Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.03.2009, 20:57:06
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
dar intrebarea nu e bine pusa in cazul de fata...
ma refer la intrebarea care da titlul topicului, care mie mi se pare pusa in bataie de joc. ca si intrebarile adresate "userilor" ulterior.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2009, 21:11:06
Agkelos Agkelos is offline
Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Locație: Cluj
Implicit

Nu exista ateu 100% ci doar oameni care nu sunt siguri in ceea ce cred. Deci o intrebare nu e niciodata hotarata. Poate fi o intrebare pusa in bataie de joc, important e sa primeasca un raspuns bun. Un raspuns bun pentru un ateu e o sansa de mantuire pentru sufletul lui. Poate in momentul de fata un raspuns bun nu il ajuta cu nimic, dar important e sa fie acolo pentru ca Dumnezeu nu doarme ci in continuu ne lasa cate o dovada ca e langa noi indiferent de cat suntem de credinciosi. Dumnezeu ii ofera o sansa fiecaruia sa se pocaiasca. E important ca omul atunci cand se intoarce la Dumnezeu sa gaseasca oameni care sa ii raspunda la toate intrebarile, ca sa-si poata face putina curatenie intre idei.
"Iata, Eu va trimit pe voi ca pe niste oi in mijlocul lupilor; fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16
Reply With Quote
Vechi 07.03.2009, 21:43:09
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
ma refer la intrebarea care da titlul topicului, care mie mi se pare pusa in bataie de joc. ca si intrebarile adresate "userilor" ulterior.
Nu-i nimic, Mirela. Intreband, va afla si cat de importanta e rugaciunea, si ca nu se roaga destul.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2009, 14:12:11
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Iata ce spune Parintele Cleopa:
http://www.youtube.com/watch?v=I3RwPwvh8uA
Reply With Quote
Vechi 04.05.2009, 15:01:18
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Nu stiu de ce apar astfel de intrebari: "cat sa ne rugam?" Nu-i exlus ca peste cateva zile sa ne intrebam: "cat trebuie sa stau cu propriul meu copil?", "cat timp sa-mi petrec cu sotia?" ....

Eu fie ca spun o rugaciune, fie ca spun mai multe, niciodata nu-mi pun problema timpului la rugaciune. Ma bucur ca vorbesc cu Dumnezeu. A te intreba "a fost de ajuns cat m-am rugat?", echivaleaza cu a te intreba "a fost de ajuns Doamne cat am stat cu tine?" Iar ultima intrebare da dovada de absenta a lui Dumnezeu in rugaciune.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2009, 15:20:49
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

De preferat ar fi sa ne rugam cat mai mult, precum si in sport, daca nu faci antrenament destul nu reusesti sa atingi o anumita performanta.... desigur ca mai mult conteaza calitatea decat cantitatea, dar pentru a ajunge la calitate trebuie sa iti dai silinta si sa faci totul cu rabdare si nadejde ca Dumnezeu ne va asculta ruga...
Reply With Quote
Vechi 13.05.2009, 12:37:45
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

La calitate nu ajungi decat daca esti constient ca vorbesti cu Dumnezeu. Multi desi sunt constienti ca spun o rugaciune, nu sunt constienti ca prin ea vorbesc cu Dumnezeu. Nu se pun intr-o alta stare, de frangere a inimii. Suntem impietriti, de aceea nu-l simtim pe Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2009, 05:04:45
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de izvoran Vezi mesajul
Am si eu o umila intrebare la adresa userilor de aici: cum se cuantizeaza rugaciunile in fata lui dumnezeu? Altfel spus, cum decide dumnezeu cate rugaciuni sunt necesare pentru a realiza ceva? Cum actioneaza odata ce numarul/intensitatea rugaciunilor a atins nivelul dorit?

Rugaciunea este ceva relativ, in functie de ceea ce simti tu personal.
In general o persoana care se roaga, se roaga pentru ca mintea sa a venit in contact cu Divinitatea, si gaseste ca dupa rugaciune este mult mai linistit sufleteste si mult mai multumit, iar pentru el/ea lucrurile devin mai simple.
Adica: unele probleme sint intr-devar minore, si fara importanta cind te rogi, dar devin intense is iti preocupa mintea toata ziua asa incit la rugaciune nu te mai gindesti, incerci sa faci totul de unul/una singur/a. Raspunsul este: cu cit te rogi mai mult, cu atit devii mai linistit, fata ta va deveni senina, desi vei avea probleme nenumarate. Iti vei gasi pacea interioara.
Ti se va parea un fleac, ceva de ras, cind cineva va incerca sa rida de tine, pentru ca acea persoana nu-si da seama ce este in sufletul tau.

Roaga-te treptat, dac niciodta nu te-ai rugat, sau daca nu esti obisnuit cu rugaciunea, deoarece sint mai de pret "cei doi bani ai vaduvei, decit toata bogatia bogatului".

Chiar si o fraza, pe care tu o simti, spusa din suflet iti va aduce mantuirea.
Iisus Hristos nu a venit pentru cei sanatosi, ci pentru cei bolnavi.
Vechi 09.03.2009, 18:05:57
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de izvoran Vezi mesajul
Am si eu o umila intrebare la adresa userilor de aici: cum se cuantizeaza rugaciunile in fata lui dumnezeu? Altfel spus, cum decide dumnezeu cate rugaciuni sunt necesare pentru a realiza ceva? Cum actioneaza odata ce numarul/intensitatea rugaciunilor a atins nivelul dorit?
Cred ca atunci cand ne familiarizam cu Dumnezeu si-L intelegem ca pe Cel dorit, vom intelege ca ne dorim ca relatia cu El sa fie cat mai deasa, sa nu se incheie. Parintele Rafael Noica spunea ca doi indragostiti nu conditioneaza iubirea de timp si spatiu, nu se iubesc doar in timpul intalnirii.
Reply With Quote
Vechi 20.06.2009, 18:29:07
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Dumnezeu poarta permanent grija de creatia Sa. Mântuitorul spune ca "Tatal Meu pâna acum lucreaza si Eu lucrez" (Ioan 5, 17).

Daca Dumnezeu permanent se ocupa de noi, nu trebuie si noi sa ne preocupam permanent doar de El? El ne vegheaza în fiecare secunda, chiar si când dormim iar noi sa petrecem cu alte lucruri decât cu El?
Reply With Quote
Răspunde