Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.07.2009, 15:31:42
giovaninnaa giovaninnaa is offline
Member

Data înregistrării: 23.03.2008
Implicit

Asa ma gandesc si eu, ma gandesc in toate felurile.. Ma gandesc ca daca nu m-as ruga Lui, as fi ipocrita.

Eu am fost impreuna cu baiatul respectiv, nu am mers, intr-un final am renuntat amandoi, eu personal am gresit mult in relatia cu el, nespus de mult, si in loc sa-i fac bine, i-am facut rau. Dupa ce ne-am despartit, cand eu inca speram ca ne vom impaca, el a gasit o alta fata.... si se pare ca a inceput cat de cat sa isi rezolve problemele... sau macar este intr-o perioada mai buna... ma indoiesc ca s-a intors la Dumnezeu, si dupa parerea mea atunci cand ne rezolvam problemele fara Dumnezeu este o rezolvare aparenta, temporara...

suntem si vecini, stam la scari alaturate, va dati seama ce trebuie sa fie in sufletul meu, ii vad mereu impreuna, aud tot felul de lucruri despre ei.... si oricat incerc eu sa imi spun ca numai Dumnezeu stie care o fi adevarul... sufar mult.

Nici nu stiu daca e bine sa mai lupt, sa ma mai rog ca sa ma impac cu el. Am incercat si varianta de a-I prezenta pur si simplu problema, si sa aleaga El solutia din mai multe variante... dar tot simt sa ma rog eu pentru impacare. Dar apoi imi vine gandul: pai daca El stie ce e mai bine pentru mine, de ce sa ma mai rog eu pentru asta?

Simt insa ca am un dram de speranta cand Il rog pe Dumnezeu sa ma impac cu el... Cand nu-l rog, ma simt mai trista, mai deznadajduita(pe tema asta), chiar daca asa ma las in voia Lui, el parca nu ar vrea sa fiu chiar un robotel... nici nu stiu cum e mai bine... sau poate El vrea sa ne lasam total in voia Lui???

Duhovnicul meu a fost chiar umpicut haios cand i-am spus ce ma framanta: "A, pai si ce, daca nu te mai rogi sa te impaci cu el, te impaci, sau cum?"

E o chestiune delicata, nici nu stim cum e mai bine. Acum pe mine ma doare sufletul in problema asta, dar probabil ca as fi in aceeasi dilema, despre ce sa cer in rugaciune, si daca mi-ar fi parintii bolnavi, sau asa avea probleme la serviciu.... sa ma las total in voia Lui, sau sa am si eu dorintele mele?
Reply With Quote
Vechi 11.07.2009, 15:40:02
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Giovaninaa, roaga-te, zic eu. Dar zi intodeauna si 'faca-se voia Ta'. Zi cu sufletul, nu cu buzele.
Stiu cum e, e foarte greu, dar incearca.
Nu te agata de trecut, incearca sa privesti lucrurile un pic si din afara, cum ai sa le vezi peste cativa ani.
Un sfat: daca vrei sa faci o incercare concreta de reimpacare, fa-o, dar nu fa mai multe. Fa una si buna, vorbeste odata sincer cu el, expune-i situatia.. si pe urma lasa-l pe el sa aleaga. Si f. important: incearca sa il vezi cat mai putin, sa auzi cat mai putin de el, sa ai cat mai putind de-a face cu el o vreme, pana iti trece de tot (sau se reintoarce la tine, eventual, dar lasa-l sa se reintoarca el). Daca poti, muta-te.
Am trait si eu o situatie asemanatoare in care il vedeam mereu pe cel pe care n-as fi trebuit sa-l mai vad, si Dumnezeu m-a ajutat mutandu-ma El in alta parte...
Doamne ajuta si curaj!
Vechi 11.07.2009, 15:53:06
giovaninnaa giovaninnaa is offline
Member

Data înregistrării: 23.03.2008
Implicit

Multumesc din suflet, Fani.

Adevarul este ca in ceea ce priveste suferinta venita din "vecinatate", mi-o merit cu varf si indesat. Si ma apropie de Dumnezeu, si ma intareste, intr-un final. Si asa si trebuie sa o percep, pt ca oricum nu as avea cum sa ma mut :) . E casa mea, a lui e casa lui, asta este.

Discutia cu el am avut-o, el nu se considera demn de mine, considera ca nu ma merita ( deci cum sa nu il iubesc??? ) , si considera ca nu are ce sa imi ofere...Degeaba am incercat eu sa-i spun ca eu ma bucur de sufletul lui, pentru ca pe de o parte nu i-am si aratat asta, m-am purtat oribil... si pe de alta parte el nu se vede omul care sa merite iubire, are o parere foarte proasta despre el.

