![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
[SIZE=3]"Eu nu cred nici in Iehova,[/SIZE]
[SIZE=3]Nici in Budda-SaKya-Muni,[/SIZE] [SIZE=3]Nici in viata,nici in moarte,[/SIZE] [SIZE=3]Nici in stingere ca unii.[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Visuri sunt si unul si-altul.[/SIZE] [SIZE=3]Si totuna mi-este mie[/SIZE] [SIZE=3]De-oi trai in veci pe lume,[/SIZE] [SIZE=3]De-oi muri in vecinicie.[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Toate aceste taine sfinte[/SIZE] [SIZE=3]-Pentru om franturi de limba[/SIZE] [SIZE=3]In zadar gandesti,caci gandul,[/SIZE] [SIZE=3]Zau nimic in lume schimba.[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Si fiindca in nimica[/SIZE] [SIZE=3]Eu nu cred-o,dati-mi pace![/SIZE] [SIZE=3]Fac astfel cum mie-mi pare[/SIZE] [SIZE=3]Si faceti precum va place.[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Nu ma-ncantati nici cu clasici,[/SIZE] [SIZE=3]Nici cu stil curat si antic-[/SIZE] [SIZE=3]Toate-mi sunt de o potriva,[/SIZE] [SIZE=3]Eu raman ce-am fost: romantic"([SIZE=1]de Mihai Eminescu[/SIZE])[/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
Învierea (Eminescu)
[SIZE=3]Prin ziduri înnegrite, prin izul umezelii, Al morții rece spirit se strecură-n tăcere; Un singur glas îngână cuvintele de miere, Închise în tratajul străvechii evanghelii. C-un muc în mâni moșneagul cu barba ca zăpada, Din cărți cu file unse norodul îl învață Că moartea e în luptă cu vecinica viață, Că de trei zile-nvinge, cumplit muncindu-și prada. O muzică adâncă și plină de blândețe Pătrunde tânguioasă puternicile bolți: ,,Pieirea, Doamne sfinte, căzu în orice colț, Înveninând pre însuși izvorul de viețe. Nimica înainte-ți e omul ca un fulg, Ș-acest nimic îți cere o rază mângâioasă, În pâlcuri sunătoare de plânsete duioase A noastre rugi, Părinte, organelor se smulg." Apoi din nou tăcere, cutremur și sfială Și negrul întuneric se sperie de șoapte... Douăsprezece pasuri răsună... miez de noapte... Deodată-n negre ziduri lumina dă năvală. [COLOR=Red] Un clocot lung de glasuri vui de bucurie... Colo-n altar se uită și preoți și popor, Cum din mormânt răsare Christos învingător, Iar inimile toate s-unesc în armonie: ,,Cântări și laude-nălțăm Noi, Ție Unuia, Primindu-L cu psalme și ramuri, Plecați-vă, neamuri, Cântând Aleluia! Christos au înviat din morți, Cu cetele sfinte, Cu moartea pre moarte călcând-o, Lumina ducând-o Celor din morminte!" [/COLOR][/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
"Colinde, colinde" de Minai Eminescu
Colinde, colinde! E vremea colindelor, Caci gheata se-ntinde Asemeni oglinzilor Si tremura brazii Miscând ramurelele, Caci noaptea de azi-i Când scânteie stelele. Se bucura copiii, Copiii si fetele, De dragul Mariei Îsi piaptana pletele. De dragul Mariei S-a Mântuitorului Luceste pe ceruri O stea calatorului. |
|
|||
|
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Artizanii noii ere, sau cum sa naste un new age... | eodor nastasa | Generalitati | 15 | 12.09.2014 11:35:56 |
ceausescu-ura sau lacrimi?26 ianuarie se naste un mit | iulyaan | Generalitati | 334 | 24.08.2013 12:30:16 |
Lucrul facut bine naste invidie | costel | Spiritualitatea ortodoxa | 14 | 27.07.2012 11:55:26 |
Pentru mine astazi s-a nascut o stea! | nede_mar | Stiri, actualitati, anunturi | 28 | 19.03.2009 16:15:31 |
DESPRE POFTA CE SE NASTE DIN PRIVIRE | Iustin44 | Generalitati | 41 | 17.11.2008 11:47:41 |
|