![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() In afara familiei insa, daca cineva ma calca pe coada, hai nu intotdeauna de prima data...dar totusi cand consider eu ca nu m-am facut destul de bine inteleasa...devin foarte transanta, zic ce am de zis daca e cazul, iar daca se intampla sa consider ca nici macar nu e cazul...pun capat " relatiei" discret dar definitiv ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnul ne-a iubit ,s-a intrupat,s-a dedicat,s-a jertfit...ne-a iertat,s-a inaltat si de-acolo ne vegeaza cu iubire si ne calauzeste spre a noastra mantuire. Noi s-avem imn de iubire, glas de iertare, inima de-npacare si fapta de-naltare catre cele DREPTE. Mandria,orgoliu,ura... sunt monstrii invizibili ai sufletului,cel distrug secunda cu secunda... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cand cel care a gresit se pocaieste,cand are constiinta gresile lui,sufera ! Durerea aceasta poate duce la deznadejde,atunci "aproapele" daruieste IUBIREA IERTATOARE ! |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ca Dumnezeu ne-a iertat mai intai pe noi avem datoria de a ierta si noi pe cei care ne-au gresit. Eu greu cateodata, ma vad pe mine cum sunt de multe ori, insa pilda cu cei doi datornici ma pune pe ganduri. Stiti ilustratia spusa de Mantuitorul despre unul care avea o datorie imensa la stapanul sau, insa acesta l-a iertat pentru ca i-a fost mila de el, insa cel scutit de plata datoriei, cum a scapat s-a dus si a pus mana in gat unuia care ii datora o suma de nimic. Cand a auzit stapanul sau asa ceva a cerut sa fie adus inapoi si condamnat. Acest om nu a inteles si nu a putut sa ierte putin chiar daca stapanul sau ii iertase mult. Asa facem si noi de multe ori, uitam ca Dumnezeu ne-a iertat mult si ne suparam pe cate un semen de al nostru care a gresit intr-o privinta si nu suntem dispusi sa iertam atat de repede.
Incercand sa-mi amintesc de aceasta pilda foarte profunda am gasit acest link interesant despre iertare: http://oradereligie.wordpress.com/2008/08/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-------------------------------------------------------------------------------- Mihai Codreanu (1876-1957) Iisus veni si-n casa mea-ntr-o seara: Era-ntr-un tainic si suav apus... Si-am stat in casa singur cu Iisus... Si-afara era blinda primavara. Atunci mi-a spus cu vocea Lui cea clara Ca oamenii sunt buni, desi L-au dus Sa-L bata-n cuie pe Golgota, sus, Fiindca i-a iubit din cale-afara. Si mi-a mai spus ca poate fi iertat Chiar Iuda ce-L vindu cu-n sarutat, Ca sa-si sporeasca cu treizeci argintii. Apoi, plecind, din prag mi-a spus asa: Comoara sufletului ca si-a mintii E sa iubesti, pentru-a putea ierta.
|
||||
|
||||
![]()
Tocamai de aceea suntem asa departe unii de altii, pentru ca ne intrebam de ce trebuie sa iertam, cand iertarea ar trebui sa fie ceva firesc, precum respiratia.
|
|
||||
|
||||
![]()
Astazi mi s-a intamplat ceva ce m-a facut sa imi aduc aminte de pilda datornicului nemilostiv, caruia i s-a iertat o uriasa datorie, iar el, in schimb, ce a facut? nu a putut sa ii ierte unui om o datorie de nimic... Azi mi-a facut cineva un bine cu prisosinta, adica mai mult decat ii cerusem sa faca si a facut-o cu inima plina, si nu din obligatie. Si ma gandesc eu acum: de cate ori nu mi s-a intamplat asta, de cate ori am primit ajutor nesperat, de cate ori nu m-a lasat Dumnezeu in voia mea proasta... si uite asa am acumulat o datorie imensa, imensa, pe care nici nu stiu cum o voi putea plati vreodata... si daca as face bine tuturor persoanelor care imi cer ceva, tot nu as putea suplini tot ce am primit...
Iata,pentru cine doreste, un comentariu la pilda datornicului nemilostiv - de ce trebuie sa iertam - http://www.crestinortodox.ro/predici...a-dupa-rusalii
|
||||
|
||||
![]()
Cata inselare cuprinde pe acela care se crede crestin, neputand insa ierta "nimicurile" celor de langa el !
.
|
||||
|
||||
![]()
Am momente cand sunt nemilostiv cu aproapele, si nu vreau sa-l iert, dar vine gandul cel bun si spune: "cate ai gresit tu si ti-a iertat Domnul, si tu nu vrei sa ierti". Si ma inmoi, si-mi dau seama ca in acel moment sunt infinit mai ticalos, decat cel care mi-a gresit. Asa cum faceau Sfintii Parinti, daca nu iertam nu mai putem spune rugaciunea Tatal nostru: "si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri". Doamne ajuta!
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Dar de unde deduci tu ca eu nu iert nimicurile,bineinteles ca le iert dar le taxez si le retez din radacina ( cam de prima oara, si asta pentru ca nu vad sensul confruntarii cu nimicuri stupide in mod repetat)...nu ai prins ideea, sau te faci ca nu o intelegi? Dar cel de langa tine de ce sa tot faca nimicuri la nesfarsit fara ca tu sa ii faci un bine si sa ii atragi atentia ca ar putea deranja poate si mai mult pe altii prin atitudinea lui? ![]() Cum ramane cu uciderea sufletului celor apropiati, te bucuri oare ca poate or mai fi si altii in situatia ta si se mantuiesc prin rautatea si inselarea unuia care nu isi poate tine gura din lipsa de educatie sau bun simt?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Omul blestemat ! | adrian_b | Vrajitoria | 10 | 16.09.2011 19:38:25 |
OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 16:29:42 |
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat | spre_rasarit | Botezul | 3 | 08.04.2011 19:23:54 |
A murit Jean Constantin - Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca | maria32 | Stiri, actualitati, anunturi | 24 | 31.05.2010 14:08:00 |
|