Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.02.2010, 20:54:42
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hanico Vezi mesajul

Stimati doamne/domni de alta religie decit ortodoxa

Cum n-am avut nici timpul si nici rabdarea sa citesc toate raspunsurile de la aceasta postare, daca tot spuneti ca nu v-ati regasit in ortodoxie si va simtiti bine la adventisti sau penticostali sau alte secte, cum se face ca postati pe acest site eminamente ortodox? Si care va sunt intentiile?
Astept raspunsuri, cu tot respectul cuvenit
Stimat/ă domn/doamnă, dacă timpul ori superficialitatea nu v-au lăsat să observați, eu postez mai mult pe acest sub-forum de dialog între ortodocși și restu' lumii. Și fiind un dialog, e numai normal să răspundem la întrebările ce ni se pun. Cam acesta e secretul...
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 21:20:57
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Stimat/ă domn/doamnă, dacă timpul ori superficialitatea nu v-au lăsat să observați, eu postez mai mult pe acest sub-forum de dialog între ortodocși și restu' lumii. Și fiind un dialog, e numai normal să răspundem la întrebările ce ni se pun. Cam acesta e secretul...
Dar chiar Tricesimusquintus..despre celalalte subiecte de pe forum, in mare asa...ce parere ai?
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 21:40:03
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Dar chiar Tricesimusquintus..despre celalalte subiecte de pe forum, in mare asa...ce parere ai?
Sincer, aș avea foarte multe de spus, însă reacția pe care a provocat-o postările mele pe acest sub-forum a fost suficientă pentru a mă descuraja. Am găsit multe subiecte interesante, în unele am opinii personale nu neapărat diferite de cele ale userilor, însă deocamdată ma mărginesc să postez doar aici...
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 21:48:15
almaris
Guest

Implicit

[quote=hanico;212051]
Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
1.

Stimati doamne/domni de alta religie decit ortodoxa

Cum n-am avut nici timpul si nici rabdarea sa citesc toate raspunsurile de la aceasta postare, daca tot spuneti ca nu v-ati regasit in ortodoxie si va simtiti bine la adventisti sau penticostali sau alte secte, cum se face ca postati pe acest site eminamente ortodox? Si care va sunt intentiile?
Astept raspunsuri, cu tot respectul cuvenit
In primul rand ca daca vrei sa ai credibilitate cand spui ceva, asigura-te cat de cat ca pui problema corect. O alta religie este budismul sau islamismul. In cadrul credintei crestine exista mai multe biserici si denominatiuni sau oameni fara o apartenenta anume, avand ca baza credinta in Mantuitorul Cristos.

Eminamente ortodox este Cristos si atat, nici forumul, nici cei care scriu frumos asta in dreptul lor, nici cei care se declara pe la recensaminte, El va stabili asta, pana atunci suntem toti cu credinta noastra asa cum o intelegem si putem trai care numai dreapta nu e. Nu inca, nu ne pierdem speranta. Sa ne vedem asa cum suntem si rostim cuvinte pentru zidire sufleteasca, si nu pentru acuzare, nu e nevoie sa fii crestin pentru asta, o fac altii.
Gata, fara incrancenare, nu avem de ce.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2009, 22:45:39
hoinarul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lareine Vezi mesajul
Nu stiu daca s-a mai pus aceasta intrebare, daca da - imi cer scuze; insa mie mi se pare foarte importanta motivatia voastra si mi-as dori sa stiu ce resorturi interioare v-au determinat sa va indreptati spre alte culte si secte, intrucat acesta e un act cat se poate de constient si voluntar.

Va rog.
Am fost interesat de spiritualitatea veritabila. Aveam niste intrebari la care nu am primit raspuns cat am fost ortodox. Am ajuns sa cercetez diferite credinte. Religiile orientale mi-au oferit, cat de cat, un raspuns. Dar, Biblia mi-a raspuns la toate framantarile si intrebarile mele.

Am inteles ce inseamna adevaratul botez si am dorit foarte mult sa inchei un legamant adevarat cu Dumnezeu, prin Iisus Hristos. Dar, nu gaseam nici o biserica adevarata, care sa aiba la baza invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli. Eram tentat sa merg la una din bisericile pe care le cunosteam, sa inchei un legamant cu Dumnezeu prin botez si apoi sa parasesc acea biserica. Legamantul cu Dumnezeu era foarte important pentru mine, nu apartenenta la o biserica.

Am gasit totusi, prin voia Domnului, o biserica pe care eu o consider ca fiind cea mai apropiata de Sfanata Scriptura. Am decis sa inchei legamantul cu Dumnezeu in acea biserica (ceea ce am si facut).

Mentionez ca sunt un cunoscator al ortodoxie (mai bine decat marea majoritate a ortodocsilor). Nu necunoasterea m-a indepartat de biserica ortodoxa. Dimpotriva.
Reply With Quote
Vechi 06.12.2009, 15:53:32
daaniell daaniell is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.12.2009
Implicit

