Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.07.2010, 22:12:15
padrevicentiu
Guest

Implicit

mie mi se pare o prostie,adica desfranatii sunt pomeniti la liturghie?si astia cu card cip etc nu?se vede ca cei din cadrul manastirii au doar directia inainte precum caii.Asta e omul trebuie sa se adapteze societatii actuale pana la urma pasapoartele biometrice sau cardurile in general nu controleaza omul ci doar un nou concept asa cum aveau bunicii vostri buletine pe hartie si acum sunt modernizate pentru durabilitate si confort
Reply With Quote
Vechi 03.07.2010, 22:35:00
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de padrevicentiu Vezi mesajul
mie mi se pare o prostie,adica desfranatii sunt pomeniti la liturghie?si astia cu card cip etc nu?se vede ca cei din cadrul manastirii au doar directia inainte precum caii.Asta e omul trebuie sa se adapteze societatii actuale pana la urma pasapoartele biometrice sau cardurile in general nu controleaza omul ci doar un nou concept asa cum aveau bunicii vostri buletine pe hartie si acum sunt modernizate pentru durabilitate si confort
Parintele IOAN de la Rarau despre cipuri si viitorul sinod panortodox:
[...] -Ei spun ca trebuie sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, sa dam statului ce ne cere.
- Problema e ca cipurile nu cer cele ale Cezarului, ci pe cele ale lui Dumnezeu. E un buletin cu cip, nu? Ce inseamna buletin cu cip? Identitatea ta, nu? A cui? A lui 666, nu? Atunci, ce-am facut eu? M-am lepadat de Hristos.
http://apologeticum.wordpress.com/20...od-panortodox/
Reply With Quote
Vechi 04.07.2010, 01:01:00
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Religia: Ortodox
Implicit

Eu am fost nevoita sa-mi schimb pasaportul in luna februarie si singura alternativa convenabila era pasaportul biometric. Sincer la inceput am fost reticenta si tematoare, ca auzisem atatea si citisem atatea despre asta ca aveam impresia ca o sa-l vad pe satana.
Acum am pasaport biometric si vad ca sunt ok, n-am patit nimic, nu mi-a furat nimeni identitatea si nici nu m-a manipuleaza nimeni...inca sunt acelasi om din mila lui Dumnezeu.

Din acest motiv eu cred ca situatia inca nu e grava...iar pentru a intelege ce e cu nr. fiarei cititi Apocalipsa lui Yannaras. El explica fff interesant tot ce tine de Apocalipsa...iar eu acum tind sa cred ca realitatea e mult mai aproape de interpretarea lui decat de ce stiam din alte surse. Asa ca eu chiar sunt linistita si cu pasaport biometric...iar acest articol de la inceputul topicului mi se pare o minciuna si o aberatie crasa care nu poate fi lansata decat de niste habotnici cu grave probleme.
Reply With Quote
Vechi 04.07.2010, 01:04:53
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul
Eu am fost nevoita sa-mi schimb pasaportul in luna februarie si singura alternativa convenabila era pasaportul biometric. Sincer la inceput am fost reticenta si tematoare, ca auzisem atatea si citisem atatea despre asta ca aveam impresia ca o sa-l vad pe satana.
Acum am pasaport biometric si vad ca sunt ok, n-am patit nimic, nu mi-a furat nimeni identitatea si nici nu m-a manipuleaza nimeni...inca sunt acelasi om din mila lui Dumnezeu.

Din acest motiv eu cred ca situatia inca nu e grava...iar pentru a intelege ce e cu nr. fiarei cititi Apocalipsa lui Yannaras. El explica fff interesant tot ce tine de Apocalipsa...iar eu acum tind sa cred ca realitatea e mult mai aproape de interpretarea lui decat de ce stiam din alte surse. Asa ca eu chiar sunt linistita si cu pasaport biometric...iar acest articol de la inceputul topicului mi se pare o minciuna si o aberatie crasa care nu poate fi lansata decat de niste habotnici cu grave probleme.
Nici nu ai sa patesti nimic cu el ! Diavolul ne indreapta mintea in alta directie ( aceste amarate pasapoarte si alte cele ) spre a uita cele esentiale ! Doamne ajuta !
Vechi 13.08.2010, 01:47:23
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul

Revin cu aceasta postare pentru ca vad ca se deschid topice cu acelasi subiect si cu postari exagerate si negandite...

