Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2010, 15:40:26
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Pai privesti dintr-un unghi foarte ingust...oamenii pleaca intr-o varietate de contexte, deci cel mai mult depinde unde pleci si cum...de starea ta de spirit.

Poti privi plecarea intr-o tara straina si ca pe un concediu prelungit...si in timpul asta poti realiza mai multe, deci nu e neaparat fuga dupa bani sau alte asemenea.

Daaar, eu chiar nu as judeca asa lucrurile, sunt oameni care nu au ce manca in Romania, dar care asigura o bucata de paine celor de acasa, le schimba viata si atunci cand revin...simt ca au facut ceva cu viata lor, si nu au muncit ca niste robi, tremurand ca nu au cu ce plati intretinerea

A munci nu poate fi pacat, si nu cred ca exista limite...sa te opresti la primul loc de munca, la primul salariu primit...si la bataia de joc a patronului/directorului...practic orice om are libertatea sa munceasca atat cat crede el de cuviinta, si aici nu avem noi ce judeca...sincer!

Sunt oameni care muncesc atat de mult, incat asigura painea atator alti oameni, deci nu mi se pare nici macar normal sa ne imaginam ca toti trebuie sa ne multumim cu un salariu mizer, si sa ne bucuram ca putem cumpara o paine, si gata sa stam linistiti ca facem bine si ne multumim cu ce avem....nu nu nu, lucrurile sunt mult mai complexe decat le putem percepe noi, sau trai!!!
s-ar putea sa ai dreptate. dar de multe ori m-am intrebat, daca se merita ca pentru un salariu mai bun, sa-ti pierzi familia, copii, etc. ca vorbim de cei amarati. cei care pleaca cu contract, cu toata familia, este altceva.
as fi prea ingusta sa judec, eu am scris doar ce cred eu. daca ai observat mi-am scris propria parere si m-am pus eu in situatia daca as emigra. si am spus ca nu as face-o.

iar la incheiere am si spus ca cel mai bun raspuns il da unul care este plecat din tara. si concluzionam ca suferinta celor lasati acasa, prin plecarea mea pentru bani, si trai decent, ar fi un pacat.

iar tu ma pui la stalpul infamiei (glumesc )
Vechi 04.02.2010, 20:13:15
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmadalin Vezi mesajul
Stiu ca acum cineva o sa ma stropeasca despre ce face un roman dupa ce se uita pe geam:
- pune ghena si cainele pe forum
- se intreaba daca respectivul 4 ped are suflet
- si apoi incearca s-o tunda din tara.
Si probabil spera sa-si ia si gunoiu' si lighioanele.

In principiu are dreptate.

Dar imi asum riscul.

Este un pacat sa emigrezi? Daca a emigra ar insemna sa-ti fie mai usor in acesta viata?
Sau este o virtute sa nu emigrezi?

Lasand la o parte aspectul ca nici acolo nu fug cainii cu covrigi in coada.
Ma intereseaza din punct de vedere al invataturii crestine.
Intr-un loc evident, unde exista biserica ortodoxa in acel oras.

In conditiile in care inca ai parinti in tara si socrii + 1 frate.
Care probabil n-or sa vrea sa vina cu tine.

Cred ca depinde de tine ca persoana si de invatatura duhovniceasca ce ai primit-o.
Si nu cred ca e vorba de parinti, socrii sau frate. Pe ei trebuie sa-i ajuti, sa-i cinstesti, dar Biblia spune ca "omul va lasa pe mama sa si pe tatal sau si vor fi amandoi un trup". Deci ai lasa in tara si a pleca la 4000 km, atata timp cat nu uiti de ei si-i ajuti cum poti, nu cred ca reprezinta nici pe departe un pacat.
Problema este alta: mergi intr-o tara straina, evident mai dezvoltata si cu o alta conceptie asupra vietii. Dai de bani, iti permiti sa-ti cumperi lucruri la care in tara poate nici nu visai, vezi realizarile altora si vrei ca ale tale sa le intreaca pe ale lor: de aici si pana la a uita de Dumnezeu si de rostul nostru pe pamant nu e decat un pas... Dar asta se poate intampla si in Romania: poti castiga la lotto, poti prinde un post bun de munca, din care sa castigi bani multi.... Dar chiar si asa, daca ignori poftele trupului si ale mintii si mergi intr-adevar doar pentru o viata mai buna, din care sa nu urmaresti doar profitul, ci un trai decent, cred ca relatia ta cu Dumnezeu poate continua oriunde.
Important este sa nu uiti cin esti si de unde ai plecat.
Vechi 04.02.2010, 20:43:09
Golbi_ Golbi_ is offline
Member

Data înregistrării: 05.01.2010
Implicit

Citat:
Este un pacat sa emigrezi? Daca a emigra ar insemna sa-ti fie mai usor in acesta viata?

