![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, sunt! Și nu mă rușinez de ei... și nici de frații lor creștini și oameni și orice făptură oricare ar fi aceia.
Sau tu te-ai mirat probabil din frica de dumnezidolii cei găunoși? Și este scris: „Dumnezei veți fii dacă veți face poruncile Mele”, ceva de genul ăsta; și El se va preamării întru ei, adică Iisus Hristos și Cuvântul lui Dumnezeu va fi în mijlocul lor pururea. Last edited by vsovivi; 24.02.2011 at 11:52:31. |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Sa revenim la subiectul topicului,nu avem ce discuta cu eretici gen vsovivivivivi.... Sa fie sanatos si sa-si vada de a lui pierzare!
Deci revenind la subiect. Uraciunea pustiire este ECUMENISMUL. Asta a spus parintele Adrian Fageteanu. Si eu aveam unele semne de intrebare cu privire la versetele amintite la inceputul topicului insa cercetandu-l pe parintele am gasit in sfarsit un raspuns. |
|
|||
|
|||
![]()
Intradevar iata un exemplu elecovent de uraciune a pustiiri.Dar pentru ca sfarsitul lumii nu a venit atunci,inseamna ca uraciunea pustiiri va fi cu mult mai rea si mai neagra,decat chiar stalin.Caci nu va omori doar trupuri,prin dictatura,ci ,chiar si in tari foarte libere,va insela chiar si pe cei mai cuviosi.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu ce vor sa zica aceste cuvinte, caci nu mi s-a dat inca intelegerea de a le patrrunde. Nici nu mi se par atat de importante. Ceea ce discern cu claritate, este lipsa de traire in duh in Biserica lui Iisus Hristos. Comunitatea primara nu mai exista nici in duh nici in organizarea de facto a Bisericii Ortodoxe. Suntem ravasiti, mai mult sau mai putin impatimiti, ne concentram pe suprafata, in loc sa ne concentram pe esenta trairii, cea duhovniceasca. Vrem sa ne asiguram un mediu de existenta personal sigur, in care finalmente ne izolam si nu vream sa reconstituim trairea prezenta in Biserica Primara. Avem o ierarhie a Bisericilor Ortodoxe, dar aceasta ierarhie se separa in trairea si aspiratiile ei de trairea mirenilor. Ea, aceasta ierarhie, a devenit o administratie care impune, si nu recomanda, care vrea sa fie suverana si nu serv, ea se prea se inalta si nu intelege sa fie umila si la dispozitia celui micut din Biserica Ortodoxa. Lasate deoparte trebuie sa fie discursurile si predicile (care, atata timp cat nu se asociaza cu modelul de viata al Sfintilor Bisericii Ortodoxe, raman simple vorbe) si sa inceapa punerea in viata de zi cu zi a principiilor propavaduite de Apostoli si Iisus Hristos privind trairea omului, indiferent de pozitia sa in aceasta lume.
Citat:
Cu noi este Dumnezeu, Intelegeti neamuri si va plecati Caci cu noi este Dumnezeu Last edited by marioad24; 04.09.2010 at 13:22:04. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iisus a raspuns si le-a zis: Daramati templul acesta si in trei zile il voi ridica. (Ioa.2:19) Stiu ca Domnul se refera aici la trupul Sau, dar daca Templul se va reconstrui de evrei cat de curand atunci va fi si o stranie coincidenta si in ceea ce priveste Templul insusi, caci el a fost daramat in anul 70 dc de catre romani (la fel ca trupul) iar a treia zi (o zi - o mie de ani, a treia zi - al treilea mileniu) va fi reconstruit. Pe locul lui s-a ridicat de musulmani o moschee, Moscheea Al-Aqsa, in care se venereaza un alt dumnezeu. Pare ca totul se leaga de locul fostului Templu, "locul cel sfant" sau "Casa Tatalui Meu", cum ii spunea Iisus, Mantuitorul nostru. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și este scris că-l vor dărâma și stelele cerului le vor trage la pământ... Dar Domnul va birui căci este scris ca să biruiască Sfânta Treime împreună cu toți sfinții și drepții și nevinovații... Și vor birui aceia împreună cu Mielul Tatălui Savaot. (Sper să fiu și eu printre ei ca să mă bucur și eu împreună cu ei. Biruiți gLumea!) Last edited by vsovivi; 31.08.2010 at 11:39:47. |
|
|||
|
|||
![]()
cred ca pt a intelege trebuie sa citim ce a zis proorocul Daniel, mergem in cartea lui Daniel. vreti???
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfant, Sfant, Sfant ESTE Domnul Savaot | Eugen7 | Dogmatica | 4 | 16.01.2013 00:00:33 |
ce ati face in locul meu? | cred_cu_adevarat | Generalitati | 27 | 07.07.2012 09:26:01 |
Locul copilariei | dorinastoica14 | Generalitati | 159 | 04.07.2011 01:47:33 |
Articol - Sa moara un Rege in locul meu | Ioan_Ciobota | Generalitati | 1 | 30.10.2008 16:28:21 |
locul de veci | Dia20_diana | Eutanasia | 4 | 14.02.2008 21:40:40 |
|