![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.synaxis.org/cf/volume05/E...VE_APOSTLE.htm
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa fim un pic seriosi Dacia nu mai facea parte din Imperiul Roman cand s-a dat libertate crestinismului in Imperiul Roman.
Apoi cine stie ca nu au fost Sfinti chiar dupa propovaduirea Sfantului Andrei aci?
|
|||
|
|||
![]()
Apoi este destul de clar si contextul istoric in care aceasta zona a primit numele de "Romania" si iar e destul de clar ca suntem de origine daca iar nu romana daca studiezi portul popular al romanilor ca e asemanator cu al dacilor (vedeti numai itari sau portul barbilor la daci,la romani nu era moda sa se poarte barba) si nu cu al romanilor.
|
|||
|
|||
![]()
Nu a zis nimeni nimic de o separare a provinciilor ci doar am vrut sa arat originea noastra daco-crestina.
|
|||
|
|||
![]()
Pai si atunci ce solutie doresti? Sa ne schimbam numele in daci,ca sa fii tu mandru?
|
|
|||
|
|||
![]()
Iată ce dorește României, Eminescu:
Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie, Tara mea de glorii, țara mea de dor? Brațele nervoase, arma de tarie, La trecutu-ți mare, mare viitor! Fiarba vinu-n cupe, spumege pocalul, Daca fiii-ți mindri aste le nutresc; Căci ramine stinca, desi moare valul, Dulce Romanie, asta ti-o doresc. |
|
|||
|
|||
![]()
La originea limbii noastre literare stă tot Eminescu. El a fost cel care ne-a învățat dulcea limbă românească. Este acesta un lucru lipsit de însemnătate? Nu!, din moment ce fără limbă un popor dispare, cum este cazul Dalmației care a dispărut odată cu ultimul vorbitor de limbă dalmată; limba arată cultura lui, starea sa; prin limbă dictatorii au manipulate mase, limba este cea care ne scoate din lumea animalelor. Practic limba este poate elemntul cel mai important care astestă existența României; când o să dispară limba, o să dispărem și noi... Dacă nu era poetul să ne formeze limba, nu am fi putu ști de unde venim, ce istorie avem, ai cui suntem și dacă avem vreun drept să ocupăm aceste pământuri.
Iată ce afirmă despre importanța limbii însuși Eminescu: „Cine cunoaște în mod cât de cât elementar, ce va să zică limba, știe că ea acoperă, pe deplin, spiritual și dezvoltarea ei e chiar dezvoltarea inteligenței – iar aceasta din urmă e chiar laboratorul întregii activități musculare și cerebrale- va înțelege că a sili pe un popor să învețe altă limbă, înseamnă a-l tâmpi, a-l face intellectual inaept, deci și economic și poitic inept”.[1] |
|
||||
|
||||
![]()
"cine stie ca nu au" - asta nu este o dovada ca au fost ...
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu inteleg ce propune mihailt!!
1. Sa ne separam proviinciile,sa devina fiecare o alta tara,pentru ca fiecare apoi sa nu se mai numeasca roman si moldovean sau ardelean sau muntean? 2.Nu inteleg de ce denumirea de roman,chiar daca am presupune ca ar fi rau aleasa,desi nu cred ca cineva ar dori sa se numeasca dac,deci de ce denumirea de roman ar trebui sa ne provoace rusine,iar daca m-as numi moldovean ar trebui sa fiu mandru ?!!! 3.A fi mandru ca esti roman cred ca se refera in primul rand la capacitatea acestui popor de a pastra religia ortodoxa curata timp de 2000 de ani,si pentru ca si-a pastrat granitile si ca a supravietuit ca popor. Pentru asta trebuie sa fim mandri,si nu sa ne fie rusine! Petre Tutea spunea ca Romania ii face o favoare pentru ca ii da posibilitatea sa moara pentru ea,sa se inscrie in randul celor care s-au jertfit pentru tara. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
vreau sa ma spovedesc dar imi e rusine | patricia2006 | Generalitati | 125 | 20.07.2012 14:17:07 |
Sa nu ne fie rusine cu nimeni! | Laura19 | Generalitati | 47 | 13.04.2012 01:23:50 |
Preotul roman | omnipod | Preotul | 21 | 09.03.2012 19:52:15 |
Rusine! | Legionarul | Generalitati | 57 | 13.01.2011 17:24:40 |
|