Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2010, 17:46:44
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
S-a intamplat cu un scop: acela de a raspandi Evanghelia in lume; cum apostolii nu cunostau toate limbile lumii, Dumnezeu le-a dat Duhul Sfant pentru a vorbi in limbile popoarelor ce trebuiau convertite.
Spune-mi te rog ce apostol a mers intr-o tara si a predicat in limbi evanghelia.

In afara de faptul ca asa crezi tu, mai ai vreo dovada pentru ceea ce spui?
Ma refer asa, la un verset din Biblie, la o scriere a vreunui Parinte Bisericesc, la vreo carte de istorie, ce doresti, doar sa fie un argument. Chiar si slab, fragil si neinsemnat. :)

Stii, am auzit de multe ori povestea asta, dar, in afara de Fapte 2 (care spune altceva), nici un argument.
Dar, mai stii, poate il aduci tu.
Vechi 30.04.2010, 13:26:14
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
[b]

cand
s-a întamplat frecvent in primele veacuri ale crestinismului, a avut loc mai rar in istoria bisericii, se intampla adesea si astazi.
unde se intampla astazi?
Vechi 30.04.2010, 13:30:47
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
unde se intampla astazi?
Gand la gand...
Vechi 30.04.2010, 13:35:20
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

P.S. Mai rar, unde mai exact, si cat de rar in Istoria Bisericii...eu as vrea date, daca tot e vorba de Istorie, pentru ca suna aiurea tare...mai rar in Istoria Bisericii( asta inseamnand ca se stie exact ce si cum), si adesea astazi...adica numai in cultul penticostal, si arhicunoscutul si raspanditul cult carismatic!
Vechi 30.04.2010, 13:30:04
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Unde
S-a intamplat in Cezareea, Efes, Ierusalim, Corint si, cred eu, cam peste tot pe unde au ajuns crestinii.

Cand
S-a întamplat frecvent in primele veacuri ale crestinismului, a avut loc mai rar in istoria bisericii, se intampla adesea si astazi.
Adesea si astazi...unde in afara cultului penticostal, si a carismaticilor?

Si adesea...unde, cand, cum...din primele secole, si pana la aparitia fondatorului cultului penticostal?
Vechi 30.04.2010, 14:10:03
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
unde se intampla astazi?
Vorbirea in limbi (cea adevarata, de la Duhul Sfant) are loc adesea peste tot in lume, in mai toate confesiunile crestine.
Daca veti considera ca e necesar voi da nume de tari si orase si, de asemenea, voi da si numele confesiunilor crestine.
Vechi 30.04.2010, 17:52:51
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

http://www.odaiadesus.ro/personala.html
Vechi 30.04.2010, 20:57:23
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Vorbirea in limbi (cea adevarata, de la Duhul Sfant) are loc adesea peste tot in lume, in mai toate confesiunile crestine.
Daca veti considera ca e necesar voi da nume de tari si orase si, de asemenea, voi da si numele confesiunilor crestine.
Normal ca as vrea sa aflu mai multe, de fapt asta s-ar fi putut deduce din formularea intrebarii?
Vechi 01.05.2010, 21:37:42
Banned

Implicit

Iubiti frati si surori, nu stiu ce puteti intelege dumneavoastra din aceasta intrebare:
Citat:
Eu, unul, am inteles ca sora Andrusca credea ca vorbirea in limbi se petrece doar in interiorul cultului penticostal si la carismatici.

Vine fratele Vasalie si zice ca NU, nici vorba sa fie asa, vorbirea in limbi are loc si la ortodocsi:
Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Daca esti pasionata de istorie iti dau cateva repere despre vorbirea in limbi, acceptate de ortodocsi :
Tot despre vorbirea in limbi a unui sfant gasim scris in "Acatistul Parintelui Profirie noul facator de minuni".
http://www.dervent.ro/rugaciuni.php?...ST_SF_PORFIRIE
Din cate am inteles, Parintele Porfirie noul facator de minuni, care avea darul vorbirii in limbi, a trecut de putin timp la odihna (deci, il putem considera un contemporan).
In urma acestei postari sora Andrusca raspunde:
Citat:
.... lucrurile astea le stiam si eu...
Pai in cazul acesta am eu o intrebare: daca stiai, de ce ma mai intrebai "unde in afara cultului penticostal se vorbeste in limbi"?

Raspunsul era simplu si il stiai si tu: in Biserica Ortodoxa.

Sau doar imi testai cunostintele?

P.S. Sugestia mea este sa spunem: "nu stiu" atunci cand nu stim ceva. Daca vom proceda asa vom putea fi considerati parteneri seriosi de discutii. Daca o vom intoarce ca la Ploiesti cu: "da, dar eu ziceam despre altceva..." credibilitatea se pierde.

Last edited by penticostalulmantuibil; 01.05.2010 at 22:11:26.
Vechi 02.05.2010, 12:43:55
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Lasa ca Sf. Porfirie nu glossolalia, ci vorbea pe inteles, fara sa fie nevoie de vreun escroc sa talmaceasca, si nici nu se mandrea ca vorbeste limbi ingeresti, cum se intampla la voi, in 80% din cazuri (nu mai stiu cine dadea statistica asta, ca 80% "pentru Dumnezeu" (adica nu c-ar vorbi ei chestii pe care nici ei nu le pricep, lasa, le pricepe Dumnezeu chiar daca ei nu stiu ce scot pe gura in clipa aia) si 20% pentru oameni (banuiesc ca nu xenolalie, ci tot arghbla dar cu talmaci care explica restului de spectatori in ce consta showul privat)

Citat:
Fiind aprins de dragostea cea duhovnicească și vrând să propovăduiești oamenilor credința în Hristos. pentru râvna ta Domnul te-a chemat să fii părtaș darurilor Sfinților Apostoli și prin harisma vorbirii în limbi ai grăit pe înțelesul celor de alt neam, iar ei mirându-se de sfințenia ta au strigat lui Dumnezeu: Aliluia!
Si inca una, ca sa vedeti ca in BO nu "se" vorbeste in limbi. Din cand in cand mai da Dumnezeu darul asta cui stie El ca are nevoie ca sa faca o lucrare, dar:

Citat:
Știind micimea viețuirii noastre, să nu deznădăjduim aflând nevoințele Preacuviosului Părinte Porfirie, nici să încercăm a le urma fără dreaptă socoteală, și mai ales să nu căutăm a agonisi harismele sale, căci nu puțină vătămare vom afla.

Last edited by Jane Says; 02.05.2010 at 13:09:02.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 23:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 23:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 13:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 22:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 18:09:10