Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2010, 10:16:06
costache marilena
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristian67 Vezi mesajul
vorba multa si desarta e saracia omului stimata doamna sau domnisoara,nicidecum expunerea adevarului
Da, aveti dreptate. Nu m-am referit la postarile dumneavoastra. Nu! Nicidecum...
Va rog sa ma iertati.
De altfel, v-am trimis un mesaj si pe privat.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 10:31:22
costache marilena
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Marilena, fa cate imprumuturi vrei daca esti in stare sa le platesti. Eu vorbeam doar celor, care nu sunt in stare sa plateasca un imprumut si ca sa salveze situatia mai iau un imprumut. PAi daca eu nu pot plati un imprumut, cum voi plati doua?!? Poate imi spui tu, ca eu am fost in situatia asta si a trebuit in final sa imi vand casa, desi munceam pe rupte... Vorbeste deci Stan patitul!
Si apoi eu sunt din generatia veche, care mai intai strangea banii si apoi ii cheltuia. Acum iar incerc sa ma tin de acest vechi principiu, ca sa nu repet greseala pe care am facut-o; de unde si sfatul meu. Dar nu e neaparat necesar sa il urmati.
Bine Miha, cum spui tu...
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 10:35:27
costache marilena
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ti se pare si nu inteleg de ce. Cunosc si oameni care au strans bani.
De ce trebuie sa ii tot banuim pe ceilalti ca nu ar spune adevarul?!?
Nu banuiesc pe nimeni de minciuna, doar de modificarea partiala a adevarului...
Cat despre banuiala mea in legatura cu smerenia ta, te rog sa ma ierti!
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 18:48:03
enculescunicoleta enculescunicoleta is offline
Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ap2010 Vezi mesajul
Prin lege,daca nu ai venituri suficiente,poti beneficia de asistenta juridica gratuita,asta o data,a doua oara:in baza carei hotarari judecatoresti, sau mai stiu eu ce, iti cere Casa de Pensii banii inapoi?Nici nu ai de ce sa contesti in instanta,din lipsa de obiect.Ce sa contesti,o adresa a unei institutii?Alt aspect,pentru asfel de actiuni judecatoresti nu se plateste timbru judiciar.Alt punct:nu tu trebuie sa-ti cauti de munca,ci trebuie repartitie de la AJOFM,adica fostele Forte de munca.Concluzie:ignora-i deoarece merg la cacialma.As vrea totusi sa-mi spui din ce judet esti.
1) In ianuarie 2010, Casa de Pensii m-a somat sa le platesc 123.770.000 lei, reprezentand "pensie necuvenita", intrucat am lucrat avand gradul II de invaliditate si gradul accentuat de handicap locomotor.
2) Tot Casa de Pensii mi-a adus la cunostinta ca daca nu-mi convine, sa contest decizia lor prin Tribunal, lucru pe care l-am si facut. Altfel, precizau dansii, vor trece la "executare silita". ("Avantajul" meu este ca nu am nimic: nici casa, nici masina, nici teren. Nici copii, nici sot.)
Am solicitat avocat din oficiu; nu mi s-a acordat.
3) Pe 11 mai 2010, Tribunalul Municipiului Bucuresti mi-a respins cererea de anulare a deciziei Casei de Pensii, declarandu-mi-o ca "nefondata", cu posibilitate de recurs.
4) Am facut recurs, astept programarea (sa fiu chemata la proces, la Curtea de Apel Bucuresti).
5) Nu am posibilitatea de a angaja avocat, care sa ma sprijine, pentru ca nu am bani (mi s-au cerut sume intre 1500 si 2000 ron). Sunt bolnava, am salariu mic, de debutant in meseria pe care o practic pe perioada determinata, am multe, foarte multe medicamente de luat, altfel nu as putea merge, nici macar cu sprijin in carja (cum se-ntampla acum). Plus ca parintii au si ei nevoie de medicamente.
