Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.10.2011, 22:21:50
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

In Maica Domnului dispar contrariile. Este si mamă si fecioara. Ne este nouă tuturor, mireni monahi model de smerenie.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2014, 11:07:04
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Nu ma simt vrednica de ajutorul dat de Maicuta Domnului . O situatie fara iesire in toamna asta s-a rezolvat in mod miraculos ,desi cerusem mult mai putin ,ea m-a ajutat cum nici nu sperasem.S-a intamplat cu adevarat o minune.
Mi-au placut aceste versete din Paraclisul Maicii Domnului ,cel din Psaltire:
"Ce dar de multumită îti voi aduce ție, pentru darurile tale, de care m-am învrednicit, și pentru bunătatea ta cea nemăsurată? Pentru aceea slăvesc, cânt si măresc milostivirea ta cea negrăită, către mine."
Ce sa facem si noi in schimb pentru ajutorul primit ?
Cred ca Maica Domnului s-ar bucura sa fim mai buni.
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 03.10.2010, 20:23:03
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ionut12 Vezi mesajul
Fara ajutorul maicii domnului vai de noi
fara rugaciunile maicii domnului nu stiu ati sau mar mantui
maica domnului e mijlocitoarea noastra
bine ca avem la cine nadajdui si la cine avem sa ne plangem pacatele si necazurile
in conceptia ortodoxa, mantuirea este data in primul rand prin mila lui Dumnezeu apoi prin Harul Sau si credinta noastra roditoare de fapte bune
in viziunea mai larga a mantuirii, orice ajutor si mijlocire este de folos chiar si cea a fratelui nostru, dar sa nu ducem la extrema ideea conform careia, mantuirea ar depinde doar de rugaciunile Maicii Domnului,
intradevar in sensul ontologic, al refacerii chipului celui dintai in noi, mijlocirea Maicii Domnului ne ajuta la inaintarea pe aceasta cale
dar afirmatia "fara rugaciunile maicii domnului nu stiu cati sau mai mantui" nu este conform cu doctrina ortodoxa despre mantuire si pe deasupra mai si starneste polemici din partea sectarilor cum ca noi chipurile am renunta la Hristos ca Mantuitor si am privi-o pe Maica Domnului ca fiind cea care infaptuieste mantuirea, ceea ce evident este gresit

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)

Last edited by danyel; 03.10.2010 at 20:27:55.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2010, 13:15:22
strugurel strugurel is offline
Banned

Data înregistrării: 17.10.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Sectarii vorbesc si folosesc mai tot timpul termenul de Pocainta , dar intorc spatele si nu cinstesc pe Preasfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria . Putem vorbi de o pocainta adevarata fara a cinsti asa cum se cuvine pe Preasfanta Fecioara ? Exista oare crestin adevarat ce nu simte ajutorul dat de Fecioara Maria ?
Nu ati pus la socoteala faptul ca unii au o credinta crestina-apostolica. Asa cum Sfintii Apostoli ai Domnului Iisus Hristos nu s-au inchinat, in nici un fel, la Maica Domnului tot asa fac si unii crestini care urmeaza invataturile si exemplul Sfintilor Apostoli. Inchinarea, lauda si slava se cuvin numai lui Dumnezeu, numai prin Domnul nostru Iisus Hristos (aceasta este invatatura Sfintilor Apostoli).

Ca sa va convingeti de modul de felul cum se inchinau Sfintii Apostoli la Maica Domnului, cititi epistolele lor (si nu sunt putine). Veti vedea ca nu au pomenit absolut nimic despre Maica Domnului.

Poate ca, fara sa va dati seama, i-ati facut "setari" chiar pe Sfintii Apostoli (ati incriminat niste practici caracteristice acestora). Ar fi binevenite niste scuze.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2010, 14:16:33
Ana-Maria N's Avatar
Ana-Maria N Ana-Maria N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de strugurel Vezi mesajul
Nu ati pus la socoteala faptul ca unii au o credinta crestina-apostolica. Asa cum Sfintii Apostoli ai Domnului Iisus Hristos nu s-au inchinat, in nici un fel, la Maica Domnului tot asa fac si unii crestini care urmeaza invataturile si exemplul Sfintilor Apostoli. Inchinarea, lauda si slava se cuvin numai lui Dumnezeu, numai prin Domnul nostru Iisus Hristos (aceasta este invatatura Sfintilor Apostoli).

Ca sa va convingeti de modul de felul cum se inchinau Sfintii Apostoli la Maica Domnului, cititi epistolele lor (si nu sunt putine). Veti vedea ca nu au pomenit absolut nimic despre Maica Domnului.

Poate ca, fara sa va dati seama, i-ati facut "setari" chiar pe Sfintii Apostoli (ati incriminat niste practici caracteristice acestora). Ar fi binevenite niste scuze.

Stii ce, crezi tu ce vrei, dar gresesti...si iti spun asta in cunostiinta de cauza. Eu am revenit pe Cale nu demult timp, dupa ce se produsese o ruptura in relatia mea cu Dumnezeu. Intamplarea a facut sa ajung intr-o manastire cu hramul Nasterea Maicii Domnului, acum catva timp. M-am rugat la Maicuta Domului si ea m-a ascultat, ba mai mult nu a intarziat deloc sa-mi ' puna o vorba buna ' la Fiul ei, Domunul nostru Iisus Hristos. Acum sunt pe Calea cea buna datorita rugaciunilor ei...grabnic ajutatoare a celor ce se pocaiesc.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2010, 14:44:11
Elesya Elesya is offline
Banned

Data înregistrării: 08.10.2010
Locație: intre doua nemuriri
Implicit am primit ajutorul EI