Eu spun doar atat fiti in relatie permanenta cu Dumnezeu, fiti intr-o continua lucrare cu voi insiva si lasati comentariile si lamentatiile despre drobul de sare...cautati esenta, nu ramaneti la suprafata lucrurilor...indiferent de vointa si dorinta voastra ce este scris se va intampla si nu asta este important...stim toti ca ceva se va intampla, ceva va fi dar nu asta este important oameni buni...ci cum te prinde pe tine momentul respectiv...ori daca tu ramai blocat pe ideea ca ceva va fi si nu ai grija de tine cum vei fi in acel moment, sincer nu te va ajuta prea mult.
Vechi 05.07.2010, 09:11:50
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Luat de pe site-ul apologeticum: http://apologeticum.wordpress.com/20...la-spovedanie/

Ce credeți despre această măsură?
Cred ca e o gluma proasta, dar si problema asta cu cipurile a fost tratata destul de superficial de mai marii BOR care s-au limitat la un comunicat de presa care mai mult a tulburat apele decat sa le limpezeasca, desi poporul crestin ortodox ar merita ceva mai de la pastorii ei duhovnicesti, nu de alta dar poporul contribuie financiar la buna functionare a Bisericii ca institutie umana, chiar daca multi neglijaza partea divina. Cat despre 666 asta exista din Vechiul Testament unde este mentionata cantitatea de 666 talanti de aur pe care regii vasali lui Solomon o plateau ca tribut, probabil din Vechiul Testament a preluat Sf. Ap. Ioan acest numar, aratand prin el vasalitatea fata potrivnicul lui Hristos, cu alte cuvinte de pecetluim cu "semnul" fiarei ori de cate ori pacatuim si nu savarsim voia lui Dumnezeu, desigur aceasta interpretare alegorica nu exclude interpretarea literala, adica existenta si a unui semn fizic al "fiarei", depinde adeptii carei scoli de interpretare sunteti, alexandrina sau antiohiana, daca sunteti adeptii primei atunci veti prefera o interpretare alegorica alui 666, dar asta nu exclude o interpretare literala si viceversa.
Cat despre pasapoartele cu cip, scopul declarat al acestora este "combaterea terorismului" asta in cazul in care "terorismul" nu e o inventie, dupa mine tocmai scopul acestora este problema, caci impunand tuturor aceste documente cu cip se incalca libertatea si demnitatea umana prin considerarea tuturor oamenilor ca potentiali teroristi, de aceea ar fi bine sa se ofere o alternativa la pasapoartele biometrice nu neaparat din considerente religioase cat din cauza declaratiei pe care toate tarile membre ONU au adoptat-o "Declarația Universală a Drepturilor Omului" sau cand interesele o cer se uita de aceasta declaratie? Inchei citand pe unul din eroii romanelor copilariei mele "Howgh!Am zis!"

Last edited by valentin.viliga; 05.07.2010 at 09:22:08.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2010, 12:22:01
Crestin_Simona
Guest

