![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Se poate putin scepticism la auzul unor afirmatii asa atotstiutoare? |
|
|
|||
|
|||
|
Vreau doar sa reamintesc intrebarea/dilema initiatoarei acestui topic, pentru ca sa nu se mai posteze aiureli, fara a se cunoaste situatia.
Sotul ei lucreaza toata saptamana pe santier undeva departe si vine numai in week-end (sfarsit de saptamana) acasa. Intrebarea era daca poate sa aibe atunci relatii cu el ca sa conceapa copii, sau nu (adica niciodata, caci in rest sotul este plecat la munca). Da, exista si astfel de situatii din pacate, cand ai de facut o alegere f.dificila (a fi sau nu cu sotul, a concepe sau nu copii, cand te vezi cu sotul numai o noapte in saptamana). Discutia a fost f.aprinsa si nu s-a ajuns la nici un rezultat, ci doar la suparari.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Mie mi-a spus clar: Duminica NU. Insa stii ca ucenicii culegeau spice sa manance in zi de odihna si fariseii ii tot acuzau; dar Hristos ne-a invatat pe toti cu acest exemplu ca unele lucruri absolut necesare si care nu sufera amanare pot fi facute - de exemplu sa-ti scoti boul cazut in fantana chiar daca legea te opreste de la lucru. Deci vezi ce-o sa-ti spuna preotul. Cazul tau e particular si numai el te poate indruma, nu comunitatea crestinilor care viziteaza forumul nostru.
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
Citat:
Parerea mea este sa folositi in scopul conceptiei acelasi program pe care il aveti voi in viata de cuplu, asa cum v-ati sfatuit cu duhovnicul. E drept ca nu aveti un program tocmai prielnic pentru conceptia unui copil, dar macar o noapte pe saptamana o puteti folosi din plin, adica de duminica seara pana luni dimineata. La un ciclu obisnuit de 25-32 zile, prindeti uneori un singur sfarsit de saptamana, alteori doua in perioada fertila (cea care e utila pentru conceptie). Faptul ca ar fi o noapte pe saptamana sau doua nopti consecutiv nu favorizeaza cu nimic conceptia. Spun acest lucru pentru ca in cazul cuplurilor care nu reusesc sa aiba copii se da sfatul de a pastra o saptamana de abstinenta (intre menstruatie si perioada ovulatorie), iar dupa aceasta saptamana in care nu au relatii intime, in momentul in care se identifica simptomele fertilitatii maxime (mucus ca albusul de ou, durere de ovulatie, colul uterin moale si deschis) trebuie sa aiba raporturi conjugale o zi da, una nu. Perioada de o zi pauza e necesara pentru calitatea spermei (numarul si viabilitatea spermatozoizilor). Faptul ca ati avea relatii sambata noapte si duminica noapte v-ar ajuta prea putin privind aspectul fiziologic al reproducerii, in schimb ai avea mereu un ghimpe in suflet ca poate nu e bine. Va ajuta insa daca aveti doua raporturi in aceeasi noapte la un interval de 1-2 ore. Nu uitati insa ca in toate, cel mai mult ne ajuta Dumnezeu. Cu binecuvantarea duhovnicului e bine sa le facem pe toate. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Noi ne certam degeaba aici.. Cu adevarat bine te-au indrumat forumistii inspre un preot :-) Situatia voastra este deosebita, voi sunteti sot si sotie si nu trebuie sa practicati infranarea... Doamne ajuta! |
|
|
||||
|
||||
|
Multumesc tuturor! Cu adevarat doar un duhovnic m-ar putea lamurii.
Doamne ajuta! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
- informeaza-te in continuare despre subiect citind lucrarea ,,ridicarea casatoriei la nivel de taina" de renumitul parinte Arsenie Boca - alegerea neaparata a unui duhovnic bun si discutarea subiectului dar si despre amanuntele legate de viata intima(fara sa-ti dai seama in practica vietii intime poti face pacate foarte mari care intii trebuiesc stiute ca sunt pacate iar apoi marturisite ). vezi aici ai primit tot felul de raspunsuri dar eu zic sa nu te grabesti sa alegi varianta de a te binecuvinta pe tine insuti si sa incepi sa-ti hranesti gindirea cu idei cum ca D.zeu asa a lasat femeia si barbatul in cuplu sa faca cele ale trupului aproape oricum ,ca de e lasat de sus ! Probabil ca sti ca nu postul ,nu rugaciunea, nu milostenia,nu metaniile,nu implinirea legilor firii,nu umanismul,nu feminismul, nu bilogia,nu teologia,etc ...baga in rai(mintuieste) ci singura smerenia(celelalte sunt doar adjuvante)si tot ceea ce isvoraste din ea. Un frumos raspuns ai primit de la caminaris. Nu te grabi si fi atenta la evitarea pacatelor din dumnezeiestile canoane ! Daca vrei, daca nu te rog sa ma ierti ! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ory, intrebarea ta "unde scrie in Biblie" nu-i foarte obisnuita intre ortodocsi pt ca noi nu ne raportam numai la Biblia scrisa, ci si la cea transmisa oral (Sf Traditie). Numai protestantii se raporteaza exclusiv la Biblie. Deci, daca "nu scrie in Biblie" ceva, nu inseamna ca nu-i de luat in seama. Pe de alta parte, e f usor sa-i consideri pe toti din jur "de la episcop la boschetar" farisei prin comparatie cu tine, care, daca iti exprimi neputintele si nedesavarsirile pe un forum, prin sinceritate, esti superioara. Nu-i chiar asa...daca te uiti la cei de deasupra ta, cu o viata superioara, se schimba toata treaba. Dar daca nu vezi decat pacatosi ascunsi in jur... Asa cum zicea si eudelasibiu, DA, se poate tine in casatorie viata cu randuiala. Eu cred ca suntem destule familii care putem da marturie. Numai pt cei care vor sa creada, nu pt cei care vad in jur (numai) farisei... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Rugaciunile de seara | haitchi | Intrebari utilizatori | 2 | 27.06.2010 21:40:33 |
| buna seara ! | tanty12 | Stiri, actualitati, anunturi | 6 | 08.12.2009 17:51:44 |
| buna seara! | georgiana_master | Rugaciuni | 4 | 31.10.2006 14:32:43 |
|
|