Citat:
În prealabil postat de Ana-Maria N Vezi mesajul
Stii ce, crezi tu ce vrei, dar gresesti...si iti spun asta in cunostiinta de cauza. Eu am revenit pe Cale nu demult timp, dupa ce se produsese o ruptura in relatia mea cu Dumnezeu. Intamplarea a facut sa ajung intr-o manastire cu hramul Nasterea Maicii Domnului, acum catva timp. M-am rugat la Maicuta Domului si ea m-a ascultat, ba mai mult nu a intarziat deloc sa-mi ' puna o vorba buna ' la Fiul ei, Domunul nostru Iisus Hristos. Acum sunt pe Calea cea buna datorita rugaciunilor ei...grabnic ajutatoare a celor ce se pocaiesc.
DA....Maica Domnului ne ajuta si pe noi si cu sufletul curat pot afirma ca face minuni ..deoarece mie mi-a demonstrat in clar asta , printr-o vindecare brusca in timp de 3 ore...a unei ...afectiuni cu care ma luptam de vreo 2 ani si care se intindea...Slava Ei si in veci MULTUMIRE !
Reply With Quote
Vechi 17.10.2010, 14:54:55
Ana-Maria N's Avatar
Ana-Maria N Ana-Maria N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Cum ar putea Domnul nostru Iisus Hristos, caruia ii este mila si de cel mai amarat pacatos, care iubeste pe cei drepti, care iubeste si mai tare pe cei ce se intorc prin pocainta , sa nu-i asculte rugaciunele insasi Maicii Sale ?
Reply With Quote
Vechi 09.12.2010, 20:42:24
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Sectarii vorbesc si folosesc mai tot timpul termenul de Pocainta , dar intorc spatele si nu cinstesc pe Preasfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria . Putem vorbi de o pocainta adevarata fara a cinsti asa cum se cuvine pe Preasfanta Fecioara ? Exista oare crestin adevarat ce nu simte ajutorul dat de Fecioara Maria ? Ajutorul pe care , dintotdeauna , credinciosii l-au primit de la Maica Domnului i-a facut pe acestia sa vesteasca tuturor minunata si grabnica implinire a rugaciunilor de la Dumnezeu prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria . Pentru mine personal , Presfanta Fecioara mi-a ascultat din totdeauna necazurile , durerile si cererile mele . La Sfanta ei icoana am cazut in genunchi cand am intrat in Biserica in urma cu ceva ani in urma cand un mare necaz si suparare ma apasa . Am plans si m-am rugat mult timp la icoana ei ! Ea m-a indemnat sa fac o Sfanta Spovedanie cum n-am mai facut nici cand , si tot ea m-a scos din necazurile mele . De atunci am inmultit rugaciunile catre ea , si tot de atunci cand cad in pacat , ei ma rog si-i spun cele savarsite . Icoanele ei ma privesc in ochi , parca imi vorbesc , iar intalnirea cu sfantul chip al ei imi da putere , nadejde sa ma ridic si sa merg mai departe. Sa multumim Domnului ca suntem Ortodocsi si putem sa o cinstim asa cum trebuie ! Sunt convins ca si pe voi Preasfanta Fecioara va ajuta necontenit pe drumul greu si ingust al Pocaintei , si sincer va spun ca nu stiu ce am fi facut daca ea nu ne-ar fi mijlocitoare directa in fata lui Dumnezeu !
Si mie tot ea mi-a starnit interesul fata de Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2010, 20:50:47
GheronIosifIsihastul GheronIosifIsihastul is offline
Banned

Data înregistrării: 05.10.2010
Locație: acolo unde nu e Dumnezeu
Implicit

Multumesc de invitatie Cristian! Aici nu sunt eretici:) m-ai scos din chingi si bine ai facut..
am spus suficient si asa cum am putut.. Si eu o iubesc pe Maicuta Domnului si as avea multe de povestit despre ea dar sunt foarte obosit acum.. Imi place cuvantul parintelui Arsenie Boca "chemare la Hristosul unde spre final spune "lasa sa treca totul pin inima ei, Eu ti-am dat-o pe prea curata Mea Maica".. cand cadem ne ducem la ea si-i zicem Uite Maica mea ce buba urata am facut si nu mai pot de durere! fa ceva ca nu mai pot! Si face de fiecare data atunci imediat peloc! In primul and iti ridica supararea, sau o transforma, picurand miere din dragostea si din inima ei curata si buna!
Maicuta Domnului, ajuta-ma ca sunt obosit si infrant! ridica-ma iarasi din groapa faradelegilor si nu lasa sa se bucure vrajmasii mei de mine!
Reply With Quote
Vechi 09.12.2010, 21:21:20
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Maica Domnului m-a intors si pe mine spre Dumnezeu.. Cred ca e o mare Mijlocitoare in Cer si un ghid in drumul mantuirii noastre.. Ca la nunta din Cana si ca in iconografie sta cu mana intinsa si arata spre Fiu ei Preasfant.Cred ca o putem numi si Maica a pocaintei..
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cu ajutorul nostru, un copil ar putea sa-si implineasca un vis N.Priceputu Umanitare 60 29.10.2016 00:53:16
Drumul Crucii, Calea Pocaintei, nevointele duhovnicesti. alexmatei Spiritualitatea ortodoxa 0 16.03.2012 20:22:04
Si ei au nevoie de ajutorul nostru.... silvia55 Umanitare 0 08.09.2011 00:30:10
Un copil curajos are nevoie de ajutorul nostru E_my Umanitare 27 05.01.2011 20:54:54
un preot are nevoie de ajutorul nostru cristy Umanitare 3 15.10.2009 11:36:32