Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2009, 17:08:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Este foarte interesant cum fiecare intelege ce vrea din aceasta scena cutremuratoare din Evanghelii

Hristos nu a condamnat-o?.... Dinpotriva a condamnat-o intre patru ochi,cu blindete, insa intr-un fel in care a luat-o cu frisoane si sudori, cind s-a uitat in ochii ei, adinc, si recomandindu-i sa nu se mai culce cu nimeni de acum inainte, ea SI-A VAZUT MOARTEA CU OCHII, IN CAZ CA O VA MAI FACE...ea s-a ingrozit de moarte, a vazut cu ochii ei Iadul ce o astepta, si l-a simtit, si si-a dat seama ca singura scapare este sa-L URMEZE!
Asta a avut loc intre El si ea

Partea I referitoare la lectia pe care i-a invatat pe cei ce voiau sa o omoare a FOST o LECTIE care-i viza in special PE EI, pe cei care voiau sa o execute

Asa cum am mai vorbit noi despre schimbarea in ALT OM, asa si cei MARI care gresesc trebuie sa se schimbe RADICAL
...si asta nu ca le spunem noi pacatosii de rind ce sa faca, CA NU ASTA URMARIM, dar ei mai presus de orice :

SUNT MODELELE NOASTRE!!!!! SI ALE COPIILOR NOSTRI!

Ca urmare sa se hotarasca RAPID ce vor sa faca, si cu cine voteaza!!!!!!...
Intrebare intrebatoare.
Daca esti crestin, care e modelul crestinului?
Daca stii raspunsul la intrebare, ai gasit si modelul pentru copiii tai.
Daca nu..mai cauta.
Vechi 08.05.2009, 17:26:04
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Intrebare intrebatoare.
Daca esti crestin, care e modelul crestinului?
Daca stii raspunsul la intrebare, ai gasit si modelul pentru copiii tai.
Daca nu..mai cauta.
Aici draga Alin te-ai facut disponibil asa in vazul tuturor si ai dat o foarta CLARA explicatie a PROTESTANTISMULUI care pe acelasi motiv s-a raspindit CA FOCUL IN LUME

Deci, ca urmare, ... CE ROST MAI AU IERARHII SI TOATA IERARHIA, daca NOI IL AVEM PE HRISTOS ca MODEL!

...interesant cum ajungem noi la CONCLUZIILE LOR!

felicitari!
Vechi 08.05.2009, 14:44:58
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
eea te indreptatesti! Cine chiar este sfint nu face grupuri de rugaciune pe forumuri. Se aseaza zi de zi in genunchi pentru IPS, posteste samd fara sa spuna nimanui! In momentul in care tu spui "asi fi dorit sa vad..." dai sa se subintelaga ca tu asa faci, ca esti altfel ca noi prostimea. Eu sint convins ca nu esti, ca daca ai fi fost faceai ce am spus mai sus.
La noi in biserica s-au pus niste pernite pentru ingenunchiat. Un "sfint" s-a revoltat ca ar trebuii sa facem si noi penitenta putin, sa stam pe ciment ,macar. Adevarat dar cind a spus-o n-a spus-o decit sa se afirme! (intre timp ca sa nu ne sminteasca sta si el pe pernita)
BMD, prin mesajul de mai sus vrei sa te indreptatesti pe tine. Sa fii cel care zice despre celalalt ca e fatarnic. In momentul in care tu spui "te indreptatesti!" dai sa se inteleaga ca tu nu te indreptatesti.

Mie mi se pare ca esti o persoana foarte nervoasa si pe alocuri violenta. Dea Domnul sa fim toti ca tine, dar in condamnarea pacatului si a nedreptatii.

Se vantura multe cuvinte prin forumurile astea, dar putina iubire (aici vorbesc mai mult despre mine, nu e cazul sa sariti sa va plangeti ca v-am facut neiubitori). Eu sunt primul dintre talhari.

Iertati.