Nu te supăra pe mine, dar mă cam amuză unele întrebări puse aici pe forum. Dar hai să vedem.

Mă gândesc că dacă scria în Biblie dacă e bine sau nu să emigrezi, nu mai întrebai asta aici. Așa că presupun că nu scrie. Atunci rămâne la latitudinea omului de a integra această problemă actuală într-o credință veche de aproape 2 milenii. Și, evident, unii zic că e bine, alții că nu. La fel îmi imaginez că stăteau cei de la începuturile creștinismului și făceau un fel de dezbateri ce e bine și ce nu să pună în dogme, practici sau poate chiar texte biblice.

Mai departe. Dacă vrei să mergi numai unde este biserică ortodoxă, îți cam limitezi opțiunile. Tu vrei să emigrezi ca să...? Gândește-te pentru ce vrei să o faci. Oare sihaștrii sau alții care aleg recluziunea cum se descurcă fără o biserică? Nu cred că vei păți ceva fără o biserică ortodoxă prin preajmă. La o adică, te poți ruga oriunde, chiar și într-o biserică catolică. Dumnezeu se presupune că știe ce e în inima ta. Contrar unor păreri, eu nu vreau să fiu naiv sau radical, să cred că dacă ești ortodox și mergi într-o biserică catolică să te rogi, comiți un păcat. Să fim serioși.

Ultima chestiune. Ai zis că ai părinții în țară și socrii, plus un frate. Ei au viața lor, tu pe a ta, împreună cu soția ta. Dacă tu consideri că vrei să încerci ceva nou, și că ești pregătit pentru asta, fă-o. Nimeni nu îți poate spune ție ce e mai bine pentru tine, decât tu însuți. Tu îți cunoști cel mai bine calitățile și limitările. Sunt de părere că e bine să asculți sfaturile celor din jur, dar decizia îți aparține ție în totalitate. Pui în balanță factorii și iei o decizie bazată pe rațiune. Rațiunea ți-e dată de Dumnezeu pentru a putea lua decizii bune pentru tine, în situații de cumpănă, ca aceasta. Ia vezi, ce e bine pentru tine?
Vechi 21.06.2010, 22:33:12
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Timisoara
Citat:
Stiu ca acum cineva o sa ma stropeasca despre ce face un roman dupa ce se uita pe geam:
- pune ghena si cainele pe forum
- se intreaba daca respectivul 4 ped are suflet
- si apoi incearca s-o tunda din tara.
Si probabil spera sa-si ia si gunoiu' si lighioanele.

In principiu are dreptate.

Dar imi asum riscul.

Lasand la o parte aspectul ca nici acolo nu fug cainii cu covrigi in coada.

Iertata sa-mi fie interventia dar nu vad nici o legatura intre emigrare si credinta ,asta nu inseamna ca daca emigrezi uiti de credinta ta de Dumnezeu .Oriunde in lume te vei afla daca ai credinta acolo va ramine in sufletul tau si te va insotii peste tot .
Reply With Quote
Vechi 21.06.2010, 22:39:36
truthtostone's Avatar
truthtostone truthtostone is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2008
Implicit

