Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2011, 19:29:02
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit Iacov si Isav(Esau) sau Edom.

A fost hotarit Iacov din pantece sa fie urmasul binecuvantarii lui Avraam si Isaac?De ce i se spune Rebecai dinainte sa nasca ca cel mai mic va sluji celui mai mare?Ce putem spune despre modul in care Iacov si-a luat binecuvantarea de la Isaac?

Romani 9:

10. Dar nu numai ea, ci și Rebeca, având copii gemeni dintr-unul, Isaac, părintele nostru; 11. Și nefiind ei încă născuți și nefăcând ei ceva bun sau rău, ca să rămână voia lui Dumnezeu cea după alegere, nu din fapte, ci de la Cel care cheamă, 12. I s-a zis ei că "cel mai mare va sluji celui mai mic", 13. Precum este scris: "Pe Iacov l-am iubit, iar pe Isav l-am urât". 14. Ce vom zice dar? Nu cumva la Dumnezeu este nedreptate? Nicidecum! 15. Căci grăiește către Moise: "Voi milui pe cine vreau să-l miluiesc și Mă voi îndura de cine vreau să Mă îndur".

Geneza 25:21. Și s-a rugat Isaac Domnului pentru Rebeca, femeia sa, că era stearpă; și l-a auzit Domnul și femeia lui Rebeca a zămislit. 22. Dar copiii au început a se zbate în pântecele ei și ea a zis: "Dacă așa au să fie, atunci la ce mai am această sarcină?" Și s-a dus să întrebe pe Domnul. 23. Domnul însă i-a zis: "În pântecele tău sunt două neamuri și două popoare se vor ridica din pântecele tău; un popor va ajunge mai puternic decât celălalt și cel mai mare va sluji celui mai mic!" 24. Și i-a venit Rebecăi vremea să nască și iată erau în pântecele ei doi gemeni. 25. Și cel dintâi care a ieșit era roșu și peste tot păros, ca o pielicică, și i-a pus numele Isav. 26. După aceea a ieșit fratele acestuia, ținându-se cu mâna de călcâiul lui Isav; și i s-a pus numele Iacov. Isaac însă era de șaizeci de ani, când i s-au născut aceștia din Rebeca.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evanghelia lui Iacov? Ioana-Andreea Din Noul Testament 146 30.06.2010 15:33:36
Cu cine s-a luptat Iacov si de ce? Agkelos Din Vechiul Testament 12 21.09.2009 11:19:24
Fericitul Iacov Talikis jenica Mari Duhovnici si predicile lor 6 19.09.2007 22:04:53