PS. Am scris acest mesaj ca sa ma indreptez din vorbe.
Vechi 08.05.2009, 16:11:42
bmd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
BMD, prin mesajul de mai sus vrei sa te indreptatesti pe tine. Sa fii cel care zice despre celalalt ca e fatarnic. In momentul in care tu spui "te indreptatesti!" dai sa se inteleaga ca tu nu te indreptatesti.
Wauuuuuuuu cita logica! M-ai pus pe spate! Sigur ca ma indreptatesc cu fiecare mesaj pe care-l scriu pe forumul asta (aproape) asa cum o face fiecare de altfel! Daca nu ne-am da fiecare mustarul ci doar am citii ce scrie ar fi OK, dar noi ne spunem parea (unii cea propie, altii sint "teleghidati" dar fiecare in felul lui e convins ca parerea lui ese mai buna, altfel n-ar scri-o! Acum la sfirsit Dumnezeu alege daca parerea unuia sau altuia a fost cea buna si daca ce a spus el a fost de folos sau nu! De aceea ar trebuii daca tot nu tacem sa fin 100% convinsi de ce spunem si de consecinte. Tu de ex. prin faptul ca mi-ai scris doua mesaje unul dupa altul nu faci decit o "vinatoare" dupa o biata vrabie! Se pare ca mindria ta a fost foarte lezata de cuvintele mele. Asta am si dorit...poate te uiti (nu doar spui) altfel la tine!

Citat:
Mie mi se pare ca esti o persoana foarte nervoasa si pe alocuri violenta.
Da, rup lantul!!!
Citat:
Iertati.
Sti dupa ce cunosti un "sfint"? Dupa acest iertati care nu vine din suflet ci este doar o masca!

Citat:
PS. Am scris acest mesaj ca sa ma indreptez din vorbe.
Nici macar comic nu esti; ai scris acest mesaj pentru ca ti-am lezat muntele de mindrie!

Citat:
Adica ce vrei tu sa zici e ca "a nu condamna" e totuna cu "a lua apararea".
Nu a condamna este una, a lua apararea este alta, a te face ca ploua este una, a lua atitudine este altceva samd.
Tu care "stravezi" asa de bine poate mai citesti mesajele lui AlinB si poate reusesti sa intelegi, sincer ma indoiesc (omul intelege doar ce doreste)
Vechi 08.05.2009, 18:00:27
Lavrentiu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Wauuuuuuuu cita logica! M-ai pus pe spate! Sigur ca ma indreptatesc cu fiecare mesaj pe care-l scriu pe forumul asta (aproape) asa cum o face fiecare de altfel! Daca nu ne-am da fiecare mustarul ci doar am citii ce scrie ar fi OK, dar noi ne spunem parea (unii cea propie, altii sint "teleghidati" dar fiecare in felul lui e convins ca parerea lui ese mai buna, altfel n-ar scri-o! Acum la sfirsit Dumnezeu alege daca parerea unuia sau altuia a fost cea buna si daca ce a spus el a fost de folos sau nu! De aceea ar trebuii daca tot nu tacem sa fin 100% convinsi de ce spunem si de consecinte. Tu de ex. prin faptul ca mi-ai scris doua mesaje unul dupa altul nu faci decit o "vinatoare" dupa o biata vrabie! Se pare ca mindria ta a fost foarte lezata de cuvintele mele. Asta am si dorit...poate te uiti (nu doar spui) altfel la tine!

Da, rup lantul!!!

Sti dupa ce cunosti un "sfint"? Dupa acest iertati care nu vine din suflet ci este doar o masca!

Nici macar comic nu esti; ai scris acest mesaj pentru ca ti-am lezat muntele de mindrie!

Nu a condamna este una, a lua apararea este alta, a te face ca ploua este una, a lua atitudine este altceva samd.
Tu care "stravezi" asa de bine poate mai citesti mesajele lui AlinB si poate reusesti sa intelegi, sincer ma indoiesc (omul intelege doar ce doreste)
Frate, te rog iarta-ma.