Romanul pe care voi il urati atat este romanul americanizat,romanul modern cel infestat cu boala "traiului de sus".
Romanul cel vechi este un om cum rar veti intalni,un om placut lui Dumnezeu.Acesta dispare fiindca cei de langa el pleaca "la mega salarii" si il lasa sa moara singur.
Vechi 22.06.2010, 01:04:32
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de truthtostone Vezi mesajul
Romanul pe care voi il urati atat este romanul americanizat,romanul modern cel infestat cu boala "traiului de sus".
Romanul cel vechi este un om cum rar veti intalni,un om placut lui Dumnezeu.Acesta dispare fiindca cei de langa el pleaca "la mega salarii" si il lasa sa moara singur.
Eu cred ca cei care tot aduc vorba de mega-salariile din strainatate nu stiu exact cum se castiga banii in Vest. Eu de exemplu imi pierd slujba peste 2 luni (restructurari masive) si iau 3 salarii compensatorii pe care platesc 52% impozit! Astia sunt mega-banii si mega-conditiile din occident, asta e realitatea.
Iar daca auziti de babysittere care castiga 1000 euro net pe luna, sa stiti ca aia e munca la negru; la fel si cu cei din constructii care ajung la 1500 pe luna. Pe banii aia nu se platesc impozite in mod cinstit. Cat despre cei care defileaza prin Romania cu Mercedesuri si BMWuri si par suspect de odihniti, banuiesc ca traiesc din furturi si alte nelegiuri.
Vechi 23.07.2010, 15:01:12
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Nu este un pacat sa emigrezi , insa nu poti uita ca neamurile sunt lasate de Dumnezeu ! Deci Dumnezeu ti-a dat familie, prieteni, spatiu geografic, cultura unui neam plamadit de El in milenii, o religie mantuitoare....Nu le poti abandona ! Aici intervine pacatul !
Parintele Arsenie Boca spunea despre cei plecat in afara, ca vor voi sa se intoarca, dar nu vor mai putea, ca "pereti de foc vor fi de jur imprejurul tarii "
Reply With Quote
Vechi 23.07.2010, 16:52:50
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul

1. Nu este un pacat sa emigrezi , insa nu poti uita ca neamurile sunt lasate de Dumnezeu ! Deci Dumnezeu ti-a dat familie, prieteni, spatiu geografic, cultura unui neam plamadit de El in milenii, o religie mantuitoare....Nu le poti abandona ! Aici intervine pacatul !

2 Parintele Arsenie Boca spunea despre cei plecat in afara, ca vor voi sa se intoarca, dar nu vor mai putea, ca "pereti de foc vor fi de jur imprejurul tarii "

1. Cum sa abandonezi bataia de joc la care esti supus sistematic si planificat de catre "alesii" poporului?.........ah, da, conform teoriei tale( a celui care are din plin banuiesc si esti suspect de odihnit cum bine spune Coralina mai sus..., ca altfel nu te-ai afisa cu asemenea judecati de "valoare")...Dumnezeu ne vrea sa fim sacul de bataie a tuturor fostilor nomenclaturisti si a copiilor lor, si pacatuim daca nu ne aplecam in fata lor....cit de CONVENABIL vorbesti!..mai ai multe perle de genul asta?..mai bine ma abtin!

2. In cazul asta a "peretilor de foc" intretinuti cu un carburant imaginar( 2euro/l), chiar ca este mai bine ca emigrantii sa ramina acolo unde stau frumusel!
Reply With Quote
Vechi 23.07.2010, 17:21:25
voxdei55 voxdei55 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.10.2009
Locație: ANCONA..iTALIA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Nu este un pacat sa emigrezi , insa nu poti uita ca neamurile sunt lasate de Dumnezeu ! Deci Dumnezeu ti-a dat familie, prieteni, spatiu geografic, cultura unui neam plamadit de El in milenii, o religie mantuitoare....Nu le poti abandona ! Aici intervine pacatul !
Parintele Arsenie Boca spunea despre cei plecat in afara, ca vor voi sa se intoarca, dar nu vor mai putea, ca "pereti de foc vor fi de jur imprejurul tarii "
Nu mai spune...evreii ,popor ales..(zic ei).au fost secole emigranti prin lume.Nu mai inventati tot felul de pacate..si nu mai complicati viata.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2010, 17:00:27
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Iar daca auziti de babysittere care castiga 1000 euro net pe luna, sa stiti ca aia e munca la negru; .
Sumele astea enorme imaginate si visate de romanul nostru , vise care au dus de fapt si la colapsul fiscal actual, exista doar in povesti.
Fiti siguri ca pentru 1000 euro/luna americanii si canadienii nu ar mai trebui sa aduca fetiscane din Filipine pentru a ocupa aceste pozitii.

Chiar si pentru 500 euro/luna, filipineza ar trebui sa faca absolut totul prin casa, si sa stea si in cap daca i se cere.
Insusiti-va ce vi se spune de Coralina , deoarece ea vorbeste cum se zice de la "botul calului".
Reply With Quote
Răspunde

Tags
emigrare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Incinerarea este un pacat? rainer_ligia Eutanasia 108 06.03.2013 20:01:52
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
Este iluzionismul pacat? Bunl Generalitati 2 05.09.2008 00:47:01