![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Iuliana, te poti spovedi. Nu trebuie sa astepti 7 zile.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Sf. Simeon al Tesalonicului, care a trait in secolul al XV-lea, a insistat asupra necesitatii curatirii sufletuluî prin Taina Spovedaniei , recomandand crestinilor : " Sa ne smerim , sa facem pocainta si sa ne marturisim lui Dumnezeu si pe El sa-L chemam spre mila si sa ne grabim sa ne impartasim cu cuminecare tainica si sa facem acest lucru incontinuu cu luare - aminte si smerenie a sufletului ; pentru ca aceasta inseamna a fi noi cu Dumnezeu si a fi Dumnezeu cu noi , lucru pentru care S-a si intrupat". Sfantul recomanda impartasirea deasa atat preotilor si episcopilor, cat si credinciosilor mireni, propunandu-le sa nu treaca 40 de zile fara a se impartasi : "Ne-a predat aceste taine ca sa fim una cu El, si noi , arhireii si preotii slujitori, sa ne impartasim continuu din aceste infricosatoare taine cu luare aminte , strapungere a inimii si marturisire, dar si ceilalti șa se desfete incontinuu de cuminecare in marturisire, in zdrobirea si evlavia sufletului, si nimeni din cei ce se tem si iubesc pe Domnul sa nu lase sa treaca patruzeci de zile , ci , pe cat ii e puterea si luarea-aminte sa se apropie si mai des de cuminecarea cu Hristos. " Pe batrani si pe bolnavi , Sf.Simeon ii indeamna sa practice o impartasire mai deasa decat intervalul de patruzeci de zile, caci " acest lucru e pentru noi viata si puterea ." Sf. Simeon Noul Teolog, in Catheza a IV-a, face cunoscut ca vrednicia pentru primirea Sf. Impartasanii este absolut necesara : "Sa nu socoteasca cei ce se impartasesc cu neurednicie de dumnezeiestile Taine ca prin ele se alipesc si se unesc pur si simplu de Dumnezeu cel nevazut; caci acest lucru nu se va face nicidecum, nici nu se va petrece vreodata." El avertizeaza pe cei care primesc cu nevrednicie Sf. Impartasanie ca nu primesc " darul Sfantului Duh, hranindu-si numai trupul, nu si sufletul " si nu le este cu folos duhovnicesc : "Lumina te lumineaza , si tu esti orb ; focul te incalzeste si nu te aprinzi ; viata te-a adumbrit, dar nu s-a unit cu tine ; apa cea vie a trecut prin sufletul tau ca printr-o trestie, fiindca nu te-ai gasit vrednic de primirea ei " .
|
|||
|
|||
|
Am si eu o nelamurire, am fost si m-am spovedit, parintele mi-a sp ca o sa imi dea Aghiazma mare, insa eu nu am reusit sa ii spun chiar tot ce aveam pe suflet pt ca mai erau care asteptau dupa mine, practic m-am spovedit pe fuga...ce ar trebui sa fac in situatia asta, sa merg maine sa iau aghiazma mare sau sa merg sa ma mai spovedesc odata?
cat despre Aghiazma mare puteti sa imi spuneti mai multe? Multumesc frumos pt raspunsuri! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu stiu ca nu ai voie sa intri in Biserica si deci nici sa te spovedesti ori sa te impartasesti in perioada menstruatiei. Nu trebuie sa respecti 7 zile dupa ultima zi a menstruatiei ci din prima zi a menstruatiei numeri 7 zile si a 8 a zi poti sa intri in Biserica si sa te inchini, spovedesti, etc. |
|
|
|||
|
|||
|
Am o intrebare: In ziua dupa ce te-ai impartasit se mai tine post?
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu. După ce te-ai împărtășit poți mânca orice.
|
|
|
|||
|
|||
|
Doar daca esti la inceputul sau la mijlocul unei perioade mai lungi de post, si vrei sa tii pana la sfarsit. In posturile cele mari, sunt credinciosi care se spovedesc si impartasesc si mai la inceput, si la sfarsit, cat mai aproape de praznic, ca sa se poata impartasi chiar in ziua aceea. Desigur, nu-i obliga nimeni sa tina tot postul daca nu vor si nu pot, dar multi asa doresc si se straduiesc sa o faca. Daca totusi alegi sa te spovedesti si sa te impartasesti mai inainte cu 1-2 saptamani de terminarea postului respectiv, ca sa eviti aglomeratia, sau riscul de a nu mai apuca sa ajungi din varii motive, cred eu ca e bine totusi sa postesti pana la sfarsit, cu toate ca unii, poate, mai zic ca trebuie sa pregateasca bucatele speciale de sarbatoare si trebuie sa le guste, stiu si eu... Insa daca te spovedesti si te impartasesti inafara perioadelor de post, intr-adevar, nu mai trebuie sa postesti dupa ce te-ai impartasit.
|
|
|
|||
|
|||
|
Întrebarea fiind pusă pe 16.06, când nu ne aflam într-unul din cele patru posturi, nu m-am gândit la situațiile arătate de fallen. Evident, dacă suntem într-o perioadă de post îl continuăm și după ce ne-am împărtășit.
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Spovedanie | alex.petrisor | Pocainta | 8 | 11.09.2011 15:43:05 |
| un fel de spovedanie !? | ducesa | Pocainta | 15 | 11.07.2011 08:33:05 |
| Rugaciunea de la Spovedanie | scomanescu | Intrebari utilizatori | 0 | 19.03.2011 00:03:47 |
| Spovedanie | mirc | Generalitati | 29 | 28.04.2010 17:07:32 |
| spovedanie | cleopa | Preotul | 5 | 02.07.2008 23:28:11 |
|
|