot astfel și Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu știm cum trebuie să ne rugăm. Dar însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite. dar la om nu-i posibila separarea caci fara duh suntem animale,fara suflet suntem cadavre si fara trup suntem fantome |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
dpdv biologic mai cunosc cateva specii asemanatoare cu mine dar imi amintesc cu nostalgie de tatal meu care scancea de durere avand cancer intestinal nestiind ce-l asteapta dupa momentul mortii,spunea doar sa-l duca Dumnezeu unde vrea El ca El hotaraste. cu greu a inteles ca Dumnezeu a hotarat destinatia lui acum 2000 de ani cand l-a trimis pe fiul Sau sa moara pentru pacatele noastre ale tuturor si ca nu-i de ajuns doar sa recunosti ca esti pacatos ci ca trebuie sa-ti ceri si iertare si nu-i de ajuns nici asta trebuie sa capeti iertarea s-o crezi din toata inima ta.,caci e darul Lui IIsus Hristos si L-a luat Domnul cu zambetul be buze si mama mea se mira si zicea uite ca rade si sufletul si duhul s-au dus iar noi am ingropat trupul
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu imi place deloc ce vad in tara asta numita Romania, desi sunt roman, nascut in cultul ortodox si botezat ortodox si incerc sa fiu si ortodox (pt ca nu pot afirma inca ca sunt; a fi ortodox e lucru greu sa nu ne amagim cu titulatura, uitand de trairea in Duhul Sfant). Bate un vant de pustiire in sufletele multor romani si ei nu isi dau seama. Doritori de viata buna, multi cauta sa aiba un serviciu care sa le aduca bani si abia apoi se gandesc sa mai traiasca si spiritual. Odata angrenati in sistemul asta de viata, dupa model occidental, devin simple obiecte, dat fiind ca in ei Duhul Sfant lucreaza prea putin sau deloc. Ei traiesc cu viata pe care au primit-o la nastere si nu realizeaza ca aceasta viata se erodeaza si se pierde daca omul este interesat doar sa consume si sa se "distreze". Parintii generatiei actuale cauta sa satisfaca de la cele mai mici varste dorintele copiilor in loc sa ii educe in spirit crestin ortodox. Cred (de fapt sunt convins) ca Iisus Hristos are dreptate cand ne spune:
"27. Lucrați nu pentru mâncarea cea pieritoare, ci pentru mâncarea ce rămâne spre viața veșnică și pe care o va da vouă Fiul Omului, căci pe El L-a pecetluit Dumnezeu-Tatăl. ........................ 7. Dar Dumnezeu, oare, nu va face dreptate aleșilor Săi care strigă către El ziua și noaptea și pentru care El rabdă îndelung? 8. Zic vouă că le va face dreptate în curând. Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credință pe pământ?" Ma tem ca suntem si noi romanii intre cei de care Iisus Hristos face pomenire. Oare credinta noastra a ajuns un automatism, o practica asemeni altor practici? Sper sa mai fie traitori in Romania care sa fie cu inima la Dumnezeu si sa nu il cinsteasca doar cu buzele. "13. Și a zis Domnul: "De aceea poporul acesta se apropie de Mine cu gura și cu buzele Mă cinstește, dar cu inima este departe, căci închinarea înaintea Mea nu este decât o rânduială omenească învățată de la oameni."
Cu noi este Dumnezeu, Intelegeti neamuri si va plecati Caci cu noi este Dumnezeu Last edited by marioad24; 19.12.2011 at 21:32:45. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|