![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() deci porcul este omniprezent, si eu care ma dadeam mare ca nu mai mananc porc... Last edited by annajanette; 21.07.2010 at 02:26:44. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fumatul este contraindicat (nu ca ar fi vreodata indicat) in atacurile de panica si depresie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() deci, sa nu ma intelegi gresit, am cautat despre serotonina si nicotina, iti prezint si tie, nu ma cert cu tine sau ceva, da? "Serotonina este prezentă in diverse alimente( pastele, legumele, cartofii, cerealele, etc.) Se consideră că depresia este cauzată de numărul prea mic de receptori de serotonină. Ultimele cercetări privind boala psihica schizofrenie arata că serotonina prezentă in exces, in organism, poate fi cauza acesteia si factor precursor si al altor boli psihice. Menținerea unui nivel potrivit de serotonină in corpul uman, diferă de la un organism la altul, datorită alimentației, a modului de viață, etc. unde nivelul de serotonina e crescut , starea de fericire și de calm ne cuprinde și simțim că prindem aripi. Menținerea unei astfel de stări de bine devine pentru cei mai mult dintre noi și o capcana, în sensul că se crează o dependență de serotonină. Serotonina este considerată neuromediatorul antidepresiv prin excelență. Însă studiile arată că, în încercarea de a crea starea de bine, antidepresivele duc la un număr tot mai mare de sinucideri. Recomandările în materie de alimentație sănătoasă pentru a putea menține un nivel de serotonină echilibrat pe cale naturală nu au încetat să apară: pâinea integrală, cerealele, toful, laptele, cacaoa, grepfrutul, banana, ananasul, cireșele, avocado, prunele, curmalele, migdalele, carne de pui, pește, orez, spanac, varza de Bruxelles. Micile delicii pe care, atenție, ni le permitem din când în când, înghetata, ciocolata și bomboanele. Un rol mai mult decât esențial în reglarea secreției de serotonina îl au complexul de vitamină B si Magneziul. Le poți lua din alimente- lapte, brânză de vaci, pește, soia, fasole uscata (vitamina B), nuci, cereale integrate, fructe uscate, legume, produse lactate.(sunt sigurs ca sunt mai gustoase decat o tigare). Pentru o calitate a vieții mult mai ridicată, omul modern trebuie să conștientizeze importanța menținerii unui nivel normal de serotonină în creier, iar aceasta se poate face atât prin stilul nostru de viață- alimentație, obiceiuri cât și printr-o grijă pentru sufletul nostru. " si ceva nostim: "Ca o nota, studii medicale au aratat ca la barbati, creierul produce cu 50% mai multa serotonina decat cel al femeilor, acest lucru explicand desele “probleme de stare psihica” ale acestora. Deasemenea, nivelul de serotonina al femeilor mai este afectat si de elemente specifice lor, ca menstruatia, nasterea sau menopauza." hai ca am scris prea mult... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In cazul fumatului ca si in cel al altor vicii, asistam la un paradox, care arata ca desi toti suntem iubitori de sine, o facem insa intr-un sens rau, egoist. Ar trebui sa ne iubim intr-atat incat sa nu mai facem lucruri care sa ne dauneze sanatatii trupesti si sufletesti. Vorbim de acea iubire naturala despre care ne spune Mantuitorul: "ca pe tine insuti". Nu spun sa renuntam la fumat din iubire pentru Hristos. Poate ca este prea greu, desi este de dorit. Macar dintr-o adevarata iubire de sine. Last edited by Marius22; 20.07.2010 at 11:30:56. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acesta este un gand insuflat de diavol, spre a nu il "supara" cu postul, tinut de fiecare dupa puterile sale. Nu te poti ruga in genunchi, roaga'te in picioare. Nu te poti ruga in picioare, roaga'te sezand pe scaun. Nu poti tine post deplin, posteste de la ce poti. Nu poti posti de la o patima, posteste de la restul. Se va milostivi Domnul spre cel/cea care voieste sa scape de patimi. Posteste si fumeaza, decat sa nu postesti deloc, iar Domnul va vedea vointa ta, fie ea si putina. Orice dependenta rea dauneaza sufletului, iar fumatul dauneaza pana si trupului si celor din jurul nostru. Dea Domnul ca cel ce doreste sa scape de aceasta patima, sa reuseasca sa o faca, fie in acest post, fie in urmatorul.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Annajannette, vorbesti despre o lupta. Care sunt motivele pentru care o jumatate din tine nu vrea sa renunte la viciu? Ca motivele celeilalte jumatati au fost descrise de forumisti. Expune-le aici si, vorba lui Andreicozia, poate reusim sa scoatem un 51%.
|
|||
|
|||
![]()
Bineinteles ca are valoare, dar daca ai putea sa renunti si la fumat valoarea ar fi sporita prin faptul ca organismul nu ar mai fi "abuzat" cu tutun.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cum adica degeaba? Pai ce vrei tu sa obtii prin post sau pentru ca tii post?
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu daca are vreo legatura cu postul dar chiar si in seara aceasta tocmai am tras o tigara si nu prea mi-a mai venit a ma ruga fiindca imi putea respiratia a tutun si-mi miroseau varfurile degetelor a tigara. Avand in vedere ca postul trebuie sa ti-l petreci si in rugaciune...ma intelegi
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
Daca fumezi, Dzeu nu te ajuta? | annajanette | Generalitati | 12 | 22.06.2010 02:16:23 |
Postul | gabriela_iagar | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 11 | 25.11.2009 15:24:08 |
Postul | adina30 | Pocainta | 22 | 22.06.2008 15:51:37 |
|