![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Fara suparare.
Stiu femei care au facut avort, merg pe la orfelinate, boteaza cativa copii (vb. cu cei de acolo, cu parintele), le costa c€va, si pleaca acasa impacate cu gandul ca le-a iertat Dumnezeu. Sau se pun nase la Botezuri intre prieteni, ca deh, cinstea e mare ca e nasa... Si dupa asta, nu se mai intereseaza de copii. La orfelinate nu mai merg, finutii nu-i mai cauta. Pt ca asta e problema nasului in Biserica noastra... il al€gem p€ alt€ crit€rii. Si va intreb: E suficient sa botezi cativa copii? Eu am in parohie o familie si saraca si de tigani, momentan, si nimeni nu vrea sa se puna nasa. Sunt convins ca Dumnezeu ne va ajuta sa botezam micutul, dar? Ai facut avort. Ai boteza un copil de tigan? Mai greu... Dar dupa aceea, l-ai mai cauta mereu? Ati auzit de indulgentele de la catolici? dai bani, cumperi biletul si te iarta Dumnezeu. Cam asa ar fi si asta. Faci avort si mergi dupa aia, botezi un copil si gata... Nu e chiar asa de simplu. Bine, Dumnezeu nu gandeste ca noi. Ca mine. Dar eu, in prostia mea, cred ca ar fi mai bine sa infiezi copilul, il botezi, il cresti. Chiar daca au trecut de la avort 20 de ani. Iliescu (femeia) a fost in stare sa nasca la ... 70 de ani? Dar o femeie de 45 de ce nu infiaza un copil sa-l creasca? E vai si amar de noi! Da-ti o generatie de mame crestine si voi schimba fata lumii... |
|
||||
|
||||
![]()
ce bine ar fi sa fie lucrurile atat de simple cu infiatul asta de copiii.
Te-ai gandit vreodata ca aceste femei isi doresc sa infieze copii si nu pot? Exista si cupluri casatorite care intampina mari probleme in a infia un copil (si nu vorbesc aici de pretentiile lor ci de tampenia de sistem cica "social"). Insa, cand vine vorba sa fii femeie singura necasatorita este aproape imposibil sa ti se aprobe sa infiezi un copil. Nu vorbesc in necunostinta de cauza, matusa mea este in aceasta situatie. Desi are o situatie materiala foarte buna, are casa proprietate personala cu 3 camere, un serviciu f bine platit, masina personala etc, nu poate sa-si reverse dragostea decat asupra pisicilor ei. A facut nenumarate cereri de adoptie, dar datorita faptului ca nu este casatorita i-au fost refuzate toate. Nici macar nu s-a interesat cineva sa vada ce situatie are, ca este o femeie credincioasa, serioasa, cu studii, cu timp disponibil si cu o foarte mare dragoste de daruit (se poate vedea aceasta dupa grija cu care isi ingrijeste florile si pisicile - altceva nu i s-a oferit ocazia sa ingrijeasca). Ce sa faca daca Dumnezeu nu i-a randuit un om care s-o ia de nevasta? Sa nu credeti ca ar fi fost ea pretentioasa sau mai stiu eu cum. Si nu este nici vicioasa si nici urata nu a fost (zis a fost pentru ca acum deja are 52 de ani, insa cand era mai tanara era f frumoasa si este si acum) insa, pur si simplu nu a intalnit pe nimeni cu care sa-si uneasca viata. A vrut sa infieze un copil insa nu a fost posibil.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa ce crezi fratia ta ca Dumnezeu nu stie cum a cazut respectiva femeie in pacat? Fiecare pacat are de obicei ca sa zic asa "circumstante atenuante". Adica poate femeia era foarte saraca si i-a fost frica ca nu are cu ce sa creasca copilul,sau mai stiu eu era o tanara care de frica ca va fi gonita de acasa a avortat si altele ca acestea. Vine nu e numai a femeii care a facut avortul asa ceva sa zici e nedrept. Femeia trebuie sa ia medicament duhovnicesc numai pentru vina ei nu si pentru vina altora pe care respectivii o poarta in sufletele lor. Acestea le vede duhovnicul ca situatii se intalnesc foarte multe si foarte diferite si in functie de acestea dar si de cat de mult s-a pocait (adica de cat de rau ii pare de pacatul facut,de cat de mult il constientizeaza) femeia respectiva ii