![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Exista mecanisme psihologice prin care ne umilim unii pe ceilalti in anumite cercuri vicioase, de obicei fara sa ne dam seama, alteori fiind orbiti de necesitatile noastre emotionale care sint atat de intense incat inconstient actionam abuziv in incercarea de a ni le satisface cat mai repede si cat mai total. Ne pierdem rabdarea si nu mai conteaza "cum" vrem sa ajungem sa fim satisfacuti in nevoile emotionale ci tot ce vrem e sa fie "repede", "calea cea mai scurta", "acum, aici" si mai ales "de tot". Astfel ajungem sa fim abuzivi fara ca macar sa ne dam seama.
Iata un articol care mi s-a parut interesant despre cercurile vicioase prin care sotii pot ajunge sa abuzeze unii de ceilalti si sa se raneasca reciproc, atunci cand e vorba de bani, atunci cand unul castiga mai mult decat celalalt: http://www.psychologies.ro/Dosar-PSY...?a=5264/825158 Citat:
Last edited by adam000; 25.07.2009 at 15:26:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am citit doar primele 2 propozitii din comentariul tau si am vazut cuvantul "duhovnici",la plural adica...Cum ,voi ati avut duhovnici separati?Pai asta a fost problema la voi...casatoria este un singur trup si de aceea voi trebuia sa cadeti de comun acord asupra unui singur duhovnic,tocmai pentru a va cunoaste pe amandoi si a va indruma IMPREUNA,nu separat!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ai vazut filmul :The pursuit of happyness(in cautarea fericirii)?Daca nu te rog sa-l cauti si sa-l vezi,ar fi pacat sa pierzi asa un film,dar mai ales cred ca ti-ar fi de folos.Asa cred eu ca ar trebui sa se comporte oamenii unul cu altul,nu oamenii ci sotii,cum s-a purtat barbatul cu fiul lui.Uneori gresim din cauza ca suntem influentati de cei din jur care nu cunosc situatia si care se grabesc sa dea un verdict rapid oricui,ei nu au nimic de pierdut, dar cel care asculta sfatul lor are.As mai avea un sfat inafara de a avea rabdare si iubire, incearca sa te rogi mult pentru el, mai ales cand incepe un nou job,arata-i ca-l sustii si ca ai incredere in el,uneori o pivire de neincredere este suficienta sa-i taie cuiva elanul.Nu suntem toti la fel,dar cand e vorba despre sot sau sotie trebuie sa avem rabdare.Iarta-ma dar e urat sa spui despre sotul tau ca este intretinut.Asa nu-l ajuti nici pe el dar nici pe tine,pentru ca daca nu lucreaza va afecteaza pe amandoi.Dumnezeu sa va dea intelepciune,sanatate si iubire.Doamne ajuta!