Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2010, 14:37:00
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Credinta este cel mai pretios dar care ne-a fost dat, impreuna cu dragostea si nadejdea. E cea care ne da biruinta asupra acestei lumi. Pentru ca putem invinge orice ispita numai daca avem credinta ca dincolo de lupta noastra este o biruinta si o rasplata.

Pe de alta parte, credinta transcende sentimentele. Orice ai simti si oricate ti s-ar parea la un moment dat, trebuie sa stii ca sentimentele tale nu sunt stapane pe viata ta, ci Dumnezeu. Trebuie sa stii ca Dumnezeu e de partea ta si te sustine in incercarile tale, ca este Tatal tau si oricand poti veni la El sa-I ceri ajutor. Ca un Tata bun ce este, se va grabi sa te ajute , numai sa-I ceri asta cu inima plina de incrdere.

Si un cuvant de iubire de la Tatal tau:

„Nu te teme, căci Eu te-am răscumpărat și te-am chemat pe nume, al Meu ești!
Dacă tu vei trece prin ape, Eu sunt cu tine și în valuri tu nu vei fi înecat. Dacă vei trece prin foc, nu vei fi ars și flăcările nu te vor mistui.
Că Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, Mântuitorul. ....
Fiindcă tu ești de preț în ochii Mei și de cinste și te iubesc; voi da neamurile în locul tău și popoarele în locul sufletului tău.
Nu te teme, că Eu sunt cu tine! ." [Isaia 43]

Doamne ajuta!
Multumesc pentru sfat! M-au emotionat foarte tare pasajele, tin minte ca odata cand eram mica, mama mi-a spus ca ea nu mai crede ca exista Dumnezeu, caci e prea multa suferinta in lume. De asta plangeam incontinuu, pentru mine Dumnezeu e mai important si decat viata mea, nu vreau sa renunt la El din cauza pacatelor mele. De ce m-a facut Dumnezeu asa de rea

Last edited by zoridezi; 05.05.2010 at 14:45:25.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 15:46:41
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
Multumesc pentru sfat! M-au emotionat foarte tare pasajele, tin minte ca odata cand eram mica, mama mi-a spus ca ea nu mai crede ca exista Dumnezeu, caci e prea multa suferinta in lume. De asta plangeam incontinuu, pentru mine Dumnezeu e mai important si decat viata mea, nu vreau sa renunt la El din cauza pacatelor mele. De ce m-a facut Dumnezeu asa de rea
Prin Sfantul Botez cred ca sansele pentru toti cei botezati sunt egale,insa mai avem in noi unele lucruri mostenite cu care trebuie sa luptam.Nu am fost creati rai,insa devenim asa prin comportamentul nostru.Ca sa redevenim buni,trebuie sa facem sacrificii,sa ne sacrificam placerile noastre zilnice.
Toate cartile care arata urcusul catre Dumnezeu incep cu aceasta: primul pas spre Dumnezeu se face prin indepartarea de lume.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 15:54:46
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Prin Sfantul Botez cred ca sansele pentru toti cei botezati sunt egale,insa mai avem in noi unele lucruri mostenite cu care trebuie sa luptam.Nu am fost creati rai,insa devenim asa prin comportamentul nostru.Ca sa redevenim buni,trebuie sa facem sacrificii,sa ne sacrificam placerile noastre zilnice.
Toate cartile care arata urcusul catre Dumnezeu incep cu aceasta: primul pas spre Dumnezeu se face prin indepartarea de lume.
Cred ca te referi la lepadarea de lume in suflet ,sa nu ne gandim la cele lumesti.
Parintele Cleopa spunea ca pentru unii atunci cand se roaga mintea le este un iarmaroc ,le este gandul la cele lumesti.
Nu putem sa ne izolam de lume ,cel mult putem sa nu socializam.
Sa nu uitam ca viata in lume cu ispitele ei ne poate ajuta sa vedem in ce fel am sporit in credinta.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 15:59:17
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
Dumnezeu e mai important si decat viata mea, nu vreau sa renunt la El din cauza pacatelor mele. De ce m-a facut Dumnezeu asa de rea
Nu te-a facut Dumnezeu rea, noi suntem rai din cauza firii pacatoase mostenite de la Adam. Insa Dumnezeu stie cum suntem si tocmai de aceea L-a trimis pe fiul Sau ca sa impace lumea cu Sine. El stie ca e pe primul loc in viata ta si te lupti din rasputeri cu pacatul care se tine dupa tine cautand sa te biruiasca. Si stie ca nu te lasi infranta. Toata aceasta lupa a ta este scrisa undeva sus intr-o carte si intr-o zi vei primi o rasplata pentru ea.