da canon. Mai multa pocainta in sufletul femeii,mai putin canonul. Daca femeia a fost fortata de sot/prieten sa faca avortul ii dai canon foarte mare? Eu nu cred. Acum unii sar pe bietele femei de parca ar fi numai vina femeilor ,de parca ele ar fi ramas insarcinate de unele singure si altele ca acestea. Eu stau si ma intreb cat ar trebui sa fie dat canon la guvernanti care inselati de duhuri rele nu impart cum se cuvine hrana ,caldura si in general resursele materiale asupra carora li s-a dat administrarea de Dumnezeu ca ei sa le imparta oamenilor,adica poporului lui Dumnezeu. Ia uitati cum vorbeste atotputernicul Dumnezeu Iisus Hristos referitor la aceasta: "42.Și a zis Domnul: Cine este iconomul credincios și înțelept pe care stăpânul îl va pune peste slugile sale, ca să le dea, la vreme, partea lor de grâu? 43.Fericită este sluga aceea pe care, venind stăpânul, o va găsi făcând așa. 44.Adevărat vă spun că o va pune peste toate avuțiile sale. 45.Iar de va zice sluga aceea în inima sa: Stăpânul meu zăbovește să vină, și va începe să bată pe slugi și pe slujnice, și să mănânce, și să bea și să se îmbete, 46.Veni-va stăpânul slugii aceleia în ziua în care ea nu se așteaptă și în ceasul în care ea nu știe și o va tăia în două, iar partea ei va pune-o cu cei necredincioși. " (Sfanta Evanghelie dupa Luca,capitolul 12). Nu credeti ca se intampla asa? Vedeti cum a fost in Franta si ce a patit regina inselata de draci care a zis de poporul sarman: "Daca nu au paine sa manance cozonac!". http://en.wikipedia.org/wiki/Marie_Antoinette Asta ca un mic exemplu ca mai sunt destule exemple daca cautati in istorie. Last edited by mihailt; 14.02.2010 at 12:58:57. |
|
||||
|
||||
![]()
Oameni buni, Ar14rai este preot... ce faceti, de ce sariti asa?!
Un copil poate fi si luat de suflet, nu neaparat adoptat cu acte in regula...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu cati dintre voi ati incercat sa purtati discutii cu femei gravide sa le convingeti sa NU avorteze. Eu am facut asta.. o prietena activista antiavort imi cerea din cand in cand ajutorul (mie si altora). Am un gust amar si multa durerere si neputinta: dupa luni intregi nu am convins decat o tanara sa nu avorteze (si nici nu cred ca este meritul meu: sarcina era avansata, probabil ca medicii au refuzat). Deci VINA ESTE SI A NOASTRA! Ce rost are sa cautam in stanga si in dreapta? Ca statul? Sa sotul a impins-o? Ca educatia? etc. Si daca eu ma simt vinovata pt ca nu sunt in stare sa fac nimic.... de ce sa o disculp pe mama? Nu pot! Am vorbit si cu femei care au avortat si-mi spuneau: cine esti tu sa ne juceci pe noi? Stii ce este in sufletul nostru? Stii cat am suferit si cat de rau mi-a parut? Etc.. Sincer: nu vad regretul! Un om care regreta o crima.. ei bine, cred ca nici un rau nu i se pare destul de rau pentru asa o fapta. Nu cred ca un om care regreta un avort cauta laude, respect si intelegere.. Parerea mea. aaa, imi amintesc ca o astfel de femeie care "regreta" a aflat ca sunt gravida (eram..) si stia ca am niste probleme medicale (care s-au agravat in timpul sarcinii.. am ajuns la operatie, era de asteptat) si atat m-a intrebat:"Ce faci?" (in sensul cum impaci sarcina cu problemele tale?).. Am vazut negru in fata ochilor.. si acum ma enervez cand imi amintesc.. cu gandul ea mi-a trimis copilul la avort! Copilul meu! Ai ei nu au fost suficienti? Unde este regretul? (O atitudine sanatoasa ar fi fost sa ma incurajeze sa-mi accept/infrunt problemele!) |
|
|||
|
|||
![]()
intamplator am acasa un acatist de pocainta pentru pacatul avortului cine doreste sa imi dea un mesaj pe privat
|
|
|||
|
|||
![]()
Dragii mei, sa nu ne mai amagim ce tine de iertarea pacatelor. Mai bine sa deschidem biblia din cind in cind si sa vedem ce spune de iertarea pacatelor.
