Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.07.2010, 02:59:42
Miha-anca
Guest

Implicit Terapia cu apa

Ati auzit de metoda Kneipp:
"Consacrarea terapiei cu apa ca metoda recunoscuta de vindecare a fost opera celebrului pastor german Sebastian Kneipp (1821-1879). Acesta a realizat un sistem complex de tratamente cu apa, compus din spalaturi, bai, jeturi si aburi, atat cu apa rece, cat si cu apa calda. Chiar si in prezent, exista peste o suta de forme ale terapiei cu apa preluate din procedurile clasice initiate de Kneipp, care se folosesc pentru prevenirea si vindecarea unor afectiuni extrem de variate. "
http://www.formula-as.ro/2007/774/fo...ia-cu-apa-8074

De aici am invatat, ca daca ma doare capul iarna, sa ies cu picioarele goale pe zapada. Durerea trece instantaneu.

Pentru dureri dentare: baie la picioare cu apa rece, in care s-au pus cuburi de ghiata. Nu se vindeca astfel dintele sau maseaua; doar dispare durerea, dar la dentist tot trebuie mers.
Reply With Quote
Vechi 06.12.2012, 15:12:10
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ati auzit de metoda Kneipp:
"Consacrarea terapiei cu apa ca metoda recunoscuta de vindecare a fost opera celebrului pastor german Sebastian Kneipp (1821-1879). Acesta a realizat un sistem complex de tratamente cu apa, compus din spalaturi, bai, jeturi si aburi, atat cu apa rece, cat si cu apa calda. Chiar si in prezent, exista peste o suta de forme ale terapiei cu apa preluate din procedurile clasice initiate de Kneipp, care se folosesc pentru prevenirea si vindecarea unor afectiuni extrem de variate. "
http://www.formula-as.ro/2007/774/fo...ia-cu-apa-8074

De aici am invatat, ca daca ma doare capul iarna, sa ies cu picioarele goale pe zapada. Durerea trece instantaneu.

Pentru dureri dentare: baie la picioare cu apa rece, in care s-au pus cuburi de ghiata. Nu se vindeca astfel dintele sau maseaua; doar dispare durerea, dar la dentist tot trebuie mers.
Abia acum am descoperit acest topic si mi se pare foarte interesant. E pacat sa nu-l mai scoatem din cand in cand din "arhive".
Despre Kneipp, am o parere extrem de buna, desi nu el este autorul originar al tratamentelor cu pa, ci Vincenz Priessnitz (1799 - 1851). Undeva in raftul dedicat sanatatii, aveam si o carte micuta a acestui mare "vraci" si stiu ca de la el am urmat acea "terapie" a alergatului descult, dimineata, pe o pajiste inrourata. Desi aparent este doar un adjuvant, aceasta alergare cu talpile goale prin roua face adevarate minuni in dezintoxicarea organismului. E adevarat ca eu in acea perioada mai urmam si un alt fel de regim naturist, dar toate combinate la un loc, practic m-au ridicat din groapa in urma cu 25 de ani!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 06.12.2012, 15:24:04
gdf-fdc's Avatar
gdf-fdc gdf-fdc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2011
Locație: Unde nu exista ortodoxie acolo nu este mantuire
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de padrevicentiu Vezi mesajul
ce tratamente babesti stiti pentru dureri de cap si de masea?
biter suedez
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tratamente Naturiste - Ajutor Tina06 Generalitati 15 21.12.2018 20:22:47
Dogme babesti camy_d Reguli in Biserica 164 03.08.2016 14:46:05
Cele mai puternice tratamente naturale luci_p109 Generalitati 58 05.03.2013 15:05:48
Superstitii babesti si obiceiuri gresite tigerAvalo9 Generalitati 22 02.04.2012 23:37:38
Inventii preotesti sau babesti... Va_iubesc Reguli in Biserica 51 26.07.2010 18:18:53