6) Atata timp cat sunt licentiata, cu Studii Aprofundate, nu m-am inscris la AJOFM, pentru ca dumnealor nu-mi puteau oferi niciun post de profesor in specialitatea mea. Asa ca... M-am inscris la examenele de titularizare, in urma carora am obtinut note si de 9,12, 7,70, 7,60. NUMAI ca sunt profesor suplinitor calificat, din lipsa de posturi si -mai ales!- "pile".
7) Nu-i pot ignora pe cei de la Casa de Pensii, pentru ca dumnealor sunt foarte seriosi: mi-au mai trimis un avertisment la inceputul lunii august. Asa ca... Ei sunt pusi "pe treaba", nici macar nu au rabdare sa se treaca prin toate etapele de judecata. Adica sa fie rabdatori pana la hotararea de recurs. Dar, cand ma gandesc, cu groaza, la suma pe care o am de platit si la operatia de 5000 de euro pe care trebuie s-o fac, la banii pe care nu-i am, incep sa plang, sa plang, sa plang... Sincer! Oare am gresit ca mi-am dorit si eu o viata normala, o viata decenta, o viata in care sa nu fiu o povara pentru parintii mei?
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 20:10:14
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de enculescunicoleta Vezi mesajul
1) In ianuarie 2010, Casa de Pensii m-a somat sa le platesc 123.770.000 lei, reprezentand "pensie necuvenita", intrucat am lucrat avand gradul II de invaliditate si gradul accentuat de handicap locomotor.
2) Tot Casa de Pensii mi-a adus la cunostinta ca daca nu-mi convine, sa contest decizia lor prin Tribunal, lucru pe care l-am si facut. Altfel, precizau dansii, vor trece la "executare silita". ("Avantajul" meu este ca nu am nimic: nici casa, nici masina, nici teren. Nici copii, nici sot.)
Am solicitat avocat din oficiu; nu mi s-a acordat.
3) Pe 11 mai 2010, Tribunalul Municipiului Bucuresti mi-a respins cererea de anulare a deciziei Casei de Pensii, declarandu-mi-o ca "nefondata", cu posibilitate de recurs.
4) Am facut recurs, astept programarea (sa fiu chemata la proces, la Curtea de Apel Bucuresti).
5) Nu am posibilitatea de a angaja avocat, care sa ma sprijine, pentru ca nu am bani (mi s-au cerut sume intre 1500 si 2000 ron). Sunt bolnava, am salariu mic, de debutant in meseria pe care o practic pe perioada determinata, am multe, foarte multe medicamente de luat, altfel nu as putea merge, nici macar cu sprijin in carja (cum se-ntampla acum). Plus ca parintii au si ei nevoie de medicamente.
6) Atata timp cat sunt licentiata, cu Studii Aprofundate, nu m-am inscris la AJOFM, pentru ca dumnealor nu-mi puteau oferi niciun post de profesor in specialitatea mea. Asa ca... M-am inscris la examenele de titularizare, in urma carora am obtinut note si de 9,12, 7,70, 7,60. NUMAI ca sunt profesor suplinitor calificat, din lipsa de posturi si -mai ales!- "pile".
7) Nu-i pot ignora pe cei de la Casa de Pensii, pentru ca dumnealor sunt foarte seriosi: mi-au mai trimis un avertisment la inceputul lunii august. Asa ca... Ei sunt pusi "pe treaba", nici macar nu au rabdare sa se treaca prin toate etapele de judecata. Adica sa fie rabdatori pana la hotararea de recurs. Dar, cand ma gandesc, cu groaza, la suma pe care o am de platit si la operatia de 5000 de euro pe care trebuie s-o fac, la banii pe care nu-i am, incep sa plang, sa plang, sa plang... Sincer! Oare am gresit ca mi-am dorit si eu o viata normala, o viata decenta, o viata in care sa nu fiu o povara pentru parintii mei?
1. Nicoleta, scuza-mi curiozitatea, dar ma tot intreb cum de nu ti-ai dat seama ca vei fi depistata daca primesti pensie de boala si muncesti LEGAL fara sa declari veniturile? Doar stiai ca din occident au fost aduse foarte multe sisteme si strategii de depistare a evaziunii de tot felul, computere, centralizare a datelor la guvern, samd.

