![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Foarte, foarte bine punctat si argumentat, Ekaterina, felicitari! Iti sustin punctul de vedere:)
|
|||
|
|||
![]()
Da- intradevar, foarte bine argumentat!
Si am remarcat ca v-ati mai referit la un aspect foarte important- aceea stapanire de sine de care trebuie sa dea dovada un barbat. Iar aceasta stapanire de sine poate fi inteleasa-in cadrul acestui topic- sub doua aspecte -in primul rand, de a evita a avea relatii sexuale intamplatoare, cu cine se nimereste sau cu persoane abia cunoscute, in imprejurari dubioase -in al doilea rand, de a putea fi fidel unei singure persoane. Atat in sensul de a avea relatii intime dupa casatorie, dar si in sensul de a nu-ti insela sotia. Din aceasta cauza este bine ca inainte de a te casatori sa fii sigur-atat cat poate fi un om de sigur- ca intradevar o iubesti pe persoana cu care te casatoresti si ea are acceleasi sentimente. Daca aceasta conditie este indeplinita atunci va fi o casatorie reusita, si in acest caz, indiferent care ar fi tentatiile si imprejurarile, un barbat cu aceasta stapanire de sine nicioadata nu-si va insela sotia. |
|
|||
|
|||
![]()
Florinel, dar pricepusi ca stapinirea inseamna ca indiferent cat de mult ai impresia ca iubesti o femeie, sa te stapanesti de la intimitati cu ea, pana o iei de nevasta?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te iubesc, draga mea Simona, te iubesc atît de mult în Domnul nostru Iisus Hristos ! Îți scriu să te întăresc în fapta ta cea bună de-a rămîne curată pînă după căsătorie. Mulți din cei ce ți-au scris pînă acum, spun foarte multe lucruri greșite. Îți recomand ceva, te rog dă-mi voie : http://ortodoxiatinerilor.ro/relatii...a-la-casatorie E o campanie, pentru cei ca tine ! Și ca mine. Suntem foarte mulți ! Reușim împreună. Împreună cu Hristos. Am și eu o mărturie acolo, la Emilian mă găsești, să nu-mi fie spre laudă, ci spre smerenie, să citești cît mai mult din ce este scris acolo, de la toți, cît mai mult. Nu te teme dacă îl vei părăsi, pentru că dacă acele lucruri îți cere, nu te merită. Nu îți strica sufletul și trupul, te rog ! Nu te teme de nimic niciodată, decît de Domnul. Fi curajoasă în credință și fapte bune și urăște păcatul ! Și pe demoni să-i urăști ! Ai răbdare, draga mea, și el va pleca, își va urma nebunia minții lui, pe care oricum mai tîrziu o va regreta. Și tu vei regreta dacă cazi în acel păcat, nunta și relația cu soțul vor fi mai grele, copii șli bani mai puțini, stres mai mare, divorțul mai aproape și mîntuirea mai în primejdie... Sunt multe lucruri frumoase de pierdut dacă faci pasul acesta greșit. Vei vedea, că dacă ai răbdare, Dumnezeu îți va trimite pe cineva care te va iubi pentru ceea ce ești, așa cum îți dorești. Așa va fi ! Ai să vezi, așa va fi ! Cautăți un duhovnic puternic în cuvînt și înțelept, noi îl numim înduhovnicit, și prin el, harul te va ajuta nespus de mult. Vei fi povățuită spre ce să faci, ce să citești, cum să te rogi. Vei birui ! Dorește-ti doar. Fi tare, draga mea surioară preaiubită. Dumnezeu, îngerii Lui, sfinții, toți sunt alături de noi. Să ne bucurăm ! "Bucurați-vă pururea." - spune la I Tesalonice 5, 16. HRISTOS A ÎNVIAT ! Să te mîngîie gîndul ăsta și Maica Domnului. Amin. Last edited by Daniel_Ortodox; 25.02.2014 at 17:35:21. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Barbatul/femeia inainte si dupa casatorie | caty_deea | Nunta | 76 | 21.01.2013 11:57:04 |
Consecintele abuzurilor sexuale | AGabriela | Generalitati | 16 | 24.01.2012 12:24:00 |
Ceva legat de sex (mai ales inainte de casatorie) | StefanS | Generalitati | 65 | 23.02.2010 11:31:30 |
Relatiile sexuale inainte de casatorie | PISICUTA35 | Generalitati | 186 | 03.03.2009 11:46:18 |
sex inainte de casatorie | dumitrucelmare2000 | Generalitati | 87 | 09.05.2007 11:38:59 |
|