Nu mai deznadajdui si nu mai asculta voca celui viclean care vin e sa-ti spune intruna ca esti rea si pacatoasa . Toate aceste incercari vor fi o cununa pentru noi in ziua cea mare a judecatii, daca vom trece prin ele fara sa ne pierdem credinta. Cu cat incercarea e mai mare cu atat mai mare e rasplata noastra si ceea ce nu te doboara te face mai puternic.

Cineva zicea odata ca unui crestin nu i se poate intampla nimic rau. E ca un Hopa-Mitica, intotdeauna cade in picioare. Daca-l arunci pe un crestin in apa iese cu un peste in gura. Crestinului nu i se poate intampla nimic rau in esenta, din orice lucru poate scoate ceva bun
.
"Și știm că Dumnezeu toate le lucrează spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, al celor care sunt chemați după voia Lui"
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 21:51:13
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu te-a facut Dumnezeu rea, noi suntem rai din cauza firii pacatoase mostenite de la Adam. Insa Dumnezeu stie cum suntem si tocmai de aceea L-a trimis pe fiul Sau ca sa impace lumea cu Sine. El stie ca e pe primul loc in viata ta si te lupti din rasputeri cu pacatul care se tine dupa tine cautand sa te biruiasca. Si stie ca nu te lasi infranta. Toata aceasta lupa a ta este scrisa undeva sus intr-o carte si intr-o zi vei primi o rasplata pentru ea.

Nu mai deznadajdui si nu mai asculta voca celui viclean care vin e sa-ti spune intruna ca esti rea si pacatoasa . Toate aceste incercari vor fi o cununa pentru noi in ziua cea mare a judecatii, daca vom trece prin ele fara sa ne pierdem credinta. Cu cat incercarea e mai mare cu atat mai mare e rasplata noastra si ceea ce nu te doboara te face mai puternic.

Cineva zicea odata ca unui crestin nu i se poate intampla nimic rau. E ca un Hopa-Mitica, intotdeauna cade in picioare. Daca-l arunci pe un crestin in apa iese cu un peste in gura. Crestinului nu i se poate intampla nimic rau in esenta, din orice lucru poate scoate ceva bun
.
"Și știm că Dumnezeu toate le lucrează spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, al celor care sunt chemați după voia Lui"
Dorina, ma refeream ca sunt rea in privinta caracterului. Sunt o fire impulsiva si mi-e greu sa-mi stapanesc nervii, mai ales cand altii ma calca intentionat pe bombeu ! Sunt manioasa, pentru ca imi place dreptatea, dar eu insami nu sunt dreapta judecand pe altul... dar ce sa fac daca asta e firea mea?
Ai analizat vreodata comportamentul copilasilor de pana in 7 ani? ai vazut ca fiecare are cate un caracter diferit? Unii sunt mai energici, altii mai timizi, altii mai obraznici, etc. De ce unii pot trece peste greutati mai usor, iar altii mai greu? Voi spuneti ca toti suntem la fel, dar nu e chiar asa.

Oricum va multumesc pentru sfaturi, am sa tin cont de ele. Deocamdata sunt intr-o perioada foarte confuza, primesc lovituri din toate partile. Dar poate ca Dumnezeu nu m-a parasit de tot...

Si ma iertati daca v-am smintit.