Nu mai incerc nici o apropiere de el, pentru ca daca vine de la el, voi sti ca e de la Dumnezeu. Si daca lui ii este cu adevarat bine cu fata aia, nici nu imi doresc sa se desparta de ea pentru a fi cu mine.

Ma stradui sa ii vad cat mai putin insa.. e urat si asa, incerc sa fiu indiferenta, decat sa ies din casa cu gandul "pfuuu sper sa nu ma intalnesc cu fericita pereche..."
Reply With Quote
Vechi 29.07.2009, 11:14:51
catalina24680 catalina24680 is offline
Member

Data înregistrării: 18.07.2009
Implicit ptr Sofia

"Eu nu inteleg de ce trebuie sa gasim baietii potriviti la biserica? Mai intai ca la biserica nu te duci sa-ti cauti perechea si mai apoi credinta nu este totul. "

Nimeni nu a zis ca "TREBUIE" , e o alegere a fiecaruia de unde iti alegi viitorul sot.
Daca tu nu intelegi de ce isi aleg unele fete baieti din Biserica, asta nu inseamna ca lucrurile sunt de neinteles.

Si ai dreptate, credinta nu e totul, mai e nadejdea si dragostea si atunci "e totul"
Reply With Quote
Vechi 13.07.2009, 15:05:02
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Talking Draga Anna

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Imi trimite Dumnezeu viitorul sot sau e alegerea mea? Dar daca Dumnezeu are unul special pregatit pentru mine inseamna ca pacatuiesc daca aleg altul sau in cel mai bun caz o sa am parte doar de suferinte ca o consecinta a alegerii gresite? Sau daca "alesul" nu m-a asteptat si s-a casatorit deja cu altcineva?
Ce credeti? Cum e?
Nu stiu cum mia sarit ce ai scris tu ca prima foaie de la forum.
Hai sati explic eu cum merge chestia cu alegerile de barbati sau femei. Sa incep cu femeile ca alea sunt care aleg prostii care se lasa alesi.
In primul rand,sa nu te lasi pe seama lui Dumnezeu ca mosneagul ila are pe cap probleme mult mai aprige decat sati aleaga perechea.Numai uite ce se intampla in lume si o sa intelegi la ce mam referit. Nu ai alta posibilitate decat sa iei tu initiativa ca barbatii care flirteaza cu tine, sti tu ce vor...
Asa ca tie iti ramane functia de a incepe cu un barbat care nu a inceput cu tine dar dupa informatile care le vei primi de la altii,are calitatile astea: E plin de bani,are un serviciu bun,masina,casa,de preferat o vila ,un contulet incarcat la banca,o asigurare de viata si este cat mai bolnav.
Frumusetea si sexul nu ia in consideratie ca astea sunt lucruri care trec insa banii,daca sunt multi vor ramane destui .
Se poate ca la inceput o sa trebuiesti sa uiti momentan de cat de bine tea educat maicata si nu uita ca "telul scuza posibilitatile". Daca vrei sa mananci mure trebuie sa intri intre spini.
Asa,sa ma inviti la nunta.Iti promit ca voi veni cu nevasta, copii si nepotii.

Cum trebuie sa procedeze barbatii? Cititi mai sus si faceti invers....
Reply With Quote
Vechi 13.07.2009, 15:39:11
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
Hai sati explic eu cum merge chestia cu alegerile de barbati sau femei. Sa incep cu femeile ca alea sunt care aleg prostii care se lasa alesi.
In primul rand,sa nu te lasi pe seama lui Dumnezeu ca mosneagul ila are pe cap probleme mult mai aprige decat sati aleaga perechea.Numai uite ce se intampla in lume si o sa intelegi la ce mam referit. Nu ai alta posibilitate decat sa iei tu initiativa ca barbatii care flirteaza cu tine, sti tu ce vor...
Asa ca tie iti ramane functia de a incepe cu un barbat care nu a inceput cu tine dar dupa informatile care le vei primi de la altii,are calitatile astea: E plin de bani,are un serviciu bun,masina,casa,de preferat o vila ,un contulet incarcat la banca,o asigurare de viata si este cat mai bolnav.
Frumusetea si sexul nu ia in consideratie ca astea sunt lucruri care trec insa banii,daca sunt multi vor ramane destui .
Se poate ca la inceput o sa trebuiesti sa uiti momentan de cat de bine tea educat maicata si nu uita ca "telul scuza posibilitatile". Daca vrei sa mananci mure trebuie sa intri intre spini.

hahahahahhahahahahaha, bun asa, ti-ai ales bine nick-ul, evreul...
Imi pare rau, deja am ales, si e sarac lipit pamantului...

