Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.05.2010, 13:40:07
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
adevarul e ca mie nu-mi place de Avraam si nu mi se pare credincios.Dar Dumnezeu stie mai bine de ce l-a considerat asa.
Pentru ca a avut credinta [incredere] in El . Dupa ce a asteptat pana la 100 de ani sa aiba un copil, Dumnezeu, care i-l daduse, ii porunceste sa I-l aduca jertfa. Si Avraam a ascultat, caci Il iubea pe Dumnezeu mai mult ca pe orice. Stia ca Dumnezeu ii promisese ca prin Isac va avea multi mostenitori, si credea ca Dumnezeu isi va implini cuvantul chiar daca ar fi sa-l scoale din morti pe fiul sau. Tu ai fi avut increderea asta? Lui Dumnezeu ii plac mult oamenii care Il cred catunci cand spune un cuvant si merg pana la capat increzandu-se in El, chiar daca e foarte , foarte greu la un moment dat.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 18:04:18
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit Sfat

Ce pot sa-ti spun este faptul ca poti citi intradevar Noul Testament, mergi la biserica, unde fiecare evanghelie este talcuita de preot. Iti citaz din parintele Arsenie Boca"Citesc capitolele 5, 6 si 7 din Evanghelia de la Matei si daca le implinesc, cu siguranta o sa ma mantuiesc."Incearca! Mai mergi la evenimentele organizate de ASCOR, citeste sfaturile -invataturile atator sfinti parinti si cu siguranta vei gasi calea! Esti pe drumul cel bun. Vreau sa-ti spun ca apropierea de Dumnezeu te va face mai puternic in fata incercarilor. Ai un prieten, nu esti singur!Cauta un duhovnic bun si cere-i sfatul.CITESTE NOUL TESTAMENT! EU ASA AM INCEPUT.CAUTAM ADEVARUL, IAR ADEVARUL ERA IN BISERICA STRAMOSILOR MEI, BISERICA ORTODOXA! DACA MERGI LA BISERICA, ROAGA-TE> ROSTESTE TOT CE SE SPUNE IN BISERICA.!POARTA-L IN SUFLET PE DUMNEZEU SI NU VEI REGRETA, TE VEI MANTUI TU, STRAMOSII TAI SI URMASII!
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 10:50:22
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de izotaurel Vezi mesajul
Dumnezeu stia ce Ieftae urma sa faca. Dumnezeu stia cand a accept si a dat amonitii pe mana lui ca Ieftae va face un sacrifiu in numele lui dar nu a intervenit cum a intervenit in cazul lui Avraam. Cu copii macelarati de ursi cum ramane ?
Dumnezeu i-a cerut lui Avraam sa faca acest lucru ca sa-i testeze credinta. Credinta ca se va intoarce acasa cu fiul sau in viata! I-a cerut El lui Ieftae sa faca un asemenea lucru?! Nu. Ieftae a fost un idiot cum multi oameni sunt pe lumea asta nebuna. Nu uita ca Dumnezeu nu le limiteaza libertatea de a face ce-i taie capul, de a fi cum vor ei sa fie. Prezenta Lui in viata noastra este foarte delicata, El sfatuindu-ne, invatandu-ne sa traim corect, dandu-ne constiinta care ne ghideaza. Deci El nu ne forteaza sa mergem spre El sau in directia cealalta.

Citat:
Stiu ce scrie in cartile lui Moise dar sunt foarte greu de digerat toate acele reguli. De exemplu sa omori cu pietre pe oricine iti propune alta religie,sa-ti omori copii daca nu sunt ascultatori, exemplele pot continua destul. Moise la fel mi se pare un personaj de o violenta excesiva si nu-l pot intelege. Cum de a ales Dumnezeu un asa om ? Nu inteleg de ce Moise s-a infuriat cand a vazut ca soldatii nu au omorat toate femeile si copii asa ca le ordona sa ii omoare pe toti si sa lase doar femeile virgine pe care sa le ia ca slave.
Cand un om este atat de inrait incat Dumnezeu nu mai gaseste nici o sansa de schimbare in bine, acel om moare. Si moartea poate fi privita atunci in sens pozitiv, de limitare a raului care s-ar fi inmultit si care i-ar fi afectat si pe altii din jurul sau.

