Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.10.2009, 22:32:46
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Oare de unde au stiut asta cei care au introdus postul la ulei?
Oare de unde stiu tintarii sa suga singe, rechinii sa manince pesti, viermii sa roada frunze?
Reply With Quote
Vechi 19.10.2009, 16:16:21
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Oare de unde stiu tintarii sa suga singe, rechinii sa manince pesti, viermii sa roada frunze?
Din aceeasi Sursa.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 18.10.2009, 17:04:11
goldfinger17 goldfinger17 is offline
Banned

Data înregistrării: 05.06.2008
Locație: Craiova,Dolj,Romania
Implicit

daca nu ai vazut inca minunata lucrare a lui Nassim Haramein,renumit fizican te sfatuiesc sa o faci:mega super extra perfecto incredibilo!!!!:) scrii pe google video: Teoria unificata a campului si nu vei regreta!Si cand spun nu vei regreta vorbesc serios.Sunt 2 parti,fiecare de 4 ore.Merita fiecare miime de secunda...:) Succes
Reply With Quote
Vechi 18.10.2009, 21:17:25
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de goldfinger17 Vezi mesajul
daca nu ai vazut inca minunata lucrare a lui Nassim Haramein,renumit fizican te sfatuiesc sa o faci:mega super extra perfecto incredibilo!!!!:) scrii pe google video: Teoria unificata a campului si nu vei regreta!Si cand spun nu vei regreta vorbesc serios.Sunt 2 parti,fiecare de 4 ore.Merita fiecare miime de secunda...:) Succes
Dupa nici macar un minut din primul film pot sa spun ca e o tampenie care nu are legatura cu stiinta. As putea sa ma fortez sa urmaresc ceva mai mult si sa-ti explic mai concret daca tu chiar crezi ce spune ala acolo. Evident nu o sa pierd 4 ore cu asa ceva. Tipul pare mai degraba un amator care a auzit pe undeva niste notiuni care se amesteca in mintea lui. Multi fac asta. Doar pentru ca lor (si unora ca tine) li se pare ca totul are sens n-are nicio relevanta dpdv stiintific. Pacat ca sunt atatia care se lasa pacaliti de asemenea specimene. Oare cum o fi fost acu 2000 de ani daca acum se cumpara asa ceva?
Reply With Quote
Vechi 19.10.2009, 06:58:48
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit @ Hmiron

DE CE ESTI ATEU

Din cauza ca tu consideri inteligenta ca bunul cel mai de pret al omului, o crezi definitorie pt umanitate (ceea ce desparte omul de maimuta, ceea ce a dus la progres, la descoperirea minunilor lumii in care traim bla bla)
Si intuiesti (parerea mea dupa ce am mai vorbit cu atei) ca existenta lui Dumnezeu ar atrage SACRIFICAREA increderii in inteligenta umana. Mult prea greu! Mai mult, renuntarea la ceea ce omul comun numeste "libertate" (adica, evident, trebuie sa-mi tai propria vointa pentru a face voia lui Dumnezeu, nu?). Dumnezeu cere ceva, nu? Nu te lasa sa traiesti cum vrei.
Ateii pe care i-am cunoscut eu, cel putin, asta aveau in comun: idolatrizarea intelectului. Poti sa-i spui orice unui ateu, dar sa nu-i spui ca-i prost! I-ai anula. Cogito ergo sum. Pai daca nu "cogito", atunci cum sa "sum"?
(In schimb ei sunt primii care arata superiori cu degetul: "ba, tu esti prost".)

Asa ca stai si cugeta cu mintea la universul acesta nemarginit care a aparut din nimic, la noi care, asemenea, din neant crezi ca ne ridicam... si simte-te puternic ca esti culmea evolutiva a vietii pe pamant. Foarte placut, da.
De-aia esti ateu.

(sper ca nu te supar. de fapt imi plac postarile tale. scriu si eu sa-mi expun opinii despre atei, ca am auzit destule despre credinciosi.)
Reply With Quote
Vechi 19.10.2009, 15:32:36
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Asa ca stai si cugeta cu mintea la universul acesta nemarginit care a aparut din nimic, la noi care, asemenea, din neant crezi ca ne ridicam... si simte-te puternic ca esti culmea evolutiva a vietii pe pamant.
N-am sustinut niciodata ca a aparut din nimic. Nimeni nu stie ce-a fost inainte de aparitia universului, pentru ca pur si simplu nu se poate sti. Tu nu stii ce-a fost inainte, dar crezi c-a fost Dumnezeu, pe baza credintei tale. Religia nu e o problema de cunoastere, ci de credinta.
Vechi 21.10.2009, 01:15:14
cortexia cortexia is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul

Dupa o treaba ca asta ma intreb de ce lumea crede ca unui Dumnezeu atotputernic (si care prezideaza peste o Creatie pentru marimea careia nu exista superlativ) ii pasa daca mananc carne in post.
Ai sa afli dupa ce ai sa mori.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2009, 18:43:03
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

În prealabil postat de hmiron:
In simulare sunt cateva sute de miliarde de galaxii (!). La un loc, aceste galaxii reprezinta 1.5% (!!!) din universul observabil (o sfera cu diametrul de 93 de miliarde de ani lumina).

Ceea ce este surprinzator este felul in care roiurile de galaxii sunt dispuse in filamente ce pastreaza o oarecare omogenitate - seamana cu niste cerneala atuncata intr-un pahar cu apa. In plus, similaritatea asezarii se pastreaza pe masura ce camera se "adanceste". Megastructura este aproape ca un fractal.

Zonele intunecate sunt energie intunecata (73%) si materie intunecata (23%) (stiu, suna ciudat, dar astea sunt denumirile pe care oamenii de stiinta le-au dat). Materia din care sunt formate stelele si galaxiile reprezinta doar 4% (!) din masa Universului.

Dupa o treaba ca asta ma intreb de ce lumea crede ca unui Dumnezeu atotputernic (si care prezideaza peste o Creatie pentru marimea careia nu exista superlativ) ii pasa daca mananc carne in post.
---------------
Domnu' hmiron, cred ca ii pasa pentru ca nu doreste sa se ingreuneze "vederea", ca sa
poti "vedea" cand te uiti inca o data la minunile acelea si ce scrie cu acea "cerneala"...
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2009, 14:33:46
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Domnu' hmiron, cred ca ii pasa pentru ca nu doreste sa se ingreuneze "vederea", ca sa
poti "vedea" cand te uiti inca o data la minunile acelea si ce scrie cu acea "cerneala"...
Daca intr-adevar exista o figura de stil cosmica, metafora ta nu-i face cinste.
Vechi 23.10.2009, 14:48:43
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

hmiron:
Daca intr-adevar exista o figura de stil cosmica, metafora ta nu-i face cinste.
-------
Da, merit reprosul. Cer scuze.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Sunt ateu, intrebati-ma orice! AteulCelRau Generalitati 1449 11.03.2010 08:44:01
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58