![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
La adolescenti aceasta problema e destul de normal sa apara deoarece intotdeauna a existat conflict intre generatii. Oricum aceasta problema se poate rezolva dar adolescentilor le este destul de greu sa inteleaga ca prin asprime si protectie exagerata parintii isi manifesta dragostea fata de copii. Totusi parintii ar trebui sa ofere o libertate copiiilor dar nici sa-i scape de sub control.
In legatura cu copiii care deja au ajuns maturi si nu-si mai recunosc parintii... e dovada lumii materialiste in care traim. |
|
|
|||
|
|||
|
Si in Apocalipsa se precizeaza asta ,ca va disparea dragostea fata de parinti,frati,surori,aproape.Deci e un semn al sfarsitului.Parerea mea.
|
|
|
|||
|
|||
|
care copii?Pai peste 70% din copii romani cu varste intre 12-18 ani au probleme de comunicare cu parintii!!!In unele familii se cearta parintii in fata copiilor de mici (copilul se apara mecanic intorcandu-le spatele si dezvoltand neincrederea),se creeaza prapastii mari...Sincer,totul pleaca de la parinti ce-i drept...Majoritatea parintilor din ziua de azi sunt iresponsabili (fara suparare)....o fi ea viata grea dar ar trebui sa se gandeasca la faptul ca au facut niste copii care nu se educa corect singuri...NU!Trebuiesc indrumati.
Cele mai mari probleme sunt in familiile cu un trai sub decent,din mediul rural in special dar si din cel urban.Surprinzator in familiile rromilor sunt foarte putine cazuri.Divorturile din ultimii 10 ani spun totul!Un copil,mai ales in pragul adolescentei are nevoie de MULTE! Concluzia cea mai importanta e ca ne ducem in jos in loc sa progresam.Multi din noi nici nu suntem educati,civilizati,actionam ca animalele uneori.Intai trebuie sa ne educam pe noi si apoi pe odrasle. Sanatate,numai bine!Doamne Ajuta! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
E si normal atunci cand un om sta 9-10 ore la job, banii tot sunt putini...sa vina acasa un pachet de nervi si sictir....iar comunicarea cu baiatul sau fata si asa plini de teribilisme si de prejudecati de genul: "da' cutare cum are iphone si merge in vacanta in croatia si eu nu merg? ca doar nu e mai destept la scoala ca mine si bla bla...." |
|
|
|||
|
|||
|
Mereu ma mahnesc cand vad threaduri din astea alarmiste. "De ce s-au racit copiii fata de parinti?" este, cum ar zice englezul, "loaded question", o intrebare incarcata deja cu un mesaj, anume ca "toti copiii se racesc fata de parintii lor", ceea ce este, evident, fals.
Poate ne dai si o referinta pentru numerele astea. E o vorba: 85% din statistici sunt scoase din burta :)
|
||||
|
||||
|
Citat:
Aviz amatorilor: Cine nu are o bunica sau un bunic, sa-si cumpere. |
|
|
|||
|
|||
|
Am fost adesea pusa in situatii delicate ca si diriginte al unor clase de elevi de liceu. Parinti aflati in proces de divort. Ambii insistau sa obtina tutela copilului. Nu va imaginati ce chin sufletesc pentru copii !!! Veneau la scoala cand unul, cand altul si amenintau copilul ( care locuia la prieteni) ca daca va spune la Tribunal ca vrea sa stea la mama/tata va vedea el apoi! Ii dadeam afara din clasa, pentru ca intrau pe nepusa masa in timpul orei... Bietul copil, ce umilinta ! Si mai intrebau in fata colegilor: "Nu-i asa, d-na diriginta, ca, de cand sta la ma-sa, pute?" Ma uitam fix in ochii acelui parinte si-i spuneam ca bietul copil nu pute deloc, dar vorbele d-lui au viciat profund aerul!"
O mama a venit, tot asa, tam-nesam, si a maturat clasa cu parul fiicei ei. Sa ne mai intrebam de ce? Problema este in tabara parintilor, nu a copiilor!!! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si eu m-am surprins de multe ori ridicand tonul cand starea mea nu era cauzata de faptele copilului, ci de alte lucruri. Calc pe jucarii in sufragerie si pedepsesc copilul pt. ca nu le-a strans, dar adevarul este ca furia este a propriilor probleme care nu-si afla rezolvare.. Si chiar daca ar face rau copilul, asta inseamna ca undeva tot eu am gresit, nu? Cred ca inainte de disciplinarea copiilor, parintii a trebui sa se disciplineze pe ei. Si sa caute la ei acea conduita corecta pe care o pretind si altora. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
[COLOR=darkred]Faptul ca femeia a ajuns sa munceasca 8ore[/COLOR] sau mai mult pe zi a dus la o denaturare foarte ingrijoratoare a familiei. Plus ca societatea actuala uraste copiii, care unesc si zidesc familia, cat si batranii, care trag frana celor care se avanta prea mult in cele ale lumii si ale grijilor neincetate. [COLOR=black]Societatea si diavolul sunt anti-familie.[/COLOR]
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar in alte familii, am vazut batrani de un egoism crancen.. se spune ca aschia nu sare departe de trunchi, sangele apa nu se face..etc. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| cat de departe merge datoria fata de parinti? | arthur_clennam | Morala Crestina | 35 | 20.01.2013 18:07:41 |
| BOR fata in fata cu ecumenism&globalizare | sofiaiuga | Biserica Ortodoxa Romana | 21 | 31.10.2012 00:32:47 |
| Dragostea fata de parinti | papyllon | Intrebari utilizatori | 0 | 10.06.2011 15:06:27 |
| Parintii fara copiii se numesc ... pacatosi ... oare asa o fi? refuz sa cred | paulici | Botezul | 57 | 26.02.2011 01:10:06 |
|
|