![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Era doar o viziune alternativa la cea de furnica stresata de prea mult spatiu in jur. :) Cand ai sa-L cunosti, ai sa intelegi :) |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nimic nu e la intamplare. Nu vad care ar fi sensul acestui "spectacol". |
|
|
|||
|
|||
|
Dumitru stiu ca tu te afli intr-o stare de incertitudine .Cred ca ai mai multe argumente decat multi altii pt a crede in existenta lui Dumnezeu .Cunosc o persoana declarata ca ateu convins as spune chiar ca dadea cu barda -n Dumnezeu .Cineva la convins sa faca o vizita la locurile sfinte ,dupa vizitarea sf mormant la iesirea afara nu s-a putut abtine din plans pt mai multe minute . Ti-as dori tie si tuturor si ateilor sa aveti astffel de revelatii .Doamne ajuta si sarbatori fericite .
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu sunt dovezi in acest sens,cum ca a creat oameni doar pe Terra.Totusi cum zicea si un coleg de forum ,ce rost are sa creeze miliarde de stele si planete(s-au indentificat pana acum cateva mii de planete in departare si se crede ca acestea sunt miliarde),de stele numai zic.S-a identificat apa pe Luna si conditii pentru o viata ca pe Terra pe cateva planete in departare(cu ajutorul unui telescop performant)Sunt cateva versete biblice care ne duc cu gandul ca exista viata pe alta planeta si sa nu uitam ca Dumnezeu este Creatorul a tot si toate,este inteligenta superioara,este peste limita noastra de gandire.S-au facut mult mai multe descoperiri astronomice importante,puteti sa cautati pe google.Si in final,nu inteleg motivul pentru care ne este frica de viata pe alte planete,negam existenta vietii pe alte planete .Care ar fi el? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar forme de viata inteligente, capabile sa se supuna unor legi morale.. ma indoiesc profund (cred ca este chiar necrestina ideea.. dar nu m-am gandit suficient sa argumentez). Ce daca Dumnezeu a facut un univers imens? Este pe masura puterii Lui, pe masura generozitatii Lui.. de ce sa faca niste calcule "economice"? Este doar materie. Ma astept ca lumea nevazuta sa fie mult mai vasta si impresionanta decat ceea ce vad ochii oamenilor astazi. Omul este atat iubit de Dumnezeu incat si-a dat singurul Fiu sa moara pentru iertarea pacatelor noastre. Ce este intreg universul fata de acest lucru? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
In afara de niste presupuneri bazate pe speculatii, nu exista nimic, dar absolut nimic concret. Ce bine era daca puneai intrebarea asta fara introducerea absolut inutila de mai sus.
|
||||
|
||||
|
Sunt si ortodocsi care nu contesta posibilitatea vietii extra-terestre:
Sfantul Dionisie Areopagitul - Opere complete, pagina 65: "Numai Dumnezeu stie cate ordine ingeresti sunt. Noua ni s-au descoperit trei ordine a cate trei trepte. S-ar putea ca, asa cum vor veni la existenta pentru veci miliarde de oameni, sa existe si miliarde de ingeri, de ipostasuri constiente netrupesti, pentru a cuprinde cat mai multe din intelesurile si formele de iubire ale lui Dumnezeu cel infinit si pentru ca pe masura ce vin noi si noi oameni la existenta pentru veci, sa-i aiba in grija lor prieteneasca alti si alti ingeri apropiati spiritual de unicitatea fiecaruia. Pot fi in planul nevazut din jurul nostru minti imposibil de numarat, care sa-l inteleaga pe Dumnezeu cel mai mult, sa-l laude in comun si sa se intereseze de noi. Dumnezeu nu a adus la existenta o lume vazuta si nevazuta saraca. precum nu putem da de marginile lumii vazute, asa nu putem da nici de marginile lumii nevazute, cu atat mai valoroase, care contribuie la imbogatirea noastra spirituala din Dumnezeu, infinitul lumii si al intelesurilor. Ele isi comunica trairea mereu sporita a lui Dumnezeu si bucuria de El - cum ne-o comunicam si noi - si care e cu atat mai bogata, cu cat suntem mai multi cei ce ne-o comunicam." Parintele Galeriu sugereaza versetul de la Matei: Matei 24, 31: Și va trimite pe îngerii Săi, cu sunet mare de trâmbiță, și vor aduna pe cei aleși ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini. ...care trimte si la Marcu: Marcu 13, 27: Și atunci El va trimite pe îngeri și va aduna pe aleșii Săi din cele patru vânturi, de la marginea pământului până la marginea cerului.
|
||||
|
||||
|
Eu cred că îngerii sunt una, extratereștrii alta. Îngerii sunt spirite pure, pe când extratereștrii, oricum ar fi imaginați (asemănători nouă sau altfel întocmiți) ar fi existențe dotate cu trup.
În altă ordine de idei, nu e deloc evident că îngerii gardieni sunt mereu alții pentru fiecare om. În principiu, misiunea unui înger gardian se termină la Judecată, după care ar putea foarte bine să preia alt suflet de om.
|
||||
|
||||
|
Si eu cred la fel. Reciteste mai cu atentie versetele.
|
|||
|
|||
|
N-am vazut nimic din ce ai postat sa sugereze existenta extraterestrilor.
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cred intr-una Sfanta... | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 16 | 30.10.2014 14:01:11 |
| "Cred intr-UNA" | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 7 | 14.05.2013 19:40:56 |
| care-i cel mai rau lucru...? | victortiti89 | Generalitati | 3 | 03.06.2011 01:11:04 |
| Foarte important si foarte grav ... | mc2009 | Homosexualitatea | 28 | 01.06.2011 20:28:25 |
| Rog foarte mult ajutati-ma intr-o problema | anonim30 | Intrebari utilizatori | 16 | 22.08.2010 22:03:39 |
|
|