Vor fi multe, chiar foarte multe cuvinte..dar oare toate vor fi izvorate din lumina? Ajuta-ne Dumnezeule si tamaduieste ranile noastre, caci in intuneric fiind..vom putea noi oare vedea Lumina..indura-Te de noi si ajuta-ne.
De vom vinde o paine..ar fi inaltator, sa o putem darui..De vom vinde o mama..nu stim a iubi..De vom vinde sufletul..nu stim a ne smeri.
Intunericul nu va accepta un Cuvant al Luminii..aceasta fiind chiar lupta de veacuri, de ani si ani, de zi cu zi, o lupta ce se duce in fiecare clipa..el intunericul, inselatorul impotriva Celui ce ne este Tamaduitor, Mantuitor sufletelor noastre. Vicleanul nu poate sa accepte Cuvantul, caci in Cuvant e puterea, dar el vicleanul crede..se intreaba.si se cutremura.
Dragii mei frati, cei care ati parasit Biserica Ortodoxa, Cuvantul nu il puteti accepta..dar de intreba va puteti intreba si voi dragii mei..In tara mea este o Biserica Ortodoxa, in satul meu este o Biserica Ortodoxa..si au trecut mai bine de cateva sute de ani sa apara..asa cum a fost prescris, erezia. Intrebarea e aceasta dragii mei, pana sa apara toate aceste culte, care sunt mai mult decat lumina lumii pentru voi, oare nu a fost mantuire?
Oare nu ma consider mai presus decat Dumnezeu, oare nu ma fac eu pe mine dumnezeu, oare nu sunt tare egoist, sa cred una ca aceasta..cand cuvantul penticostal, baptist, adeventist..etc nici macar nu aparuse..exista atunci Biserica luptatoare, Biserica Ortodoxa, existau Sfintii, exista Maicuta noastra cea draga, Maica Domnului..caci Tu Doamne I-ai ales
spre mantuirea noastra, a pacatosilor..si bucuria noastra cea mare este aceasta..caci Ei toti Cei ai Luminii sunt vi si astazi, si precum a fost mantuire de cand e lumea e si azi aceeasi mantuire.
Si dragi mei, mantuire este numai si numai prin Cruce..aceea pe care voi nu o cinstiti..Caci Cel ce s-a jertfit pe Cruce aduce mantuirea..si nu faptele noastre..sau mandria noastra de a fi cineva..caci si de vom face ceva, sa ne consideram netrebinici si pacatosi..aceasta este smerenia, atat de straina ereticilor. Aceasta este inselatoria..mai intai au rupt Cuvantul, ca mai intai sa-si vanda ce au mai de pret. Caci dragii mei frati, desi stiti ca bilblia acesta pe care o tot purtati voi, a fost pangarita de mandria aceasta de om, dati cu pietre in ceea ce este Sfant. Oare cine are dreptul sa scoata macar un cuvant din Biblie, dar sa scoata Carti intregi? Oare cine poate sa rupa Cuvantul?
Dumnezeu in mijlocul nostru..Ajuta-ne Doamne, fie-ti mila de noi, iarta-ne si ne lumineaza..
Reply With Quote
Vechi 07.12.2009, 02:50:23
mihai1936 mihai1936 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lareine Vezi mesajul
Nu stiu daca s-a mai pus aceasta intrebare, daca da - imi cer scuze; insa mie mi se pare foarte importanta motivatia voastra si mi-as dori sa stiu ce resorturi interioare v-au determinat sa va indreptati spre alte culte si secte, intrucat acesta e un act cat se poate de constient si voluntar.

Va rog.
alti sau dus la alte biserici cretine asa cum si tu te-ai dus la ortodoxi.ti se pare ca daca suntem ortodoxi suntem mai buni ca altii?Uite de exemplu noi ne inchinam la icoane iar Dumnezeu spune clar sa nu ne inchinam la ele:iesirea(exodul)20:5 si mai spune de ele ca au urechi si nu aud,ca au ochi si nu vad,au gura si nu vorbesc si mai depare spune .....ca ele o sa ajungeti toti.Asa ca sa nu mai intrebam pe alti de ce pleaca de la ortodoxi ci mai bine sa invatam noi Cuvantul lui Dumnezeu mai bine si sa luam ascultare de la El.Si noi ortodocsii avem multe carente.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2009, 03:05:58
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai1936 Vezi mesajul
alti sau dus la alte biserici cretine asa cum si tu te-ai dus la ortodoxi.ti se pare ca daca suntem ortodoxi suntem mai buni ca altii?Uite de exemplu noi ne inchinam la icoane iar Dumnezeu spune clar sa nu ne inchinam la ele:iesirea(exodul)20:5 si mai spune de ele ca au urechi si nu aud,ca au ochi si nu vad,au gura si nu vorbesc si mai depare spune .....ca ele o sa ajungeti toti.Asa ca sa nu mai intrebam pe alti de ce pleaca de la ortodoxi ci mai bine sa invatam noi Cuvantul lui Dumnezeu mai bine si sa luam ascultare de la El.Si noi ortodocsii avem multe carente.
Dar uite ca eu ma intreb de ce nu stii tu sa scrii si de ce pretinzi ca esti ortodox??? Imi dai voie?

Tu esti un mincinos, cum indraznesti sa dai sfaturi cuiva in postura asta?

Last edited by AndruscaCIM; 07.12.2009 at 03:09:01.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2009, 08:09:24
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Dar uite ca eu ma intreb de ce nu stii tu sa scrii si de ce pretinzi ca esti ortodox??? Imi dai voie?
Enervată și stimată doamnă, unii nu-și mai editează mesajele după ce le-au postat
Reply With Quote
Vechi 07.12.2009, 13:52:50
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Enervată și stimată doamnă, unii nu-și mai editează mesajele după ce le-au postat
Asa si?...dar eu le editez, ai vreo problema?...pe mine nu ma intereseaza...rezolv-o!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 11:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 13:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 19:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 03:20:05