As vrea acum sa faci un exercitiu de imaginatie: incearca sa citesti ce mi-ai scris tu mie ca fiind mesaje de la mine catre tine (ca si cum ti s-ar adresa tie).

Ia vezi, se potrivesc?

Si daca se potrivesc, tu ce faci, te cauti pe tine in mine? Si daca da, de ce te porti cu ura?

Iti dau dreptate. Sunt plin de mandrie si de slava desarta, scriu pe forum pentru ca sa imi vad mesajele citite, stau si pandesc poate o mai scrie cineva si, in general, sunt nesmerit.

Totul este fatarnicie, iata, recunosc.

Dar un singur lucru nu recunosc: acel iertati de la final. Ala era singurul lucru sincer si cu cap pe care l-am scris in mesaj. Era singurul care facea apel la ceva crestinesc, poate singurul care chiar venea din suflet si nu din minte. Aici m-ai ranit. Sincer.

Iertati.
Vechi 08.05.2009, 18:19:22
bmd
Guest

Implicit

Prietene imi esti prea complicat!
Eu am recunoscut dintr-un inceput ca sint NIMIC!
Nu mi se potriveste mesajul meu mie pentru ca eu nu incerc nici sa ma fac placut, nici sa-mi fac prieteni si nici sa fiu intr-un fel anume pentru ca asa-i traditia, asa se obisnuieste, sau asa am citit. Sint cum sint! Si nu-mi place cum sint; dar niciodata, NICIODATA nu voi spune "iarta-ma" daca in spatele cuvintelor atea nu stau eu si vointa mea. Si cind spun iarta-ma inseamna ca am gresit, imi recunosc gresala si nu mai continui pe aceeasi linie pentru care mi-am cerut iertare!
Te rog mult, gindeste-te la cele spuse de mine si daca nu-i doar automatism acest "iertati". Cuvintele au mare pret si nu trebuie aruncate asa ca banii fara acoperire pe piata pentru ca se devalorizeaza! Si daca nu mai are valoare, nu-i mai trebuie la nimeni acest "iertati"!
Tu spui ca "Iertati" facea apel la ceva crestinesc. Aici este baiul, tu faci apel la efectul cuvintului in celalalt! "Te-am facut troaca de porci dar mi-am cerut iertare asa ca daca esti crestin taci si inghite ca mi-am cerut iertare" Pai iertati are (ar trebuii sa aibe) in primul rind un efect asupra ta adica acela de a regreta cele spuse.
Ori nu-i asa nu poti regreta in acelasi mesaj ce ai spus (o poti face eventual in alt mesaj si cum spuneam oprindu-te de a mai merge pe linia pe care tu insuti prin iertati o consideri gresita.)
Te-am ranit?
Este bine! Exista in fiziologie un mecanism al durerii care aduce vindecarea!
Vechi 08.05.2009, 18:30:02
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
NICIODATA nu voi spune "iarta-ma" daca in spatele cuvintelor atea nu stau eu si vointa mea. !
In cazul multora acest cuvint - iarta-ma - este insusit in mediul bisericesc/clerical ca un automatism fara nici o substanta, asa cum bine ai precizat... un fel de "Va rog biletele la control"... desi tot in acelasi mediu se invata si cum trebuie sa si fi TREAZ cind o spui pe diferite tonalitati!
Vechi 09.05.2009, 07:22:30
Lavrentiu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Prietene imi esti prea complicat!
Eu am recunoscut dintr-un inceput ca sint NIMIC!
Nu mi se potriveste mesajul meu mie pentru ca eu nu incerc nici sa ma fac placut, nici sa-mi fac prieteni si nici sa fiu intr-un fel anume pentru ca asa-i traditia, asa se obisnuieste, sau asa am citit. Sint cum sint! Si nu-mi place cum sint; dar niciodata, NICIODATA nu voi spune "iarta-ma" daca in spatele cuvintelor atea nu stau eu si vointa mea. Si cind spun iarta-ma inseamna ca am gresit, imi recunosc gresala si nu mai continui pe aceeasi linie pentru care mi-am cerut iertare!
Te rog mult, gindeste-te la cele spuse de mine si daca nu-i doar automatism acest "iertati". Cuvintele au mare pret si nu trebuie aruncate asa ca banii fara acoperire pe piata pentru ca se devalorizeaza! Si daca nu mai are valoare, nu-i mai trebuie la nimeni acest "iertati"!
Tu spui ca "Iertati" facea apel la ceva crestinesc. Aici este baiul, tu faci apel la efectul cuvintului in celalalt! "Te-am facut troaca de porci dar mi-am cerut iertare asa ca daca esti crestin taci si inghite ca mi-am cerut iertare" Pai iertati are (ar trebuii sa aibe) in primul rind un efect asupra ta adica acela de a regreta cele spuse.
Ori nu-i asa nu poti regreta in acelasi mesaj ce ai spus (o poti face eventual in alt mesaj si cum spuneam oprindu-te de a mai merge pe linia pe care tu insuti prin iertati o consideri gresita.)
Te-am ranit?
Este bine! Exista in fiziologie un mecanism al durerii care aduce vindecarea!
Frate, ce sa zic, nadajduiesc ca Duhul Sfant "ma va povatui la pamantul dreptatii", ca si pe tine si pe toti fratii nostri. Daca pe drum ma voi impiedica si voi cadea, oare ma vei ajuta, sau ma vei lovi cand sunt cazut fiindca "exista in fiziologie un mecanism al durerii care aduce vindecarea"?