Citat:
Credeam ca Dumnezeu vrea sa fim toleranti si sa nu fim violenti niciodata. Chiar El spune in Biblie ca este manios, gelos si razbunator si ca pedepseste copii pentru faptele parintilor. Am ramas socat cand am citit asemenea lucruri. Dumnezeu ne spune sa ne iubim aproapele ca pe noi insusi si sa nu mintim niciodata. Cum ramane cu Avraam care a mintit egiptenii si care avea o gramada de sclavi si intretinea relatii sexuale cu mai multe femei ?
Cei din VT traiau intr-o lume diferita de a noastra. Oamenii aveau mai multe neveste, traiau in corturi, se inchinau la pietre.

Mania Lui este impotriva raului, nu a omului. Nu uita asta.

Citat:
Dumnezeu este acelasi ca si in Noul Testament dar eu vreau sa-I cunosc toate lucrarile, nu pot sa ma limitez doar la ce imi spun preotii. Am vorbit cu preotul meu si la fel m-a sfatuit sa nu citesc Vechiul Testament pe motiv ca nu mai e valabil. Nu stiu de unde ideea ca nu mai e valabil (avand in vedere ca Iisus a spus ca a venit sa indeplineasca legea) dar nu asta e important, important e ca aceste lucruri s-au intamplat si ca Dumnezeu a ordonat crime si instigari la ura.

Dumnezeu sa ma ierte daca gresesc dar eu zic doar ce spune Sfanta Scriptura.
Hristos ne spune clar: Cercetati Scripturile! Tu daca vii aici cu niste acuze impotriva Lui gasite pe saiturile atee, oare nu te faci tu judecator al Lui Dumnezeu? Ca tot veni vorba mai sus, ti-a interzis El tie libertatea de a-i pune la indoiala bunatatea? Desi stia ca vei face asta, tu inca esti in viata. Deci El te iubeste si te asteapta sa-I intelegi lucrarea care acopera o perioada de cateva milenii bune.

Citat:
Ceea ce vedem noi este Cuvantul lui Dumnezeu. Nu vad ce legatura are ce spui tu despre copii cu faptul ca un om presupus sfant si vazut bine in ochii lui Dumnezeu s-a rugat pentru moartea unor copii si mai ales ca Dumnezeu i-a respectat porunca. Cum ar fi ca preafericitul Daniel sa se roage pentru asa ceva ? Mie mi se pare ceva groaznic.
Explicatia pentru Ieftae nu mi se pare buna deloc. E chiar mai groaznic decat ce cred eu. zoridezi insinueaza ca tocmai Dumnezeu a facut astfel incat sa-i iasa fiica in intampinare pentru a da un exemplu. Unde e corectitudinea si dragostea ?
Dumnezeu asculta NUMAI rugaciunile care cer un bine. Deci a fost mai bine pentru acei copii sa moara (fii de pagani pe care probabil ca ii astepta o viata corupta cu finalitate in Iad).

Stii de ce ne invata Hristos sa nu judecam? Pentru ca noi niciodata nu stim toate datele problemei pe care o vedem doar superficial, la suprafata.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 11:03:41
izotaurel izotaurel is offline
Member

Data înregistrării: 01.05.2010
Implicit

Ce siteuri atee domnule ? Eu vorbesc despre Biblie. Parerile dumnevoastra nu le iau in considerare pentru ca sunteti un om GROAZNIC !. Cum este posibil sa considerati moartea unor copii pagani ca fiind un lucru BUN ? Credeti ca daca erau mancati de ursi sau nu nu ajungeau tot in Iad ?

Va rog sa va folositi mintea si compasiunea. Dumnezeu nu face numai bine .

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Iadul este imparatia celor care nu vor sa se lepede de rau, este o manifestare a libertatii fiintelor care refuza sa existe in voia divina care este buna. Nu este un loc al torturii fizice eterne; astea-s babisme, domnule. Deci ai inteles stramb ideea de Iad.

Daca de exemplu un om nu accepta o viata de iubire si smerenie, ci se lasa coplesit de rele, atunci Raiul pentru el ar fi intr-adevar un chin. De aia s-a inventat un loc / o stare care corespunde alegerii libere fiintelor de orice fel, nu numai oamenilor.
As putea sa-ti dau pasaje din Biblie unde scrie ca Iadul este tortura fizica eterna dar o sa va las pe dumneavoastra sa cititi.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 11:17:27
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Ce siteuri atee domnule ? Eu vorbesc despre Biblie. Parerile dumnevoastra nu le iau in considerare pentru ca sunteti un om GROAZNIC !. Cum este posibil sa considerati moartea unor copii pagani ca fiind un lucru BUN ? Credeti ca daca erau mancati de ursi sau nu nu ajungeau tot in Iad ?