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 13.07.2009, 16:12:18
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:

Foarte interesant...si pe lumea de apoi tot cu banii ramai?
Am avut ocazia sa aleg de-a lungul timpului tot felul de barbati,care mai de care,cu bani,aratosi,cu prestanta in societate...am decis sa le fac vant rand pe rand si am ramas la ceea ce am nevoie:un om cu suflet.
PS:Nu o sa uit nici in ziua de astazi un individ care ma curta acum cativa ani,facuse peste noapte bani in America,venise sa ma ia la plimbare cu un Pontiac dupa care prietenele mele isi suceau gatul,insa in afara de asta,saracul nici prea multa minte nu avea,iar educatia si caracterul ...no comment.A avut socul vietii lui ca o femeie il poate refuza pe el,efectiv nu putea ingurgita informatia asta si probabil i-a scurtcircuitat toti neuronii pe moment.
Oricum,mare lucru nu cred ca a inteles,probabil m-o fi catalogat dusa cu pluta ca dau cu piciorul la asemenea "chilipir"!
Reply With Quote
Vechi 14.07.2009, 11:36:32
Evreulcelales's Avatar
Senior Member

Implicit Lumea de apoi nu ma ocupa ca

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Foarte interesant...si pe lumea de apoi tot cu banii ramai?
Am avut ocazia sa aleg de-a lungul timpului tot felul de barbati,care mai de care,cu bani,aratosi,cu prestanta in societate...am decis sa le fac vant rand pe rand si am ramas la ceea ce am nevoie:un om cu suflet.
in viata trebuie sa te ocupe problemele vietii. Dupa aia,o sa ma ocup cu problemele "de apoi".
Dupa cat ma cunosc,posibilitatile mele a ajunge in rai sunt foarte mici si de fapt nu imi pasa ca nu acolo sunt toti prietenii mei. Sti tu cum se zice,mortii cu mortii, vii cu vii. Si," mult mai bine sa fi tanar, sanatos si cu parale decat batran ,bolnav si fara un ban..."
Reply With Quote
Vechi 14.07.2009, 13:01:23
hatryan's Avatar
hatryan hatryan is offline
Member

Data înregistrării: 11.07.2009
Locație: Spania,Romania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru hatryan
Implicit

Citat:
in viata trebuie sa te ocupe problemele vietii. Dupa aia,o sa ma ocup cu problemele "de apoi".
Dupa cat ma cunosc,posibilitatile mele a ajunge in rai sunt foarte mici si de fapt nu imi pasa ca nu acolo sunt toti prietenii mei. Sti tu cum se zice,mortii cu mortii, vii cu vii. Si," mult mai bine sa fi tanar, sanatos si cu parale decat batran ,bolnav si fara un ban..."
Parale.parale.... ok,dar sa stii ca nu e chiar chiar asa... paralele se fac mult mai usor cand iti gasesti echilibrul sufletesc... cand esti tanar,si esti linistit sufeleteste faci parale,cand imbatranesti iti pare bine ca ai trait asa... si daca echilibrul il gasesti de tanar,cand vei fi batran o sa ai si parale...
Vechi 14.07.2009, 18:39:53
Evreulcelales's Avatar
Senior Member

Implicit Imi pare rau dar nu sunt de acord cu dumneata.

Citat:
În prealabil postat de hatryan Vezi mesajul
Parale.parale.... ok,dar sa stii ca nu e chiar chiar asa... paralele se fac mult mai usor cand iti gasesti echilibrul sufletesc... cand esti tanar,si esti linistit sufeleteste faci parale,cand imbatranesti iti pare bine ca ai trait asa... si daca echilibrul il gasesti de tanar,cand vei fi batran o sa ai si parale...
La echilibru sufletesc nu are in chestia castigatul paralelor nimic.Nici linistea si tineretea. Daca vrei sa faci parale, secretul este INSTRUIREA ca cine este invatat are mult mai multe posibilitati sa aiba un serviciu mai rentabil sau va fi mult mai apt a observa din timp posibilitati de castigat parale nu tocmai prin munca ci prin afaceri.A cumpara cu 10 lei,a vinde cu 50 lei,sa castige cele 5%...si sa se imbogateasca. (gluma) Uite cum in Romania,cand sau privatizat societatile de stat,cei care au inteles situatia si au avut curaj,au devenit propietari de fabrici sau uzine care leau cumparat cu preturi derizorii si multa mita...(tragic)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cum stii ca el/ea e alesul/a? florinna01 Nunta 209 04.07.2013 10:54:25