Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2010, 21:53:54
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Annajanette, cred ca cine a propus pedepse a glumit.. oarecum.
Pedeapsa pentru avort exista dupa moarte.. si sunt convinsa ca mamele ucigase de copii ar dori de mii de ori sa fi fost pedepsite in aceasta viata decat sa suporte chinuri vesnice.
Sincer, eu nu-mi pot imagina pedeapsa mai mare decat sa-ti vezi proprii copii ucisi (ca au suflete, ii intalnesti dincolo) la Infricosata Judecata. Vai mamelor ucigase!
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 21:57:14
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Pe de alta parte, cred ca exista o oarecare pedeapsa si in aceasta viata.. cunosc o femeie batrana care mi se tot plange ca nu o suna copiii (are doi).
Si stiu ca a facut avorturi.. si mi se pare oarecum fenomenal ca nu vede nici in ziua de astazi ca singuratatea de azi este urmarea pacatelor ei. Ea mi se plange ca nu au timp copiii de ea.. dupa tot ce a facut pentru ei (fraza clasica).. si eu ma gandesc ca poate "ceilalti" ar fi sunat-o. (stiu, nu sunt un om bun)
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 22:02:03
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Pe de alta parte, cred ca exista o oarecare pedeapsa si in aceasta viata.. cunosc o femeie batrana care mi se tot plange ca nu o suna copiii (are doi).
Si stiu ca a facut avorturi.. si mi se pare oarecum fenomenal ca nu vede nici in ziua de astazi ca singuratatea de azi este urmarea pacatelor ei. Ea mi se plange ca nu au timp copiii de ea.. dupa tot ce a facut pentru ei (fraza clasica).. si eu ma gandesc ca poate "ceilalti" ar fi sunat-o. (stiu, nu sunt un om bun)
Bine, o fi poate si plata pentru avorturi...dar o fi si o educatie deficitara...o fi gresit si in atitudinea fata de ei, poate nu au aflat de Dumnezeu...or fi mostenit un caracter mai dur..si asta tot de la parinti.

Asa la batranete toti batranii vor sa fie sunati si vizitati, insa se intampla uneori...ca tot ei ii indeparteaza incetul cu incetul ...iar atitudinea copiilor e de fapt una de distantare treptata. Cei din afara...pot auzi numai jeluirile batranului, la batranete...neavand toate datele problemei de fapt!
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 22:25:43
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit ..

Citat:
Irina, ai dreptate. Dar sa nu cadem in judecata aproapelui. E posibil sa avem si noi aceleasi pacate. Doamne ajuta!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 21:55:39
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
Si daca dam pedeapsa se sterge pacatul?!!!
Nu se descurajeaza asa AVORTUL,pt ca exista reversul medaliei sa il faca acasa singure si vom avea numai sinucideri
Mai, eu acum nu inteleg...inainte de a fi pusa in fata avortului-sinucidere...nu exista mijloace de informare, chiar nu imi mai imaginez ca fetele din ziua de azi isi imagineaza ca daca se tin de mana prin parc...gata raman insarcinate, stiu si ele cum se ajunge acolo destul de bine...

Acum si daca elimini elementul religios din ecuatie...parca tot iti poti imagina ca pana si o exctractie de masea...e muult mai lipsita de riscuri si de durere

Deci pedeapsa e insasi drumul spre cabinetul cu pricina....parerea mea.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 22:00:21
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Mai, eu acum nu inteleg...inainte de a fi pusa in fata avortului-sinucidere...nu exista mijloace de informare, chiar nu imi mai imaginez ca fetele din ziua de azi isi imagineaza ca daca se tin de mana prin parc...gata raman insarcinate, stiu si ele cum se ajunge acolo destul de bine...

Acum si daca elimini elementul religios din ecuatie...parca tot iti poti imagina ca pana si o exctractie de masea...e muult mai lipsita de riscuri si de durere

Deci pedeapsa e insasi drumul spre cabinetul cu pricina....parerea mea.
Iti recomand o plimbare pe bloguri in care se discuta despre sanatate, dieta.. hmm, avort. Vei fi uimita cu cata nonsalanta se discuta despre avort.. Educatia sexuala nu este solutia! In orice caz nu educatia sexuala care se face azi.. daca esti curioasa sa cauti statistici: urmarea educatiei sexuale este cresterea avorturilor la adolescente (nu scaderea lor!).
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 22:13:07
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Iti recomand o plimbare pe bloguri in care se discuta despre sanatate, dieta.. hmm, avort. Vei fi uimita cu cata nonsalanta se discuta despre avort.. Educatia sexuala nu este solutia! In orice caz nu educatia sexuala care se face azi.. daca esti curioasa sa cauti statistici: urmarea educatiei sexuale este cresterea avorturilor la adolescente (nu scaderea lor!).
Nu spun de educatia sexuala neaparat, insa avortul nu poate fi tratat ca un mijloc de contraceptie pentru ca este o procedura foarte riscanta in sine, se poate ramane cu infertilitate...si numai bine de unde vor sa scape de un bebe pentru ca le incurca viata intr-un anumit moment...pot scapa de fapt forever.

Eu ma refer la evaluarea riscurilor, consecintelor....si de aceea nu inteleg de ce ar trebui sa se ajunga la avort cu mainile de cap, si ganduri de sinucidere...cand poti evita aceste situatii, si in ziua de astazi...nu poti sa mai spui ca locuiesti in varf de munte si habar nu aveai de nici unele.

Sunt de acord cu inceperea vietii intime dupa casatorie, dar daca unii nu sunt de acord si nici religiosi nu sunt...macar atat, sa isi doreasca sa nu bifeze toate consecintele si bolile posibile...ci sa gandeasca putin inainte.

Sper ca m-am facut inteleasa...
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 21:55:09
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hanico Vezi mesajul
Nu sunt eu persoana care sa te converteasca Bilibox, dar sa stii ca Dumnezeu, pe care il desconsideri atat, asteapta momentul in care sa-ti deschizi inima ca sa cunosti marea Lui iubire si atunci te vei converti. Iti doresc numai bine!
Nu trebuie sa se converteasca ci sa se smereasca. Ateismul e roada mândriei, în clipa când un om se smereste scapa de ateism si de alte pacate.
Vechi 14.02.2010, 02:27:36
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
Sunt foarte multe femei care avorteaza din x motive. Acest thread doreste sa ajute femeile care au acest pacat, cum sa repare greseala comisa. Ne intereseaza sfaturi, canoane, explicatii ale acestui pacat, ce trebuie sa facem samd.
Se duc la un duhovnic si duhovnicul le indica fiecareia in functie de cum a fost comisa fapta canon.Asa ca nu se poate face o regula.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 02:50:16
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Implicit botezul de copii ca penitentza pt. avort(uri)

Sfatul cel mai recomandabil ar fi ceea ce a postat mihailt - de gasit un duhovnic, spovedanie si implinirea canonului dat, dar si botezul de copii, insotite de rugaciuni de pocainta/penitentza si posturi etc.
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce...e-arsenie-boca
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce...i-arsenie-boca
http://www.sarcina-nasterea.ro/spiri...e-sarcina.html
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Canon de pocainta pentru cel cazut in desfranare costa1988sv Intrebari utilizatori 9 21.12.2012 19:35:48
Avortul in BC camy_d Biserica Romano-Catolica 108 04.07.2012 06:57:38
Avortul selectiv Mihnea Dragomir Stiri, actualitati, anunturi 22 05.06.2012 00:54:52
AVORTUL roxanica Generalitati 170 17.02.2008 00:00:39
AVORTUL! Tudor Generalitati 526 08.09.2007 15:16:46