![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum revin, ar14rai, multumesc pt. linkuri...groaznice. Numai bine. |
|
||||
|
||||
![]()
Doamne ajuta,
Am si eu cateva nelamuriri, daca o femeie poarta copilul in pantecele sau pana in luna 8-a si afla la o analiza mai amanuntita ca pruncul nu mai are suflare, este nevoita sa avorteze....ce poate sa faca...in acest caz, in ce masura este vina ei? Iar o alta nelamurire ar fi...ca noi toti vorbim de cele care fac avort dar de persoanele care le ajuta sa faca avort( nu ma refer neaparat la doctori...ci la persoanele care le insotesc) ce se poate spune? practic sunt complice...nu!? Post cu folos, sanatate si bucurie |
|
|||
|
|||
![]()
Am inteles. Ce pedeapsa credeti ca ar fi potrivita pentru femeia care avorteaza? Ca sa fie mai usor ofer variante:
a) nici una; b) amenda; c) inchisoare; d) pedeapsa capitala. Multumesc anticipat pt raspunsuri. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Glumesc, de ce te tot exprimi de parca noi am hotari aici, si acum pedeapsa celor care gresesc, poate ca de fapt e bine sa avem unele aspecte in vedere...tocmai pentru a nu face si noi greseli de genul asta si a gandi inainte consecintele, atat. Daca eu consider de exemplu ca embrionul are viata inca din secunda in care incepe sa se dezvolte, si ca e o minune de la Dumnezeu...e clar ca mi-ar veni extrem de greu sa iau decizii de genul avortului. Am vrut sa intreb niste fete care sustineau avortul si incriminau pe cele care aveau " indrazneala" de a afirma ca avortul=crima...de ce oare chinezii calculeaza varsta lunara, incluzand si cele 9 luni intrauterine, si de ce nu or fi calculat ei varsta incepand cu luna a 4-5 a, stabilindu-se astfel ca fatul...pana la 5 luni e doar ceva abstract, si abia dupa aceste 5 luni incepe brusc sa fie considerat om...si avand viata.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
In principiu contraceptia nu este pacat, este chiar necesara, cred ca nu gresesc atunci cand spun ca Biblia nu pomeneste nimic in acest domeniu. Nu orice celula sexuala din corpul nostru este destinata procreerii, sunt milioane si milioane. Eu cred ca Dumnezeu a lasat la alegerea noastra sa ne planificam aducerea pe lume a copiilor, si nu sa fie doar o intamplare. Problema intervine dupa ce unirea celulei sexuale barbatesti cu cea femeiasca a avut loc, de aici incolo intram pe un teren in care viata trebuie lasata sa se dezvolte, deja exista un nou individ, chiar daca de dimensiuni microscopice.
Last edited by almaris; 15.02.2010 at 21:39:30. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar biserica nu incurajeaza nici folosirea contraceptiei, considerand-o un pacat. Cat despre persoanele care ajung la avort, dau dovada de iresponsabilitate. Asa cum a spus si AndruscaCIM nu mai traim in varf de munte si avem acces la informatie. Si chiar e socant cat de relaxate sunt multe femeile care fac avort. Am dat un mic search.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Acest pacat este mare. De aceea si pocainta pentru pacatul avortului trebuie sa fie pe masura.
Unii mari talhari au fost iertati, dar au avut o pocainta iesita din comun. Si-au schimbat total modul de viata. Deci in momentul in care constientizam ca nu suntem mai vrednice decat criminalii in serie, daca am facut avorturi, bine e sa ne schimbam si noi total modul de viata, daca vrem sa dobandim mantuire. Spovedanie urmata de indeplinirea canonului, apoi post, rugaciune si milostenie, dupa putere. Unii duhovnici dau canon ca aceste femei sa nu mai consume carne toata viata. Sa nu deznadajduim, caci nu exista pacat care sa nu fie iertat. Numai pocainta sa avem. Mantuirea este dificila, deci pocainta pentru pacate grave este anevoioasa. In plus, nu stim daca Dumnezeu ne da vreme de pocainta. Atatea persoane mor in accidente fara sa aiba timp sa se roage inainte de moarte. Daca au facut pacate grave, acestea merg direct in iad, saracele. Daca avem pacate mari, chiar si spovedite, sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne ajute sa avem o pocainta pe masura. Nu e rau sa ne smerim pana in ultima clipa si sa ne consideram vrednice de chinurile vesnice. Numai mila lui Dumnezeu ne poate aduce iertarea pacatelor noastre. Intoarcerea cu adevarat la o viata placuta lui Dumnezeu este destul de dificila. Un cuvant cu putere multa rostit la timp face posibila schimbarea cu adevarat a firii noastre. E ca o nastere din nou si se realizeaza cu greu, ca orice nastere. E necesara o hotarare puternica de a lupta cu pacatul. Problema e ca unii preoti dau cu multa usurinta dezlegare pentru Impartasanie dupa asemenea pacate, cu canaoane foarte mici sau chiar fara canoane. Persoana cu pricina crede ca e in ordine, repeta pacatul, se spovedeste iar si tot asa. Habar nu are ca mantuirea ii este amenintata. Dumnezeu sa ne scoata in cale persoane induhovnicite la vremea potrivita! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Canon de pocainta pentru cel cazut in desfranare | costa1988sv | Intrebari utilizatori | 9 | 21.12.2012 18:35:48 |
Avortul in BC | camy_d | Biserica Romano-Catolica | 108 | 04.07.2012 05:57:38 |
Avortul selectiv | Mihnea Dragomir | Stiri, actualitati, anunturi | 22 | 04.06.2012 23:54:52 |
AVORTUL | roxanica | Generalitati | 170 | 16.02.2008 23:00:39 |
AVORTUL! | Tudor | Generalitati | 526 | 08.09.2007 14:16:46 |
|