Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.12.2009, 23:57:04
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmadalin Vezi mesajul
Stiu ca acum cineva o sa ma stropeasca despre ce face un roman dupa ce se uita pe geam:
- pune ghena si cainele pe forum
- se intreaba daca respectivul 4 ped are suflet
- si apoi incearca s-o tunda din tara.
Si probabil spera sa-si ia si gunoiu' si lighioanele.

In principiu are dreptate.

Dar imi asum riscul.

Este un pacat sa emigrezi? Daca a emigra ar insemna sa-ti fie mai usor in acesta viata?
Sau este o virtute sa nu emigrezi?

Lasand la o parte aspectul ca nici acolo nu fug cainii cu covrigi in coada.
Ma intereseaza din punct de vedere al invataturii crestine.
Intr-un loc evident, unde exista biserica ortodoxa in acel oras.

In conditiile in care inca ai parinti in tara si socrii + 1 frate.
Care probabil n-or sa vrea sa vina cu tine.
daca te hotarasti sa emigrezi sa aduci catelusi la mine...
Reply With Quote
Vechi 30.12.2009, 15:42:03
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit Parerea mea

Citat:
Stiu ca acum cineva o sa ma stropeasca despre ce face un roman dupa ce se uita pe geam:

Dar imi asum riscul.

Este un pacat sa emigrezi? Daca a emigra ar insemna sa-ti fie mai usor in acesta viata?

Se ice ca omul sfinteste locul...
Emigrarea nu e un pacat.Pacat este de banii imprumutati de guvernele post-decembriste care s-au evaporizat fara nici un rost ,pacat este ca s-au vandut fabricile la fier vechi in loc sa fie retehnologizate,pacat este ca s-a distrus agricultura in loc sa se modernizeze, si toate aceste pacate au dus la emigrare,la distrugerea atator familii,la atata suferinta.Acel ce spune ca este pacat sa emigrezi,l-as intreba:-ai avut vreodata vreun mic avantaj din partea unui imigrant?Ce este de preferat statul acasa fara serviciu sau cu un serviciu care te obliga sa cauti forme de castig colaterale tipul pensie de invaliditate,s-au sa muncesti onorabil si sa-ti poti permite inclusiv sa-i ajuti pe altii.Si pacat este ca nu suntem capabili sa ne largim un pic orizonturile-sa invatam sa-l promovam si sustinem pe cel bun,nu pe cel fara scrupule.Santem prea conformisti.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 05:58:32
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:

Dar imi asum riscul.

Dar cei care au emigrat in timpul comunismului ca sa-si salveze viata? au pacatuit? ma gindeste-te.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 22:22:27
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Dar cei care au emigrat in timpul comunismului ca sa-si salveze viata? au pacatuit? ma gindeste-te.
Este bine ca si-au salvat viata. Era singura solutie pentru ca altfel comunismul i-ar fi omorat pe toti. Avind in vedere aceasta realitate indiscutabila, devine mai greu de inteles cum de au supravietuit, totusi, cei care au rams in tara.
Vechi 04.02.2010, 09:53:36
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de inorog Vezi mesajul
Pai Sfintii Apostoli nu-mi amintesc ce pasapoarte aveau (hehehe) dar sigur n-a ramas in tara de origine decat Sf. Iacov, si acela pentru ca l-au ucis nelegiuitii. Restul au "emigrat" si datorita lor suntem azi cine suntem. :)
Si Sfântul Petru a ramas în Levant (Ierusalim si Antiohia), este o legenda falsa exploatata de catolici ca ar fi mers în Italia.
Vechi 04.02.2010, 10:12:53
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

