![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
OK. Deci toate operele citate sunt false. Iar autorii nu sunt altceva decât niște mistificatori, începând cu Părinții respectivi și terminând cu ieromonahul citat
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
„Chiar și astăzi, unii poruncesc post în Sabat – o practică de care Hristos n-a vorbit, astfel ei dezonorând Evanghelia”.(Hyppolit din Roma -220 AD) Nu se da sursa, foarte usor de fraudat si falsificat. „Este potrivit pentru fiecare care este drept între sfinți să păstreze și sărbătoarea Sabatului. Care este într-adevăr serbarea Sabatului, cu excepția a ceea ce a spus apostolul, zicând: ’Rămâne sabatismus, adică ținere de Sabat, pentru poporul lui Dumnezeu’" (Origene -c.250) Din nou nu se da sursa. „Bisericile din Asia, după obiceiul lor, țin ambele zile: Sabatul și duminica. Cu ce fel de ochi priviți voi duminica, voi care dezonorați Sabatul? Nu știți că aceste două zile sunt surori?” (Grigorie de Nisa 331-396, - De Castigatione) Aici se da sursa intr-un mod mai ambiguu,fara precizarea locului exact. „În unele locuri creștinii țin adunări și în Sabat”.(Epifanie din Constanția -c. 380, „Mărturisire de credință”) Iarasi sursa ambigua, si unii = minoritatea, posibil chiar eretici. „În afara slujbelor de seară și noapte, nu există servicii divine publice printre călugării din Egipt, cu excepția zilelor de Sâmbătă și Duminică, când se întâlnesc împreună în ceasul al 3-lea pentru Sfânta Cină”.(Ioan Cassian -c. 395 „Cele 12 cărți...”) Din nou sursa ambigua, din care nu reiese ca sambata ar fi tinuta zi de odihna. „Deși aproape toate bisericile din lume celebrează sfintele taine în Sabat, totuși creștinii din Roma și din Alexandria, din pricina unei oarecari tradiții, au încetat să mai facă lucrul acesta în Sabat.” (Socrates Scolasticul -430 e. n.) nici o sursa, foarte usor de falsificat |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vezi ce simplu e să faci varză niște opere omenești. E mai corect să acorzi toată încrederea Scripturii, și nu cărților scrise de oameni... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu ti-am facut varza nimic.Ti-am dat si contexte si surse si tot si am acoperire si cunostiinta fata de toate citatele aduse in discutie de catre mine.Tu si secta ta imputita fraudati scrieri.Hai ca de data asta m-ai enervat.Ma enerveaza falsitatea si minciuna. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te enervează doar când o bănuiești la alții. Tipic pentru gimnastul ce evoluează la bârnă... Și apoi, nu te mai enerva, o să-ți cauzeze... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa pot sa zic si eu: Tricesimusquintus este un aurolac (Ellen G White) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite așa se depistează frauda, fără sa mai dai vreo sursă ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Serios, poate nu ai citit Apocalipsa.Sola White rules!
|
|
|||
|
|||
![]()
Serios, am citit-o. Se pare că tu n-ai citit-o decât în versiunea fraudată (ortodoxă). Doar acolo scrie duminică. În restul versiunilor -inclusiv originalul grecesc- scrie ziua Domnului.
sola Anania rules! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Adventistii, ca toti protestantii si apoi neoprotestantii, neaga toata Traditia Bisericii, intai catolice si apoi prin extensie si cea Ortodoxa.
In viziunea lor se vor continuatori ai Sfintilor Apostoli, dar numai in ceea ce le convine lor. Canonul VT folosit de adventisti este cel stabilit de evrei (pe la 90 d.H). Apoi trec si de Apostoli, de prooroci, de regi, de Moise si de Avram si merg pana la Facere, unde isi gasesc justificare pentru dogmele lor. Cap.1 29. Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră. 30. Iar tuturor fiarelor pământului și tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților ce se mișcă pe pământ, care au în ele suflare de viată, le dau toată iarba verde spre hrană. Și a fost așa. Si numai mananca carne. Cap.2 3. Și a binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că într-însa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut și le-a pus în rânduială. Si tin sambata. Cine poate sti ce vor mai inventa. Sunt 50 de capitole in Facere. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|