Implicit Pentru Valentin.Viliga

Exista o pozitie a BOR: Identitatea si Libertatea Omului in Ortodoxie.Raspunsuri ale Biserici in privinta actelor electronice. Predania.
Este cartea aparuta recent cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Galaction/colectia Martor.
Si incepe asa:
,,Libertatea interioara este in inima noastra, este tezaurul adancimii inimii.
Ea nu poate fi serchestrata, nu poate fi capturata, nu poate fi desfiintata.
Libertatea exterioara a Crestinilor a fost, este si probabil va fi tot timpul in primejdie.
Cei ce vor sa ne margineasca libertatea sant liberi s'o faca, iar noi santem liberi sa ne impotrivim.''
Prof.Univ.Dr.Pavel Chirila
Reply With Quote
Vechi 05.07.2010, 12:38:03
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Ma refer la cipul biometric, nu la cel "simplu". Cel "simplu" netezeste drumul pentru cel biometric. Nu este vorba de panica, ci de vigilenta. S'acu, cipuri biometrice avansate, au capabilitatea sa induca prin intermediul unor unde de joasa frecventa "ganduri", mai precis, auzi direct in creier ce doreste operatorul cipu-lui, si risti sa-ti zici ca tu ai gandit-o...pe gandeala cu pricina.
Asa ca, va sfatuiesc calduros, sa mai va ganditi(cat mai puteti sa o faceti voluntar), cum sta de fapt si de drept treaba cu cipu', mai pretinilor...
Si de documentare, io zic sa "sapati" cu sarg si adanc, si veti descoperi ca inca din anii lu' 70-75, tehnologia era disponibila. Ei, acu' vi sa mai pare asa o gluma ?
Vechi 05.07.2010, 13:54:58
speranta1970's Avatar
speranta1970 speranta1970 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2009
Locație: brisbane, australia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Ma refer la cipul biometric, nu la cel "simplu". Cel "simplu" netezeste drumul pentru cel biometric. Nu este vorba de panica, ci de vigilenta. S'acu, cipuri biometrice avansate, au capabilitatea sa induca prin intermediul unor unde de joasa frecventa "ganduri", mai precis, auzi direct in creier ce doreste operatorul cipu-lui, si risti sa-ti zici ca tu ai gandit-o...pe gandeala cu pricina.
Asa ca, va sfatuiesc calduros, sa mai va ganditi(cat mai puteti sa o faceti voluntar), cum sta de fapt si de drept treaba cu cipu', mai pretinilor...
Si de documentare, io zic sa "sapati" cu sarg si adanc, si veti descoperi ca inca din anii lu' 70-75, tehnologia era disponibila. Ei, acu' vi sa mai pare asa o gluma ?
Sant de acord ca trebuie sa fim vigilenti, dar ceea ce spui tu cu referinta la cipul biometric nu cred ca lumea in general va accepta deocamdata sa li-i se impuna un astfel de cip. Nu stiu cum este in Romania , dar in Australia stiu sigur, si am discutat de multe ori cu prieteni, colegi de servici, cunostiinte de aici cu privire la cipurile astea si folosirea lor. Aici multi tin enorm la viata lor privata, si a fii obligat sa foloseasca un cip biometric ar fii o invadare a vietii lor private. Nu s-ar accepta curand, pentru ca asa este mentalitate momentan. Cine stie ce intorsatura trebuie sa ia viata actuala ca lumea in general sa-si schimbe opinia si sa accepte astfel de cip-uri. Nu zic ca in viitor nu va fii exclusa posibilitatea, motiv pentru care trebuie sa fim vigilenti de acum si sa ne opunem cat putem , daca putem. Dar cine stie cum va fii in viitor. Deocamdata lumea nu va accepta asa ceva, e prea devreme pentru generatia noastra. Poate copiii sau nepotii nostrii vor fii in pericol de asa ceva, dar nu noi, nu acum.
Vechi 08.07.2010, 14:42:49
adrianam adrianam is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de speranta1970 Vezi mesajul
Sant de acord ca trebuie sa fim vigilenti, dar ceea ce spui tu cu referinta la cipul biometric nu cred ca lumea in general va accepta deocamdata sa li-i se impuna un astfel de cip. Nu stiu cum este in Romania , dar in Australia stiu sigur, si am discutat de multe ori cu prieteni, colegi de servici, cunostiinte de aici cu privire la cipurile astea si folosirea lor. Aici multi tin enorm la viata lor privata, si a fii obligat sa foloseasca un cip biometric ar fii o invadare a vietii lor private. Nu s-ar accepta curand, pentru ca asa este mentalitate momentan. Cine stie ce intorsatura trebuie sa ia viata actuala ca lumea in general sa-si schimbe opinia si sa accepte astfel de cip-uri. Nu zic ca in viitor nu va fii exclusa posibilitatea, motiv pentru care trebuie sa fim vigilenti de acum si sa ne opunem cat putem , daca putem. Dar cine stie cum va fii in viitor. Deocamdata lumea nu va accepta asa ceva, e prea devreme pentru generatia noastra. Poate copiii sau nepotii nostrii vor fii in pericol de asa ceva, dar nu noi, nu acum.
Se pare ca in Australia stati mai bine la capitolul acesta!
Dar la noi situatia este urmatoare:
-vrei pasaport valabil 5 ani si care sa te coste doar 276 lei?
atunci esti obligat sa-ti iei pasaport biometric- adica amprenta digitala si faciala
- nu vrei pasaport biometric
atunci ai doar varianta unui pasaport simplu, pe un an de zile, pentru care platesti 216 lei. Deci de aproape 5 ori mai scump.

Automat tot tineretul va opta pentru prima varianta, este foarte greu sa-i convingi sa nu faca asa. Si se vor obisnui cu cipurile... si nu vor avea nimic de obiectat atunci cand va veni legea sa le implanteze. Pentru ca cei care nu vor vrea implantul, la fel ca acum cu pasaportul biometric, vor trebui sa plateasca dublu, triplu sau de 10 ori pretul.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Monahii - au venituri, asigurari, acte? sophia Calugarul 7 01.02.2013 23:02:50
O lume fara Dumnezeu si fara suflet alicette Intrebari utilizatori 1 01.04.2011 23:38:40
romania,tara fara fara reactie iulyaan Generalitati 78 24.01.2011 10:02:13
Mormint de la sfrsit de sec. XIX; cum il trec in mostenire ca nu am acte pe el. BalaurulPBC Generalitati 3 30.07.2009 23:00:48
Anatemele ca acte ale iubirii patinina34 Despre Biserica Ortodoxa in general 0 28.12.2008 00:40:09