Va rog sa va folositi mintea si compasiunea. Dumnezeu nu face numai bine .

As putea sa-ti dau pasaje din Biblie unde scrie ca Iadul este tortura fizica eterna dar o sa va las pe dumneavoastra sa cititi.
Sunt un om groaznic?!!

Mult succes in cercetarea Sfintelor Scripturi. Dar vezi, sa nu fie numai si numai la talpa literei. :)

PS: Cautati si veti afla: acum ceva vreme am luat o lista lunga de versete (vreo doua pagini A4 pline) care cica L-ar acuza pe Dumnezeu de rautate (din VT+NT) si asa am ajuns sa-l intalnesc pe actualul meu duhovnic, care este un om de nota 10. Slava Domnului!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 01.05.2010, 10:52:52
costin_byby costin_byby is offline
Member

Data înregistrării: 13.04.2010
Implicit Costin

Nu este cazul s-ti pierzi credinta...roaga-te de fiecare data cand deschizi Biblia pentru ca Duhul Sfant sa te lamureasca,pentru ca pe Dumnezeu nu va lasa sa se piarda un suflet care-l cauta pe El. Domnul nu este crud si nici nedrept insa era necesar sa-i pedepseasca pe cei ce nu-I urmau Legea pentru a face posibila pregatirea omenirii pentru venirea Rascumparatorului.Pregatirea omenirii in acest sens s-a facut pe parcursul a mii de ani.Intreg Vechiul Testament este strabatut ca un fir rosu de promisiuni ale lui Dumnezeu despre venirea lui Mesia(Rascumparatorul lumii).Omenirea trebuia sa constientizeze starea de pacat si gravitatea idolatriei sau a incalcarii Legii vechi.Din acest motiv Domnul nu a crutat de multe ori pe cei care cadea.Primul element care il poate determina pe cineva sa renunte la un pacat este frica de pedeapsa si Domnul stia ca acest lucru este pedagogic pentru generatiile viitoare care trebuiau respecte Poruncile Domnului.Daca nu ar fi fost exigent astazi noi nu mai aveam cele 10 Porunci ale lui Moise ca indreptar,valabile si in zilele noastre. Ca Dumnezeu nu este crud cu omul se constata clar in Cap 22 din Facere cand Domnul i-a cerut lui Avraam sa-l aduca k jertfa pe Isaac dar atunci cand Avraam se supune voii Domnului si vrea sa-l junghie Dumnezeu il opreste si-i spune:"Sa nu-ti ridici mana asupra copilului,iata am cunoscut acum ca te temi de Dumnezeu si Avraam vede la spate un berbec incurcat cu coarnele intr-un tufis".Ceea ce inseamna ca Domnul nu cere jertfe umane,dimpotriva le primea pe cele de animale.Dar pedepsele veneau numai ca nesupunere fata de legile divine.Daca Domnul nu ar fi iubire nu si-ar fi dat la moarte pe unicul Sau Fiu.E mai bine sa citesti ddar sub indrumarea unui preot.

Last edited by costin_byby; 01.05.2010 at 10:55:50.
Reply With Quote
Vechi 01.05.2010, 11:07:25
izotaurel izotaurel is offline
Member

Data înregistrării: 01.05.2010
Implicit

Pe voi nu va deranjeaza aceste actiuni ? Eu unul sunt foarte ofensat cand citesc asa ceva. NU, nu consider in niciun fel moral sa te rogi pentru moartea unor copii ! NU, nu consider moral sa omori pe cine nu e de aceiasi religie ca tine, etc. Nu cred ca ar fi fost moral nici acum 100 de ani nici acum 4000 de ani, niciodata !

