![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
De fapt, termenul de "excomunicare" este ortodox ? Eram convins că e un termen romano-catolic. Cel puțin în Biserica Greco-Catolică, eu personal nu prea am auzit de verbul "a excomunica-excomunicare".
|
|||
|
|||
![]()
VIDEO: Nepoata lui BERCEA MONDIALU’, al carei nas este MIRCEA BASESCU, a fost BOTEZATA IN BANI … La propriu
http://saccsiv.wordpress.com/2010/01...ni-la-propriu/ Acuma, să mă ierte Dumnezeu, dar când vezi așa ceva, care nu este groaznic, nici strigător la cer, ci strigător la cerurile cerurilor, întreb și eu ca "prostul", bă da popii ăia ce păzesc acolo ? Cum își permit unii să facă o asemenea batjocură din sfânta taină a botezului ?? Cum poate un preot ortodox să accepte așa ceva ?? Dacă pe țiganii ăia îi poți înțelege că ei mai multe nu știu, cum poate un popă să accepte așa ceva ?? Cum poate să accepte acea mărturisire efectiv formală și fără absolut nici un fel de relevanță din partea unor indivizi care nu au nici cea mai mică legătură cu viața de credință, ci se ocupă numai cu lucrurile veacului acestuia din care și-au făcut dumnezei la care se închină precum odată evreii la vițelul de aur ?? Ce păzesc înalții care stau acolo cocoțați pe scaune, sus, în înălțimi ?? Astfel de atitudini cu privire la sfântul botez, și nu mă refer neapărat la persoane cât la atitudini și comportamente, trebuie excomunicate pentru vecii vecilor din Sfânta Biserică, deși asemenea lucruri nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată !!! Însă stau și mă întreb, și sper că nu retoric, ce naiba mai păzesc preoții și ierarhii Bisericii când au loc asemenea ritualuri formaliste și când au loc asemenea batjocuri ale lucrurilor sfinte chiar în incinta Bisericii ?? Cum este posibil pentru bani ca anumiți indivizi care trebuiau să păzească sfințenia credinței să permită asemenea lucruri strigătoare la cer și chiar în Biserică și chiar la Sfântul Botez, care odată în istoria Bisericii (ehe, dar ce vremuri ..!!!) mai era numit și luminare ?? Last edited by doctor_faustus; 20.10.2010 at 08:00:49. Motiv: corectură |
|
|||
|
|||
![]()
Haideti sa ne excomunicam reciproc! Macar vreun motiv sigur vom avea! Dupa definitia clara a excomunicarii, ea are ca obiect nu numai pe preoti, ci si pe mireni. Asadar, sa vedem cine pe cine excomunica mai bine, ca motive sunt destule...pt ambele parti
Spre exemplu, eu am o mare febra: imi doresc din tot sufletul sa excomunic pe adimin-ul acestui site. Mi se pare ca ori ia bani degeaba, ori face munca voluntara pentru plata "de dincolo". Ce sa faci, "nu ai cu cine, ba"! Pana una alta, si admin-ii sunt oameni |
|
|||
|
|||
![]()
Pai intrebati pe fratele Mihnea la cate anateme a ajuns BC din cate stiu eu pe la 3000.
In BC cred ca majoritatea membrilor nu sunt excomunicati prin pogoramant. :))
|
|||
|
|||
![]()
Poate părea o atitudine "extremistă", ultralegalistă, însă personal cred că este necesar ca toate persoanele din sistemul sanitar public și privat, care au efectuat operații de avort (adică ucidere de ființe umane aflate la stadii incipiente de dezvoltare biologică), precum și toți parlamentarii din Parlamentul României de după evenimentele de la sfârșitul lui 1989 care nu au avut inițiative active în Parlament de a interzice avorturile, precum și toți miniștri care au guvernat sistemul de sănătate din România din 1990 încoace fără să aibă inițiative de a interzice avortul în România, precum și toți președinții statului român din 1990 încoace, aceștia toți, dacă fac parte din structurile Bisericii Ortodoxe Române, chiar și numai în scripte, să fie excomunicați pe viață din Sfânta Biserică Ortodoxă, fără nici cel mai mic drept la vreo pocăință, datorită practicării, în cazul unora, sau îngăduirii legale cu bună știință din partea altora, a unui sistem de ucidere în masă a unor ființe umane fără apărare și aflate în stadii incipiente de dezvoltare în pântece de mamă, precum și să fie excluși pe viață de la orice activitate și serviciu ale Bisericii, precum și să fie anatematizați de Sfânta Biserică Ortodoxă Română !!!
|
|
||||
|
||||
![]()
[quote=Florin-Ionut;295170]Cand m-am casatorit, eram in stare de apostazie. I-am si spus asta preotului care m-a cununat, om pe care atunci l-am si intalnit prima oara. Nici nu m-a spovedit, i-am zis clar ca nu m-am hotarat sa ma pocaiesc. Sotia era si ea intr-o nepasare, necredincioasa. Cu toate astea, ni s-a facut Taina Cununiei.
Pai ce a facut acel preot e foarte grav. V-a casatorit fara spovada, evident v-a si impartasit in timpul cununiei, asa este? Eu zic ca acest topic este excelent, nu as merge atat de departe cu excomunicarile, ci as incepe sa fac "curatenie" incepand de sus, de la preoti, ierarhi...., ei sunt principalii responsabili de decaderea oamenilor, din urmatoarele motive: 1) spovezile se fac din an in Paste 2) nu exista cateheza in Biserica, tinerii/adultii nu sunt pregatiti din punct de vedere religios, de aici si ignoranta care predomina in Bor printre o mare parte din credinciosi 3) oamenii sunt impartasiti fara spovada, evident ca nu toti 4) preotii casatoresc tinerii fara pregatire, chiar fara spovada, cum a fost cazul de mai sus 5) preotii recasatoresc oameni in Biserica, cu toate ca eu mai fost casatoriti religios 6) preotii cu adevarat profunzi, ajunsi la un inalt nivel spiritual si de intelecpiune se numara pe degete.... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Exista o rugaciune care o putem zice inainte de a citi din Sfanta Scriptura? | mela me | Rugaciuni | 6 | 10.04.2014 20:28:30 |
Cum nu intelege BC Sfanta Scriptura si zice ca exista purgatoriu | mihailt | Biserica Romano-Catolica | 328 | 22.02.2011 19:57:54 |
Exista Biserica Ortodoxa? | Dj_ICU | Generalitati | 40 | 12.11.2009 13:56:49 |
exista Biserica Ortodoxa autonoma? | paraschiva | Generalitati | 6 | 18.04.2008 07:56:16 |
|