Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.09.2010, 19:41:26
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Chiar imi pare rau ca Scotianul nu mai apare pe forum. Era unul dintre neoprotestantii dragi sufletului meu, un om cu bun simt si care a venit pe acest forum sa inteleaga ceva anume (ceea ce cred ca s-a si intamplat: a inteles!).

Miss you, Scotianule. Sper sa mai vorbim prin email....

God bless you
Vechi 24.09.2010, 20:01:41
truthtostone's Avatar
truthtostone truthtostone is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Chiar daca te duci sa faci misto de tamplar, poate te saturi pana la urma si incepe sa-ti placa munca lui. Saul, pe drumul Damascului, mergea sa ucida crestini, nu sa devina crestin...si totusi, nu a contat ce voia el; a devenit un mare, mare crestin.
Deci, hai sa nu gandim simplist.

Aha deci in adancul tau ai dorinta de a deveni ortodox.Eu vad trei variante.
1.Ai venit sa convertesti ce poti(nu cred in varianta asta,dar am scris-o)
2.Ai venit fiindca simti ca ai nevoie de ortodoxie si nu de "alta confesiune"
3.Ai venit sa ne/ti demonstrezi ca si Ortodoxia si Alta Confesiune sunt in regula.

Daca ai venit pentru varianta a doua,esti bine-venita si iti doresc sa sa-ti gasesti linistea.
Daca ai venit pentru variantele 1,3 ,din punctul meu de vedere nu esti bine-venita.
Vechi 24.09.2010, 20:17:26
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de truthtostone Vezi mesajul
Aha deci in adancul tau ai dorinta de a deveni ortodox.Eu vad trei variante.
1.Ai venit sa convertesti ce poti(nu cred in varianta asta,dar am scris-o)
2.Ai venit fiindca simti ca ai nevoie de ortodoxie si nu de "alta confesiune"
3.Ai venit sa ne/ti demonstrezi ca si Ortodoxia si Alta Confesiune sunt in regula.

Daca ai venit pentru varianta a doua,esti bine-venita si iti doresc sa sa-ti gasesti linistea.
Daca ai venit pentru variantele 1,3 ,din punctul meu de vedere nu esti bine-venita.
Acum, de ce intorci discutia spre mine? :)
Ce voiam sa spun e ca nu conteaza cu ce scop vin eu aici [sau altul], ci ce scop are Dumnezeu. Omul poate vine sa se certe, sau sa arate ce stie, sau sa faca prozelitism...tot ce e posibil...insa Dumnezeu ii poate schimba inima folosindu-se de lumina pe care o raspandesti tu si fratii tai. De aceea grija crestinului este sa raspandeasca lumina, caci nu se stie niciodata cine va avea nevoie de ea.
Daca tot m-ai intrebat, recunosc ca nu ma incadrez la niciunul din punctele 1-3. Eu nu gandesc atat de complicat. Am venit aici ca asa a vrut Dumnezeu.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 24.09.2010, 20:21:30
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit ok

lasati oamenii sa fie liberi, si sa spuna ce gandesc !!!
chiar si ateii sa fie bineveniti ,chiar si sectantii,sau musulmanii !
orice discutie contradictorie,ar trebui sa se ridice la un nivel al inaltimii argumentelor si nu al vorbariei flecare, fara de sens !

insa ceea ce am vazut ca se intampla uneori, cu unii useri de pe aici, e ca se simt jigniti cand vine ateul,sau sectantul,deoarece ei se simt subminati de argumentele aluilalt,la nivelul credintei lor personale,aratandu-se astfel slaba lor consistenta de credinta,si subrezenia convingerilor lor !

pai ce crestini ortodoxi am mai fi noi,daca valul dur al argumentelor oricarui prizarit de ateu sau de sectant ne-ar darama sau subrezi, de n-am mai sti pe unde sa ne ascundem ofuscati si jigniti din calea lui ?!
-hai sa ne ascundem deci, adica sa-i alungam pe toti astia, diferitii,ca ne prea dau in cap cu argumentele lor, iara noi, suntem prea saramani,si nu le stim replica, de sa-i convingem,pana la urma ca se inseala !
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este sfatul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti forumistii? tigerAvalo9 Generalitati 84 05.09.2011 09:32:49
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 19:46:27
Mesaj pentru userul "moment31" sophia Generalitati 0 12.11.2009 20:06:03