![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
cam cat un part-time, dupa cum singur s-a exprimat.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt tare curioasa si nimeni nu mi-a raspuns cu claritate:de ce i se spune preoteasa?
In biserica ortodoxa nu exista decat preoti. Daca sotul unei femei e doctor,musai si ea se cheama doctorita? eu cred ca e deajuns sa fie "sotia preotului"...mai ales ca putine isi merita acest nume... casatoria cu un preot implica mult sacrificiu. unele dintre femei desi stiu aceasta cand se casatoresc cu preoti,uita pe parcurs si vai de vocatia acestui preot..... |
|
|||
|
|||
![]()
Stiut fiind, ca in Biserica Ortodoxa nu avem decat preoti, atunci doamna preoteasa nu e alta decat sotia preotului. Asa i s-a spus dintotdeuna.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by MadalinaM; 16.10.2009 at 19:09:48. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
foamea de bani si de putere.
la noi se cam manifesta prin preotese, care nu prea stralucesc in viata duhovniceasca si din pacate rasfrang o umbra de neincredere si lipsa de respect pentru enoriasi si pentru cei insarcinati cu administrarea bunurilor bisericii. |
|
||||
|
||||
![]() Ca un adanc exemplu ptr ceea ce ar trebui sa semnifice o adevarata preoteasa,iata un citat din Vietile Sfintilor,cuvintele cu care a fost încurajat de către soția sa, Sfântul Nou Mucenic Pavel Rusul, care a primit mucenicia de la musulmanii hulitori de Dumnezeu: „Nu te teme soțul meu, nu-ți pierde curajul în fața morții. Stai tare în credința lui Hristos. Căci paharul morții ține doar o clipită, după care te vei veseli împreună cu mucenicii lui Hristos. Și eu voi fi fericită, căci voi fi soție de mucenic...”. |
|
||||
|
||||
![]()
O vorbă din popor spune că „preotesa este jumătate de preot...” Dacă această vorbă este înțeleasă așa cum trebuie, se dovedește cea mai simplă, cea mai clară și în același timp cea mai vastă definiție a preotesei ideale.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt pline de bun simț și la obiect. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum ar trebui sa fie preoteasa? | urzicuta | Generalitati | 25 | 02.09.2014 14:11:44 |
Capul Sfantului Ioan Botezatorul | Ekaterina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 0 | 29.08.2012 18:13:08 |
Barbatul, capul femeii? | Traditie | Nunta | 426 | 07.11.2011 19:45:03 |
Capul Sfantului Andrei - din nou in Romania | laurastifter | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 29.10.2011 00:30:18 |
preoteasa in devenire | mariusica_nou | Generalitati | 5 | 20.05.2008 08:28:25 |
|