![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Ati auzit de metoda Kneipp:
"Consacrarea terapiei cu apa ca metoda recunoscuta de vindecare a fost opera celebrului pastor german Sebastian Kneipp (1821-1879). Acesta a realizat un sistem complex de tratamente cu apa, compus din spalaturi, bai, jeturi si aburi, atat cu apa rece, cat si cu apa calda. Chiar si in prezent, exista peste o suta de forme ale terapiei cu apa preluate din procedurile clasice initiate de Kneipp, care se folosesc pentru prevenirea si vindecarea unor afectiuni extrem de variate. " http://www.formula-as.ro/2007/774/fo...ia-cu-apa-8074 De aici am invatat, ca daca ma doare capul iarna, sa ies cu picioarele goale pe zapada. Durerea trece instantaneu. Pentru dureri dentare: baie la picioare cu apa rece, in care s-au pus cuburi de ghiata. Nu se vindeca astfel dintele sau maseaua; doar dispare durerea, dar la dentist tot trebuie mers. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Despre Kneipp, am o parere extrem de buna, desi nu el este autorul originar al tratamentelor cu pa, ci Vincenz Priessnitz (1799 - 1851). Undeva in raftul dedicat sanatatii, aveam si o carte micuta a acestui mare "vraci" si stiu ca de la el am urmat acea "terapie" a alergatului descult, dimineata, pe o pajiste inrourata. Desi aparent este doar un adjuvant, aceasta alergare cu talpile goale prin roua face adevarate minuni in dezintoxicarea organismului. E adevarat ca eu in acea perioada mai urmam si un alt fel de regim naturist, dar toate combinate la un loc, practic m-au ridicat din groapa in urma cu 25 de ani!
|
||||
|
||||
![]()
biter suedez
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tratamente Naturiste - Ajutor | Tina06 | Generalitati | 15 | 21.12.2018 20:22:47 |
Dogme babesti | camy_d | Reguli in Biserica | 164 | 03.08.2016 14:46:05 |
Cele mai puternice tratamente naturale | luci_p109 | Generalitati | 58 | 05.03.2013 15:05:48 |
Superstitii babesti si obiceiuri gresite | tigerAvalo9 | Generalitati | 22 | 02.04.2012 23:37:38 |
Inventii preotesti sau babesti... | Va_iubesc | Reguli in Biserica | 51 | 26.07.2010 18:18:53 |
|