Last edited by zoridezi; 10.05.2010 at 22:07:56.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2016, 19:26:48
liviu_a liviu_a is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.06.2016
Question Mi-am pierdut credinta

Buna azi am picat un examen m-am rugat sa trec examenul respectiv dar nu am putut trece asta din cauza emotilor oricum intr-un final am fost suparat am fost buimacit de ce sa intamplat incat am renuntat la a mai avea credinta am renuntat aproape la tot la familie la ce aveam mai depret infine ce v-ar interesa viata mea daca nici la dumnezeu nu am gasit suport ce ma sperie e ca am devenit ateu
Reply With Quote
Vechi 15.06.2016, 20:32:38
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de liviu_a Vezi mesajul
Buna azi am picat un examen m-am rugat sa trec examenul respectiv dar nu am putut trece asta din cauza emotilor oricum intr-un final am fost suparat am fost buimacit de ce sa intamplat incat am renuntat la a mai avea credinta am renuntat aproape la tot la familie la ce aveam mai depret infine ce v-ar interesa viata mea daca nici la dumnezeu nu am gasit suport ce ma sperie e ca am devenit ateu
Mai pe scurt:
Un examen este o nimica toata.Din perspectiva vietii fie ca treci un examen fie ca-l pierzi nu conteaza absolut deloc.
Singurul examen care conteaz este examenul vietii in fata lui Dumnezeu.
Insa pt a da examen de credinta trebui mai intai sa avem credinta.N-ai cum sa pierzi ceva ce inca nu ai.Este foarte probabil sa te fi amagit singur ca ai credinta ca apoi sa constati ca nu exista de aici asa zisa concluzie ca ai pierdut-o.

Cand obtii credinta mai greu se pierde.Apoi ti-o repeg examenul ala care l-ai picat nu conteaza.Ti-o spune unul pt care restantele erau o placere si care a ajuns sef de promotie.

Daca te bazezi oe examene pt ai arata angajatorului ca stii ceva te inseli.Sinvura chesfie
care conteaza este ceea ce stii sa faci.
Deci nu-ti mai fa griji ca ti le faci degeaba.Apoi sa mai stii o chestie:la un examen daca ai invatat destul il treci daca n-ai invatat nu-l iei.Dumnezeu nu te pica sau iti da zece la examene in functie daca esti credincios sau nu.
Ce poate face Dumnezeu este sa te ajute sa-ti maximizezi randamentul insa pe baza cunostiintelor invatate si asta pt ca Dumnezeu este si drept.Daca stii iei daca nu stii nu iei.Insa noi oamenii cand vedem ca Dumnezeu ne intinde un deget hai sa-i luam toata mana.Hai sa fim un pic mai lenesi insa ne rugam la Doamne Doamne ca sa completeze El lipsurile noastre din propria lene.Nu.Asta este o ispita la adresa lui Dumnezeu .

Last edited by Copacel; 15.06.2016 at 20:53:57.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2016, 22:46:43
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Implicit

Citat:
Acum ceva timp, si eu aveam aceeasi senzatie: simteam mereu ca ma coplesesc emotiile in timpul examenului si mereu cand aveam rezultate mai slabe dadeam vina pe emotii... intre timp am realizat ca nu emotiile erau de vina ci eu eram, pentru ca invatam superficial, cu toate ca eu acasa aveam senzatia ca invatasem bine. Iti recomand sa inveti mai bine si sa te concentrezi cat de mult poti atunci cand inveti.
Reply With Quote
Vechi 16.06.2016, 12:40:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Asta nu e credinta e labilitate psihica, probabil ai fost crescut intr-un mediu destul de toxic pentru o dezvoltare psihica normala.
Vechi 16.06.2016, 13:44:44
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Asta nu e credinta e labilitate psihica, probabil ai fost crescut intr-un mediu destul de toxic pentru o dezvoltare psihica normala.
...pai probabil a avut parte ,de la cei din jurul lui,de aceleasi tip de "incurajari" ca si ale tale...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
pierderea credintei inspiron Generalitati 19 08.07.2012 01:04:29
Rugaciune la vreme de calatorie tatolivia Intrebari utilizatori 2 12.05.2012 20:46:46
pierderea controlului de sine.. victortiti89 Generalitati 2 14.06.2011 14:28:59
Intr-o vreme sunsray Generalitati 5 16.08.2009 16:53:51