![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca esti crestin, care e modelul crestinului? Daca stii raspunsul la intrebare, ai gasit si modelul pentru copiii tai. Daca nu..mai cauta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, ca urmare, ... CE ROST MAI AU IERARHII SI TOATA IERARHIA, daca NOI IL AVEM PE HRISTOS ca MODEL! ...interesant cum ajungem noi la CONCLUZIILE LOR! felicitari! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mie mi se pare ca esti o persoana foarte nervoasa si pe alocuri violenta. Dea Domnul sa fim toti ca tine, dar in condamnarea pacatului si a nedreptatii. Se vantura multe cuvinte prin forumurile astea, dar putina iubire (aici vorbesc mai mult despre mine, nu e cazul sa sariti sa va plangeti ca v-am facut neiubitori). Eu sunt primul dintre talhari. Iertati. PS. Am scris acest mesaj ca sa ma indreptez din vorbe. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Sti dupa ce cunosti un "sfint"? Dupa acest iertati care nu vine din suflet ci este doar o masca! Nici macar comic nu esti; ai scris acest mesaj pentru ca ti-am lezat muntele de mindrie! Citat:
Tu care "stravezi" asa de bine poate mai citesti mesajele lui AlinB si poate reusesti sa intelegi, sincer ma indoiesc (omul intelege doar ce doreste) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
As vrea acum sa faci un exercitiu de imaginatie: incearca sa citesti ce mi-ai scris tu mie ca fiind mesaje de la mine catre tine (ca si cum ti s-ar adresa tie). Ia vezi, se potrivesc? Si daca se potrivesc, tu ce faci, te cauti pe tine in mine? Si daca da, de ce te porti cu ura? Iti dau dreptate. Sunt plin de mandrie si de slava desarta, scriu pe forum pentru ca sa imi vad mesajele citite, stau si pandesc poate o mai scrie cineva si, in general, sunt nesmerit. Totul este fatarnicie, iata, recunosc. Dar un singur lucru nu recunosc: acel iertati de la final. Ala era singurul lucru sincer si cu cap pe care l-am scris in mesaj. Era singurul care facea apel la ceva crestinesc, poate singurul care chiar venea din suflet si nu din minte. Aici m-ai ranit. Sincer. Iertati. |
|
|||
|
|||
![]()
Prietene imi esti prea complicat!
Eu am recunoscut dintr-un inceput ca sint NIMIC! Nu mi se potriveste mesajul meu mie pentru ca eu nu incerc nici sa ma fac placut, nici sa-mi fac prieteni si nici sa fiu intr-un fel anume pentru ca asa-i traditia, asa se obisnuieste, sau asa am citit. Sint cum sint! Si nu-mi place cum sint; dar niciodata, NICIODATA nu voi spune "iarta-ma" daca in spatele cuvintelor atea nu stau eu si vointa mea. Si cind spun iarta-ma inseamna ca am gresit, imi recunosc gresala si nu mai continui pe aceeasi linie pentru care mi-am cerut iertare! Te rog mult, gindeste-te la cele spuse de mine si daca nu-i doar automatism acest "iertati". Cuvintele au mare pret si nu trebuie aruncate asa ca banii fara acoperire pe piata pentru ca se devalorizeaza! Si daca nu mai are valoare, nu-i mai trebuie la nimeni acest "iertati"! Tu spui ca "Iertati" facea apel la ceva crestinesc. Aici este baiul, tu faci apel la efectul cuvintului in celalalt! "Te-am facut troaca de porci dar mi-am cerut iertare asa ca daca esti crestin taci si inghite ca mi-am cerut iertare" Pai iertati are (ar trebuii sa aibe) in primul rind un efect asupra ta adica acela de a regreta cele spuse. Ori nu-i asa nu poti regreta in acelasi mesaj ce ai spus (o poti face eventual in alt mesaj si cum spuneam oprindu-te de a mai merge pe linia pe care tu insuti prin iertati o consideri gresita.) Te-am ranit? Este bine! Exista in fiziologie un mecanism al durerii care aduce vindecarea! |
|
|||
|
|||
![]()
In cazul multora acest cuvint - iarta-ma - este insusit in mediul bisericesc/clerical ca un automatism fara nici o substanta, asa cum bine ai precizat... un fel de "Va rog biletele la control"... desi tot in acelasi mediu se invata si cum trebuie sa si fi TREAZ cind o spui pe diferite tonalitati!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acel iertati de la finalul mesajelor mele, care nu apare mereu si nu este un automatism, este o scurtatura pentru: "Imi cer iertare de la tine si de la cei ce citesc acest mesaj daca prin cele ce am spus am atins, am ranit sau nedreptatit in vreun fel." Ii asigur pe cei pe care ii deranjeaza acest cuvant - sau pe care ii deranjeaza ca nu "simt" cainta mea (de parca ei ar trebui sa ma judece) - ca nu il voi mai posta. Laurentiu PS. Te rog hai sa nu mai continuam discutia asta inutila, e un forum despre faptele sau nefaptele PS Teodosie. Eventual putem discuta in alta parte sau privat acest gen de probleme. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fiecare da din ce are, si se cuvine mai mult a plange pe cel care nu are decat sa plangi ca nu primesti ceea ce crezi ca ti se cuvine de la cel care crezi ca are.. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A plecat la Dumnezeu Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei | maria-15 | Generalitati | 7 | 09.01.2013 14:38:47 |
Cum isi vinde cineva sufletul diavolului? | elom | Generalitati | 40 | 18.07.2012 13:10:38 |
Daca vinde cineva unele carti | sunsray | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 20.03.2012 22:34:34 |
IPS Teodosie | padrevicentiu | Generalitati | 1 | 12.09.2009 21:08:35 |
|