iti trebuie curaj sa emigrezi sau o disperare fara margini. (dar daca esti disperat inseamna ca nu mai crezi in Dumnezeu, e doar o parere personala). eu una n-as putea emigra, nu ma pot rupe de parinti, rude, prieteni, de locurile natale. noi chiar daca ne aflam in Europa, suntem un pic "rurali" (mai vorbesti cu vecinul, iti spuni parintii zilnic, mai un gratar, intalniri cu prietenii, suntem mai zgomotosi, mai sentimentali, radem cu gura pana la urechi, etc). Afara nu-i asa, cel putin asa mi s-a parut, pe unde am fost mi-a placut, dar numai ca vizitator.
cred ca cel mai bine pot sa dea o explicatie cei care emigrat sau imigrat.
uitasem esentialul, e pacat daca ii faci pe altii sa sufere pentru ca tu vrei sa traiesti mai bine, sa ai bani mai multi, si daca pleci fara familie (in cazul in care ai)

Last edited by anaana71; 04.02.2010 at 10:15:55.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 14:27:10
bmadalin bmadalin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Locație: Ilfov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
iti trebuie curaj sa emigrezi sau o disperare fara margini.
.........
uitasem esentialul, e pacat daca ii faci pe altii sa sufere pentru ca tu vrei sa traiesti mai bine, sa ai bani mai multi, si daca pleci fara familie (in cazul in care ai)
Omul emigreaza dintr-o singura cauza: in speranta / certitudinea / scopul de a-i fi mai bine lui. Asta atata timp cat nu vinde totul si se duce in Africa sau alte tari din lumea 3a s-ajute.

Aia cu plecatul el 1 an si sotia ramane acasa si nu-l mai vede, nu tine, e vrajeala. 9 din 10 familii care fac asta conform cu ce stiu eu s-au destramat.
La fel si cu intorsul. Gasesti binele acolo, nu mai vi. Nu-l gasesti, ori vi, ori nu, depinde de mandria fiecaruia.

Acum, cineva poate fi homeless, singur cuc in tara si nimeni nu-i duce lipsa.
Poate avea prieteni carora le e mai mult sau mai putin egal daca pleaca el sau nu.
Poate avea parinti, frati, rude apropiata carora nu le e chiar egal daca pleaca sau nu.
Unii parinti, frati se pot bucura, de pilda daca stau 10 intr-un apartament cu 2 camere si se mananca acolo cu totii (-AndruscaCIM recunosc ca habar n-am daca si de ce se scrie cu 2i, iarta-ma daca gresesc) iar altii nu.

Acum intrebarea era despre emigrarea in conditiile urmatoare, care de altfel este unul din cazurile cele mai frecvente:
- emigrare pentru a-i fi cuiva si sotiei lui si copiilor lui mai bine din punct de vedere lumesc: mai putin stres, mai interesant serviciul, copii la o scoala mai buna, servicii medicale mai bune, mai civilizat, etc....
- parintii si fratii nu-i poate lua cu el ca doar au si ei viata lor aici, nu poate cara inca 8 oameni dupa el.
- parintii si fratii ar prefera ca el sa rama aici mai aproape desi ei zic: lasa-ne pe noi, fa cum ti-e tie mai bine.

Nu este asta o treaba egoista?
Deoarece cautam la ale noastre, binele nostru in detrimentul celor apropiati (parinti / frati)?
Poate Dumnezeu a avut un plan cu noi aici, d-aia ne-a nascut aici, putea sa ne faca norvegieni de pilda?

Sau sotia, copiii sunt mai aproapele nostru decat parintii si fratii si trebuie sa ne concentram binele in directia asta? Prin sacrificiul parintilor nostri, viitorimea o s-o duca mai bine...

Ce ziceti?

Last edited by bmadalin; 04.02.2010 at 14:29:25.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 22:27:02
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Acum intrebarea era despre emigrarea in conditiile urmatoare, care de altfel este unul din cazurile cele mai frecvente:
- emigrare pentru a-i fi cuiva si sotiei lui si copiilor lui mai bine din punct de vedere lumesc: mai putin stres, mai interesant serviciul, copii la o scoala mai buna, servicii medicale mai bune, mai civilizat, etc....
- parintii si fratii nu-i poate lua cu el ca doar au si ei viata lor aici, nu poate cara inca 8 oameni dupa el.
- parintii si fratii ar prefera ca el sa rama aici mai aproape desi ei zic: lasa-ne pe noi, fa cum ti-e tie mai bine.