Acel iertati de la finalul mesajelor mele, care nu apare mereu si nu este un automatism, este o scurtatura pentru:

"Imi cer iertare de la tine si de la cei ce citesc acest mesaj daca prin cele ce am spus am atins, am ranit sau nedreptatit in vreun fel."

Ii asigur pe cei pe care ii deranjeaza acest cuvant - sau pe care ii deranjeaza ca nu "simt" cainta mea (de parca ei ar trebui sa ma judece) - ca nu il voi mai posta.

Laurentiu

PS. Te rog hai sa nu mai continuam discutia asta inutila, e un forum despre faptele sau nefaptele PS Teodosie. Eventual putem discuta in alta parte sau privat acest gen de probleme.
Vechi 08.05.2009, 18:23:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Frate, te rog iarta-ma.

As vrea acum sa faci un exercitiu de imaginatie: incearca sa citesti ce mi-ai scris tu mie ca fiind mesaje de la mine catre tine (ca si cum ti s-ar adresa tie).

Ia vezi, se potrivesc?

Si daca se potrivesc, tu ce faci, te cauti pe tine in mine? Si daca da, de ce te porti cu ura?

Iti dau dreptate. Sunt plin de mandrie si de slava desarta, scriu pe forum pentru ca sa imi vad mesajele citite, stau si pandesc poate o mai scrie cineva si, in general, sunt nesmerit.

Totul este fatarnicie, iata, recunosc.

Dar un singur lucru nu recunosc: acel iertati de la final. Ala era singurul lucru sincer si cu cap pe care l-am scris in mesaj. Era singurul care facea apel la ceva crestinesc, poate singurul care chiar venea din suflet si nu din minte. Aici m-ai ranit. Sincer.

Iertati.
Nu te mai lasa smintit asa usor..
Fiecare da din ce are, si se cuvine mai mult a plange pe cel care nu are decat sa plangi ca nu primesti ceea ce crezi ca ti se cuvine de la cel care crezi ca are..
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A plecat la Dumnezeu Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei maria-15 Generalitati 7 09.01.2013 14:38:47
Cum isi vinde cineva sufletul diavolului? elom Generalitati 40 18.07.2012 13:10:38
Daca vinde cineva unele carti sunsray Stiri, actualitati, anunturi 4 20.03.2012 22:34:34
IPS Teodosie padrevicentiu Generalitati 1 12.09.2009 21:08:35