Isus Hristos a fost scupat, injosit, batut si a murit pe cruce pentru pacatele noastre, oare asta nu e de ajuns? Credeti voi ca canoanele au mai mare putere decit singele sfint a Domnului si Mintuitorului nostru Isus Hristos? Sa vedem ce spune Ioan de iertarea pacatelor in 1 Ioan 2:1-4 Copilașilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiți. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel Neprihănit. El este jertfa de ispășire pentru păcatele noastre; și nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi. Și prin aceasta știm că Îl cunoaștem, dacă păzim poruncile Lui. Cine zice: „Îl cunosc”, și nu păzește poruncile Lui, este un mincinos, și adevărul nu este în el. Sper ca lumea sa deschida ochii, si sa inteleaga ca Dumnezeu a trebuit sa moara pentru noi ca sa fim iertati de pacate. |
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu iarta(daca-i ceri aceasta prin spovedanie),dar nepedepsit nimic nu lasa(asa scrie cartea).Preotul iarta pacatele marturisite,dar da si canon pt. indreptare.Iata un fragment dintr-o predica despre Taina Spovedaniei tinuta de parintele ARSENIE BOCA la Draganescu:,,Cand aceste pacate sunt spovedite si ispasite prin canon si necazuri,ele nu mai au nici o greutate in cantarul judecatii particulare.Cand sunt spovedite numai pe patul de moarte si n-a mai ramas timp pt. canon si indreptare,diavolii vin si infricoseaza sufletul cu necaz si urgie mare.Daca insa omul le-a ars pe pamant macar cu o lacrima,aceasta nu se pierde si poate atrage mila lui Dumnezeu.Cand biruinta diavolilor(pacatele) ramane consimtita intru totul toata viata si nu e stearsa prin taina pocaintei,omul acela desi botezat,s-a facut fiu al aceluia de care a ascultat,biruintele aceluia avand toata grutatea faradelegii pe cantarul judecatii particulare''.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Credința noastră nu-i legalistă, ci personalistă. Singura "rețetă" universal valabilă, însă, este aceasta: a NU mai repeta păcatul.
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt foarte multe lucruri de spus cu privire la acest subiect cutremurator. In primul rand nu este firesc ca unii dintre voi sa spuna ca nu este un pacat...e strigator la cer...OMORI o fiinta care nu se poate apara, o faptura nevinovata
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Canon de pocainta pentru cel cazut in desfranare | costa1988sv | Intrebari utilizatori | 9 | 21.12.2012 18:35:48 |
Avortul in BC | camy_d | Biserica Romano-Catolica | 108 | 04.07.2012 05:57:38 |
Avortul selectiv | Mihnea Dragomir | Stiri, actualitati, anunturi | 22 | 04.06.2012 23:54:52 |
AVORTUL | roxanica | Generalitati | 170 | 16.02.2008 23:00:39 |
AVORTUL! | Tudor | Generalitati | 526 | 08.09.2007 14:16:46 |
|