![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Pune mana pe o carte de limba romana mai intai.
|
|||
|
|||
|
misto gluma.
|
|
|
||||
|
||||
|
Nu era o gluma. Cand eram in scoala si colegii mei scriau fara punctuatie si cu prescurtari "de internet", am crezut ca e o gluma, ca acea scriere oribila e folosita doar intr-un registru colegial, ca cei care scriu asa pot oricand sa scrie corect cand sunt nevoiti sa dea o teza sau sa completeze o cerere.
M-am inselat. Unii din ei chiar vor sa ajunga profesori, desi batjocoresc limba si nu au nici un fel de remuscare. E inca o dovada a mocirlei in care ne scaldam cu totii ca societate.
|
|||
|
|||
|
horatiu.miron
Unii din ei chiar vor sa ajunga profesori, desi batjocoresc limba si nu au nici un fel de remuscare. E inca o dovada a mocirlei in care ne scaldam cu totii ca societate. __________________ Si unii chiar au ajuns si sunt niste agramati....De fapt daca te uiti bine la cum scrie lumea.....e plin de greseli esentiale ades....motivate eventual, pueril ca ar fi din graba...Consider ca cine nu incearca macar sa scrie corect, nu se respecta pe sine si nici limba neamului sau. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu am contestat lipsa de coerenta in exprimare, lipsa alineatelor si eternul spatiu pus inainte de semnele de punctuatie. Acestea, spre deosebire de lipsa diacriticelor, afecteaza grav lizibilitatea textului. Un text in limba romana, dar fara diacritice, nu presupune nici un fel de efort pentru un vorbitor nativ care stie sa citeasca. Toate aceste tehnici, laolalta cu folosirea butonului "Vizualizare" inainte de a trimite un mesaj pe forum, sunt de bun simt. Cineva care voit ignora aceste norme de igiena a exprimarii nu are ce sa caute la nicio catedra. Aparent nu vedeti nimic in neregula cu agramati care sa se ocupe de educatia copiilor romani, atata timp cat acei agramati vor sa predea "religie". Cine vrea sa acceada in mediul academic trebuie judecat dupa alte standarde decat forumistul de rand.
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur. User vechi: hmiron. User si mai vechi: scrabble. Last edited by horatiu.miron; 25.02.2011 at 23:46:43. |
|
|
|||
|
|||
|
Mai, nu fii asa aspru....poate s-a grabit....oricum este un lucru nobil si curajos sa iti doresti sa devii profesor de religie in ziua de azi....
O zi frumoasa! |
|
|
|||
|
|||
|
@horatiu: ai inteles gresit si probabil nici eu nu m-am exprimat foarte clar. mesajul era pt. initiatoarea topicului. mie unuia mi-a parut hilara idea de a intreba pe un forum chestia asta in loc sa mearga/sune la inspectorat si/sau ceva reprezentant al bisericii.
@catehumen:nu as fi asa de sigur de acest lucru. oportunisti exista peste tot. si poate ar trebui sa pui si tu mana pe o carte de istorie ca sa vezi cum e cu poporul multi milenar crestin. din punctul meu de vedere faptul ca o persoana este religioasa nu implica absolut de fel ca este si morala. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu mi-am exprimat un punct de vedere ,imi pare rau ca nu poti accepta parerea altora ! De altfel am vazut ,ca ii cam corectezi pe toti ... Sa ne fereasca Dumnezeu sa ne mancam intre noi romanii ,asa suntem de rai...De unde am plecat ca subiect si unde am ajuns ... Eu sunt destul de nou aici ,mi-am imaginat ca un site de acest gen e un loc unde toti sunt crestini practicanti ,oameni cu virtuti teologice ,cu rabdare si compasiune pentru celalalt,din ce imi dau seama nu e ceea ce speram eu ! Sunt unii care cred ca nu au ceva mai bun de facut decat sa puna pumnul in gura altora ,sa caute cu orice pret un "nod in papura" ,sa caute cea mai mica virgula ,diacritice etc. Imi vine sa rad ,dar e un ras amar ! Din cate imi dau seama ,sper totusi sa ma insel ,forumul asta e un loc in care trebuie sa ai grija ce spui ,ca altfel imediat esti mitraliat de vreo doi trei "iluminati" crestini si ei de altfel ... Last edited by catehumen; 05.03.2011 at 00:34:36. |
|
|