![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Si bine a fost? Cand o sa-mi prezinti un caz care s-a vindecat prin metoda de care spui tu, ok. Dar daca prezinti esecuri, cum vrei sa se urmeze sfaturile tale?
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|
|||
|
|||
|
Nu vorbeam deloc de casnicie cand ma refeream la balanta. Vorbeam de atitudinea oamenilor fata de aceasta problema, care majoritatea inclina spre ceea ce zici tu. Eu merg pe cealalta atitudine.
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|
||||
|
||||
|
Nu imi place ceea ce spui... Suna exact ca fosta mea prietena, pe care (intre noi fie vorba), o urasc. De accea m-am si departat de ea si nu vreau sa mai am niciun contact cu ea. Si sa o dau uitarii. Pentru ca daca nu pot sa o iubesc, macar sa nu o urasc.
Bun. Deci am ajuns aici. Nu sunt psiholog, dar stiu ca tot ce ai citit pana acum ti-a provocat dezaprobare in suflet. Asta era si idee mea. Sa continuam. Citat:
Citat:
Imi pare rau pentru mica mea iesire... Sper sa avem consensuri pe alte linii mai importante... O sa spun o mica vorba glumeata, a unui prieten de-al meu (care, desi e aproape de adevar, cred cu tarie ca valabila doar pentru tagma oamenilor de rand, care niciodata nu vor ajunge sporiti duhovniceste). Obisnuia sa spuna ca alcoolul, oricat de urat si discreditat, e adevaratul cupidon modern. Si ca ajunsese sa creada ca nu exista sex tare si sex frumos. De obicei, alcoolul facea pe toti blegii tari, si pe toate uratele in fotomodele. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ori, ar iesi un inchizitor bun din tine! Ei aveau intotdeauna dreptate si stiau adevaruri absolute! Referitor la subiect: Eu cred ca nu trebuie sa-l fortezi pe sotul tau. In primul rand gandeste-te ca a ajuns la Biserica din anumite motive. Vine dintr-o familie care nu cred ca i-a servit exemplu in acest sens. Probabil acele motive au lasat si anumite sechele la nivel psihic, chiar daca acestea nu se vad cu ochiul liber! Probabil ca din cauza lui taica-su a fost complexat si cumva exclus din cercurile de tineri toata adolescenta lui. O parte din insuccesele familiei sale probabil le-a resimtit ca fiind ale lui. Probabil ca si acum exista acele sentimente in interiorul sau. Tu esti orientata spre succes pentru ca vii dintr-o familie care ESTE succes. Pentru tine succesul deci, este normalitate. Nu este si cazul lui! Pentru el probabil ca faptul ca are parte de liniste sufleteasca si are acoperis si o paine este arhisuficient! Aceasta este normalitatea lui! El pur si simplu nu vede rostul banilor si averii! De aceea nu va fi niciodata motivat sa faca avere. Nefiind motivat si cu complexele si sechelele de mai sus nici nu ma mir ca nu le obtine acele succese dorite de tine. Cum tu deja ai facut o evaluare a situatiei si vrei sa fiti alaturi toata viata, nu vad de ce ar fi asta un impediment major pentru dezvoltarea familiei. Poate ar fi bine sa mearga la un psiholog sa stea de vorba. Dar trebuie sa fie si el perfect constient ca are o problema si sa vrea sa mearga! Altfel degeaba se duce la psiholog. Abia dupa ce se vor fi rezolvat problemele interioare, se poate pune un pic de presiune pentru a avea si el un loc de munca stabil. Iar tu va trebui sa faci o evaluare a situatiei asa cum este, fara asteptari ca de maine el va fi ceva strain firii lui. Si reiesind din acea evaluare si cantarind toate cele vei putea sa-ti dai seama ca (daca) vei putea sa mai tii (cu ajutorul parintilor eventual) inca un membru al familiei. Iar el va putea fi un tatic bun si asta ar putea fi succesul lui! Nu le mai intoarce chiar pe toate partile ca pana la urma doar Dumnezeu le aranjeaza! Incearca sa ai incredere in El si nu vei regreta!
|
|||
|
|||
|
Sa stii ca in greseala asta pica multi. Ceea ce zici tu le-a zis Dumnezeu dupa cadere, dar cu venirea Mantuitorului aceasta pedeapsa s-a ridicat, munca si nasterea de prunci nu mai este "blestem", ci "liturghie", adica facute cu bucurie si dedicatie, nu ca pedeapsa si povara. Barbatul acela si-a pierdut bucuria de a munci, aceasta trebuie regasita.
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|||
|
|||
|
Eu am prieten care are liceul teoretic e foarte inteligent (mult mai inteligent ca mine desi eu am facut facultatea) si dupa ce si-a cautat o luna de munca in Bucuresti cel mai bine a gasit cu 1250 ron pe luna cu munca si sambata.
De cand Romania a intrat in UE pentru foarte foarte putini sunt salarii imense ,pentru unii dar un procent nesemnificativ din populatia Romaniei (nu stiu daca sunt 1 milion de oameni) salarii mari - aci incluzandu-se si cei plecati la munca in strainatate si pentru restul populatiei din Romania o viata de saracie. Asa ca nu mai ivinui pe sotul tau mai soro pentru decizia pripita de aderare a Romaniei la UE care nu apartine lui.Romania putea sa adere la UE peste vreo 30 de ani fata de momentul de acum si cine stie poate alta ar fi fost situatia. Aderarea Romaniei la UE imi aduce aminte de proverbul "chelului ii trebuie tichie de margaritar". Dupa ce in Romania era foarte multa saracie s-a facut aderarea la UE prin care saracia s-a accentuat si mai tare. Asa populatia saraca a Romaniei s-a inmultit dar se poate mandri ca face parte din UE. Asa cei care nu au cum sa-si cumpere casa sunt probabil foarte incantati ca pot sa isi ia un cort cu 100 ron si cu o cursa low-cost pot merge la Barcelona sau in Paris. Cu mancarea in traista ca nu cred ca vor avea bani sa isi cumpere de acolo. Exista riscul ca taxa de camping sa fie prea scumpa si sa nu poate sa stea mai mult de cateva zile acolo. Cortul se va dovedi mai apoi util pentru a fi folosit in loc de casa. Este suficient sa cumpere vreo 25 de metri patrati de teren pe care sa isi instaleze cortul undeva in apropiere de Bucuresti unde nu e inca metrul patrat de teren mai mult de 100 de euro. Eventual cu credit la banca. Asa o sa aibe si locuinta.Ca la cat costa un apartament in Bucuresti pentru cine nu are deja si nu are un salariu de cel mare nu prea exist alta varianta. Eventual se poate face credit si lua un cort mai performant care sa tina bine si iarna la frig. Ce conditii minunate de viata ofera UE romanilor! Last edited by mihailt; 20.07.2009 at 03:22:50. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
in ceea ce-l priveste pe sotul initiatoarei topicului, ea a spus clar ca i-a gsit de lucru si el nu s-a tinut de treaba. deci, e destul de clar ca omul are o problema cu lenea, si poate si cu altele. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nici sotul nu implineste porunca biblica, dar nici femeia. Se vorbeste de situatie financiara, insa despre facut si crescut copii...ioc. Oare, daca ii punea unu copil in brate sotului, tot asa neresponsabil s-ar fi purtat acum? Ca se mai amintea pe ici colo termenul de "cap de familie" si responsabilitatea care reiese de aici, apoi fara macar un copil, nu prea se potriveste termenul de "cap de familie"... |
|
|