Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.04.2014, 22:36:13
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Credeți, oare, că Mitropolitul Corneanu a fost singurul ierarh care a colaborat cu Securitatea? Oare ceilalți nu trebuiau să semneze angajamente similare pentru a putea fi numiți? Contează, însă, faptele care au urmat, răul pe care, eventual, l-au făcut cuiva. Îl cred pe părintele Corneanu atunci când afirmă că nu a făcut rău, că nu a denunțat.
Și mai cred că este dintre puținii (ca și regretatul Al. Paleologu) care au avut curajul și sinceritatea de a recunoaște acest fapt. Lumea, însă, tocmai pe ei s-a grăbit să-i judece, în timp ce cei care n-au recunoscut, dintre care unii au fost securiști în sutană, cu rol activ în compromiterea sau surparea Bisericii, se bucură în continuare de respect.
Poti sa il crezi linistit. Asta este departe de a fi cea mai mare problema a unui ierarh al BO care s-a "impartasit" cu catolicii si nu am vazut vreo declaratie prin care sa se caiasca pentru ca a facut asa ceva. Potrivit canoanelor trebuia caterisit.
Nu noi il judecam, Dumnezeu este cel care judeca, dar canoanele sunt canoane. Daca ne abatem de la dreapta credinta pe aspecte atat de sensibile si de importante este foarte grav.
Vechi 10.04.2014, 00:24:06
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Potrivit canoanelor trebuia caterisit.
Chiar dacă a fost vinovat de panerezia secolului, nu suntem noi mai sfinți decât Sfântul Sinod.
Puțin respect!
Reply With Quote
Vechi 10.04.2014, 09:46:51
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Poti sa il crezi linistit. Asta este departe de a fi cea mai mare problema a unui ierarh al BO care s-a "impartasit" cu catolicii si nu am vazut vreo declaratie prin care sa se caiasca pentru ca a facut asa ceva. Potrivit canoanelor trebuia caterisit.
Nu noi il judecam, Dumnezeu este cel care judeca, dar canoanele sunt canoane. Daca ne abatem de la dreapta credinta pe aspecte atat de sensibile si de importante este foarte grav.
Comentariul meu a avut în vedere numai colaborarea cu Securitatea.

Last edited by CristianR; 10.04.2014 at 10:09:39.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
bartolomeu anania a colaborat cu securitatea! Radu32 Despre Biserica Ortodoxa in general 4 08.01.2013 19:06:30
Bartolomeu Anania - Memorii Marius22 Generalitati 10 26.02.2011 23:20:01
La multi ani, IPS Bartolomeu Anania! monica.miholca Stiri, actualitati, anunturi 3 22.03.2009 17:11:45
I.P.S. Bartolomeu Anania alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 6 25.03.2006 23:03:41