Deoarece cautam la ale noastre, binele nostru in detrimentul celor apropiati (parinti / frati)?
Poate Dumnezeu a avut un plan cu noi aici, d-aia ne-a nascut aici, putea sa ne faca norvegieni de pilda?

Sau sotia, copiii sunt mai aproapele nostru decat parintii si fratii si trebuie sa ne concentram binele in directia asta? Prin sacrificiul parintilor nostri, viitorimea o s-o duca mai bine...

Ce ziceti?
De ce sa fie pacat sa vrei sa iti mearga mai bine, sa ai serviciu mai bun, mai putin stresant, si sa le mearga mai bine copiilor in viata?

Dumnezeu ne da dar nu ne baga in traista.

Parintii trebuie sa se desparta oricum de copii. Ei pleaca si isi fac cuibul lor. Nu putem sa ne facem viata neaparat langa ei. Sigur, daca au nevoie de ajutor, ne descurcam cumva si ii ajutam si de la distanta sau ii aducem la noi...
Vechi 04.02.2010, 14:58:41
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
iti trebuie curaj sa emigrezi sau o disperare fara margini. (dar daca esti disperat inseamna ca nu mai crezi in Dumnezeu, e doar o parere personala). eu una n-as putea emigra, nu ma pot rupe de parinti, rude, prieteni, de locurile natale. noi chiar daca ne aflam in Europa, suntem un pic "rurali" (mai vorbesti cu vecinul, iti spuni parintii zilnic, mai un gratar, intalniri cu prietenii, suntem mai zgomotosi, mai sentimentali, radem cu gura pana la urechi, etc). Afara nu-i asa, cel putin asa mi s-a parut, pe unde am fost mi-a placut, dar numai ca vizitator.
cred ca cel mai bine pot sa dea o explicatie cei care emigrat sau imigrat.
Pai privesti dintr-un unghi foarte ingust...oamenii pleaca intr-o varietate de contexte, deci cel mai mult depinde unde pleci si cum...de starea ta de spirit.

Poti privi plecarea intr-o tara straina si ca pe un concediu prelungit...si in timpul asta poti realiza mai multe, deci nu e neaparat fuga dupa bani sau alte asemenea.

Daaar, eu chiar nu as judeca asa lucrurile, sunt oameni care nu au ce manca in Romania, dar care asigura o bucata de paine celor de acasa, le schimba viata si atunci cand revin...simt ca au facut ceva cu viata lor, si nu au muncit ca niste robi, tremurand ca nu au cu ce plati intretinerea

A munci nu poate fi pacat, si nu cred ca exista limite...sa te opresti la primul loc de munca, la primul salariu primit...si la bataia de joc a patronului/directorului...practic orice om are libertatea sa munceasca atat cat crede el de cuviinta, si aici nu avem noi ce judeca...sincer!

Sunt oameni care muncesc atat de mult, incat asigura painea atator alti oameni, deci nu mi se pare nici macar normal sa ne imaginam ca toti trebuie sa ne multumim cu un salariu mizer, si sa ne bucuram ca putem cumpara o paine, si gata sa stam linistiti ca facem bine si ne multumim cu ce avem....nu nu nu, lucrurile sunt mult mai complexe decat le putem percepe noi, sau trai!!!
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 15:08:15
bmadalin bmadalin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Locație: Ilfov
Implicit

Dar totusi, in cazul de mai jos:
- parintilor si fratilor nu le trebuie nici ajutor prin WUnion, nici blugi si nici ciocolate trimise acasa din cand in cand.

Ce ziceti?
Reply With Quote
Răspunde

Tags
emigrare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Incinerarea este un pacat? rainer_ligia Eutanasia 108 06.03.2013 21:01:52
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 22:50:31
Este iluzionismul pacat? Bunl Generalitati 2 05.09.2008 01:47:01