2. In privinta plinsului, eu iti recomand sa te linistesti si sa-ti economisesti lacrimile si nervii si pentru ce urmeaza. Toti facem planuri pentru o ANUMITA viata, si ni se intimpla tot felul de derapari NEPREVAZUTE de LA PLAN...care ne dau complet peste cap de-ti vine sa-ti iei LUMEA-n CAP!..dar trebuie mers MAI DEPARTE, asa schiopatind!
COnsoleaza-te cu gindul ca NIMENI NU SCAPA de NECAZURI, chit ca ele vin imediat in tinerete ca la tine sau la 40-50 de ani.

3. Eu nu inteleg ce este in capul acestor medici. Cum pot sa ceara asa sume colosale pentru interventii minore care oricum ar trebui sa fie acoperite de planul de sanatate?

Oare dementii astia isi fac preturile dupa alde Vintu si Becali? Ce or avea, s-au timpit de tot? ca doar este Romania - Bangladejul Est-European, zau asa!
Doamne Fereste!
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 21:56:08
ap2010's Avatar
ap2010 ap2010 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.08.2010
Locație: iasi
Implicit

Nu e legal sa primesti pensie pentru incapacitate de munca si sa ai si loc de munca in acelasi timp,mai ales ca cei ca tine au scutiri de impozite,transport public gratuit,medicamente gratuite etc.Nu te judec,voiam sa te ajut,artificii juridice se pot face si poate gasesti pe cineva dispus.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 22:01:36
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Miha-Anca, sa stii ca eu una iti dau dreptate in ceea ce priveste imprumuturile si ratele. Azi, vezi ca orice fleac se vinde in rate, un uscator de par, un scaun, un calculator (le expira garantia, se strica si oamenii tot mai platesc rate, cum vazut la TV acum vreo luna, niste sinistrati se plangeau ca le-a luat apa mobila la care nu terminasera de achitat ratele), sunt si creditele alea pentru cumparaturi in supermarket, o maslina, o capsuna ... Ar fi mult mai profitabil si mai sigur sa cumpere aceste aparate cu banii jos, atunci cand ii au in mana, intr-o luna un scaun, intr-alta, o masa...... Numai cand vine vorba despre investitii foarte ridicate (gen, un apartament), iti poti permite sa faci rate, si asta daca stii ca ai un loc de munca sigur, ceea ce nu cred ca mai exista in ziua de azi. Bunicii mei zic ca daca si-ar fi trait tineretea in vremurile astea, capitaliste, nu ar fi reusit sa plateasca 15 ani ratele.
Vechi 26.08.2010, 22:45:52
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Bunicii mei zic ca daca si-ar fi trait tineretea in vremurile astea, capitaliste, nu ar fi reusit sa plateasca 15 ani ratele.
Si bunicii nu spun ....Mama lor de comunisti! :))))?.... care aveau dobinzi cu amortizare pe 30 de ani de 0.1%

oricum in privinta regimurilor....noi nu alegem NIMIC, nu am ales si nu vom putea alege IN VECI, ci se alege pentru noi!
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 22:53:10
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Si bunicii nu spun ....Mama lor de comunisti! :))))?.... care aveau dobinzi cu amortizare pe 30 de ani de 0.1%

oricum in privinta regimurilor....noi nu alegem NIMIC, nu am ales si nu vom putea alege IN VECI, ci se alege pentru noi!
Nu, ca orice batrani din clasa muncitoare, care si-au vazut de treaba, bunicii simt nostalgia comunismului, cand, dupa spusele lor (eu sunt prea mica pentru a sti cum era, de fapt), toti aveau serviciu, isi puteau lua casa, nu iti era frica sa iesi pe strada la 7 seara, nu erau atatea talharii, violuri,dezmaturi si lumea stia de frica. Pe bunica-mea o stiau toti ca tine posturile si ca se duce la biserica si nu a avut nici o problema, ce-i drept, nici nu a acceptat sa fie membra de partid sau turnatoare, desi de aceea a avut salariu si are, implicit, pensie mai mica. Ea are o vorba acum: "Astia din ziua de azi numai sex stiu sa faca, un cui nu stiu sa bata!" Si nu stiu cine ar putea-o conrazice,.
Vechi 26.08.2010, 22:57:26
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Eu cred ca suntem pe langa subiect. Esti sarac ? Roaga-te ! Esti bogat ? Roaga-te! Alta cale nu-i ! Dumnezeu sa-i lumineze pe toti !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sarac vs Bogat AndruscaCIM Generalitati 46 09.01.2013 16:59:38
Ce sunt visele? ggmarius Generalitati 2 02.07.2011 12:33:28
Razbunarea celui sarac elisabeta cretu Intrebari utilizatori 5 24.05.2010 18:49:09