Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.04.2010, 20:52:19
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Avem deja doua conditii pentru a primi un inger pazitor: botezul si prezenta la liturghie. Mai sunt si altele?
personal, cred ca fiecare om primeste un inger pazitor, neconditionat.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 20:59:30
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

In cartea Despre Sfantul Inger Pazitor scrie ca un crestin primeste la botez un Sf. Inger Pazitor. Dar ca:

Citat:
Necredinciosii pagani si eretici nu primesc de la Dumnezeu ingeri pazitori intrucat nu sunt botezat intru numele lui Iisus Hristos. Ei nu cred in ingeri iar cei ce spun ca cred, dar sunt eretici, intristeaza si indeparteaza de la ei pe ingerii Domnului, care iubesc adevarul dreptei credinte, cel asezat de Mantuitorul Iisus Hristos si Biserica Sa.

Cat priveste popoarele pagane, acestea de-abia au cate un inger pazitor randuit pentru hotarele fiecare tari, dupa marturia Sfintei Scripturi care zice: "Atunci a statornicit hotarele neamurilor dupa numarul ingerilor lui Dumnezeu" (Deut 32.8). Acesti ingeri fac parte din ceata Domniilor, ca cei ce domnesc peste neamuri.

Dupa Sfanta Traditie, sunt ingeri pazitori peste cetati, orase, sate, manastiri si oriunde se preamareste numele lui Dumnezeu
Vechi 17.04.2010, 22:07:34
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
In cartea Despre Sfantul Inger Pazitor scrie ca un crestin primeste la botez un Sf. Inger Pazitor. Dar ca:
Cine a scris cartea Despre Sfantul Inger Pazitor? Imi vine greu sa cred ca Dumnezeu face aceasta distinctie si ca unii nu "beneficiaza de acelasi tratament" doar pentru ca au avut nenorocul (poate?) de a se naste intr-o familie necrestina.
Tie nu ti se pare nedrept? Crezi ca Dumnezeu imparte ingerii dupa locul natal? Cine alege sa fie pagan si cine crestin? Nu tot Dumnezeu?

Last edited by zoridezi; 17.04.2010 at 22:10:39.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 20:14:54
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
...Plus ca pleaca daca nu mergem la Sfanta Liturghie,aici poate fi vorba doar de crestini.

http://derek4messiah.files.wordpress...9/08/earth.jpg

Cind Dumnezeul universului INFINIT trimite armatele ceresti asupra pamintului pentru a-l proteja chiar crezi ca se mai joaca cu noi, firele de praf, de-a ala-bala portocala ca la gradi?
de-a...uite ingerul, uite ca nu-i?

Absolut toti suntem o apa , un aer si-un pamint, nu exista nici o diferenta
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
Care este sfatul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti forumistii? tigerAvalo9 Generalitati 84 05.09.2011 08:32:49
Ingerul pazitor georgeval Generalitati 54 10.08.2010 15:29:27
Ingerul pazitor CalinAndrei Intamplari adevarate 1 31.05.2010 12:29:21
Ingerul pazitor Dodi Intamplari adevarate 26 19.10.2009 03:28:03