Pe Avraam l-a oprit dar pe ceilalti ? Pe Ieftae de ce nu l-a oprit ? Pe Moise de ce nu l-a oprit ?
Daca Dumnezeu totusi ne iubeste atunci ar putea pur si simplu sa ne ierte nu sa conditioneze mantuirea de credinta intr-o carte veche de 2000 de ani. Noi ne-am nascut intr-un mediu crestin ortodox dar ceilalti ? Eu ma rog pentru toti oamenii sa ajunga cu totii in Rai, sau macar sa nu sufere in Iad. Nu e nimic just sau iubitor in a pedepsi atatia oameni pentru ca nu il accepta pe Iisus.
Reply With Quote
Vechi 01.05.2010, 13:07:05
Senior Member

Implicit

Citat:
Pe voi nu va deranjeaza aceste actiuni ? Eu unul sunt foarte ofensat cand citesc asa ceva. NU, nu consider in niciun fel moral sa te rogi pentru moartea unor copii ! NU, nu consider moral sa omori pe cine nu e de aceiasi religie ca tine, etc. Nu cred ca ar fi fost moral nici acum 100 de ani nici acum 4000 de ani, niciodata !
.
Dar este moral ca o creatura mica si neinemnata cum este omul sa se razvrateasca impotriva Creatorului pacatuind zi si noapte si apoi avand si pretentia sa nu fie pedepsit? Iadul e ceva moral in viziunea ta? Copiii mancati de ursi sunt nimica toata pe langa el.

Cand a creat lumea Dumnezeu i-a spus omului : sa nu pacatuiesti caci pacatul aduce moartea. Omul a ales totusi sa pacatuiasca iar acum i se pare imoral sa plateasca pentru faptele lui.

Toti meritam moartea si osanda. De aceea a venit Hristos si a luat osanda in locul nostru, pentru ca oricine crede in El sa nu mai moara, ci sa aiba viata vesnica. Deci concentreaza-te pe sansa care ni s-a dat ca sa nu patim si noi ca ei, nu e treaba noastra sa ridicam pumnul si sa strigam ca Dumnezeu actioneaza imoral. Deja razvratirea noastra L-a costat pe Dumnezeu moartea Fiului Sau, sa nu mai adaugam alt pacat la cele multe pe care le avem.

Dumnezeu a facut tot ce se poate ca tu sa fii salvat. Ce rost are sa te mai intorci in timp si sa te superi pe niste oameni primitivi care au actionat conform vremurilor, caci erau sub o alta lege decat cea sub care suntem noi?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 01.05.2010, 13:10:53
Senior Member

Implicit

Avraam a fost oprit din jertfirea fiului sau pentru ca Dumnezeu ii poruncise aceasta jertfa ca sa-i incerce credinta. Lui Ieftaie nu i-a poruncit Dumnezeu sa o faca, nici altora. De ce nu-i opreste pe toti? Uita-te si tu cat rau e in lume. Vrei ca Dumnezeu sa opreasca tot raul? Dar oamenilor le place raul. Daca il opreste vor zice ca e un Dumnezeu nedrept si le rapeste liberul arbitru. Asa ca ii lasa sa culeaga roadele gandurilor si ale faptelor lor, pana se vor satura de atata rau si se vor intoarce la Cel ce le poate face bine.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2010, 15:54:55
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Iadul e ceva moral in viziunea ta? Copiii mancati de ursi sunt nimica toata pe langa el.
Depinde ce intelegi prin iad
Citat:
nu e treaba noastra sa ridicam pumnul si sa strigam ca Dumnezeu actioneaza imoral. Deja razvratirea noastra L-a costat pe Dumnezeu moartea Fiului Sau, sa nu mai adaugam alt pacat la cele multe pe care le avem.
Sa ridicam pumnul nu, dar sa ridicam intrebari de orice fel da, inclusiv de genul celor puse de initiatorul acestui topic.
Citat:
Dumnezeu a facut tot ce se poate ca tu sa fii salvat. Ce rost are sa te mai intorci in timp si sa te superi pe niste oameni primitivi care au actionat conform vremurilor
Asa e, faptele respective nu pot fi judecate decat in contextul vremii. Si totusi cred mai multe batai de cap ar trebui sa ne dea vremurile mai recente care au dovedit inclinatia omului spre ura, prigoana, crima
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este credinta adevarata? gpalama Biserici Protestante 51 27.01.2013 18:10:24
Nesabuinta ! - O Biserica veche de 200 de ani va fi pusa la pamant ! cristiboss56 Biserica Ortodoxa Romana 9 11.02.2011 23:26:26
Ce este pana urma adevarata credinta? annajanette Generalitati 21 17.06.2010 08:52:08
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? maria-luisa Generalitati 41 05.01.2010 21:35:11