Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.07.2015, 23:12:11
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ursu-WiFi Vezi mesajul
Amin !

Ma simt de parca as fi martor la o noua manastire si monahii se cearta intre ei.
Petrecere cu draci...party-people =))
Pai au si martorii manastiri acum ? :)
Vechi 01.07.2015, 23:18:58
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Nu bârfi, frate Moșneag! Citește, cunoaște, experiază! Cu Domnul în cuget, mereu - că altminteri e în van. Abia apoi opinează, ca să fie ziditor și pentru alții, precum știu/cred că îți dorești.
Eu nu sunt avocatul lui Freud.
Am insistat azi doar pentru a arăta, din nou, cât suntem de flecari. (în contextul oribilei și nesfârșitei flecăreli pe seama Părintelui Arsenie Boca)
Să fiu iertat că am îndrăznit aceasta.
Pesemne, dracul m-a pus!

P.S. Azi îmi iau adio de la forum, probabil pentru totdeauna. Sunt învins, recunosc, de simțământul pregnant al zădărniciei. Mereu aceleași rutine, mereu același munte de ignoranță tâmpă și nesimțire. Mereu aceiași oameni care nu vor, cu nici un chip, să învețe nimic. Nici de eram plătit în aur (vorba oii celei amatoare de bani) nu aș mai fi rămas. Nu merită.
Mă bucur, pe de altă parte, că îmi iau adio în convorbire cu un alt moșneag...:)
Deacum sunt, moshule, înfrățit nu chiar cu șacalii și cu struții (n-avem în Bărăgan!) dar sigur cu mucegaiul, noroiul, ciulinii și rugina. Și, sigur, deh - cu reumatismul! (despre care Freud susținea, competent cred eu, că se trage de la tristețea dezamăgirilor în iubire - ca să vezi tărășenie!...:)
Sa mimez o surpriza? S-o iau ca pe-o hotarare inteleapta? S-o consider o alta hotarare "la nervi", asa cum ai mai luat si altadata? Frate Cezar, stii prea bine, omul are toata libertatea sa faca cum doreste. Tu daca asta iti doresti, ma intreb asa tamp cum bine-zici (sunt atat de amuzat de reactia ta incat sa nu crezi o clipa ca limbajul tau m-a tulburat in vreun fel) un om ca tine de ce procedeaza astfel? Tu in perceptia multora de pe forum, esti cu adevarat cineva. De ce alegi sa vorbesti despre plecare, despre adio, despre dezamagiri si tot asa? De ce tu, frate Cezar? De ce lasi loc "tampilor" sa-ti vada slabiciunile. Oricare dintre noi are o scuza sa faca asta, dar tu care ne vorbesti mereu din cealalta pozitie a "catedrei", tu care studiezi personajul pe toate partile si pui rapid un diagnostic mai mult sau mai putin sumbru, cum de de dezici?
Iarta-ma, te rog. Nu stiu de ce, dar cu tine am tendinta sa vorbesc altfel, nu fiindca nu-mi pasa daca te doare sau nu, ci dimpotriva. Desi nu ne-am cunoscut niciodata si desi nu cred nici pe departe ca sentimentul e reciproc, de o buna bucata de vreme te-am simtit in sufletul meu foarte aproape, ca pe un adevarat prieten si numai fiindca n-ai avut niciodata ocazia sa-mi dovedesti (sau infirmi), nu inseamna pentru mine absolut nimic. De aceea imi permit sa-ti vorbesc asa cum iti vorbesc, chiar daca-ti mai spun si prostii...
Nu incerc sa "barfesc", iar daca vrei sa ma pui la colt, striga tare, frate, daca-ti face bine, ca mie mi-e tot una. Dar ignori cel mai esential lucru, frate: Pe toate le primim cu un scop! Iar daca toate au un scop, unde incape dezamagirea asta, ca eu nu pricep? Dezamagire fata de cine? Fata de cei care nu vor sau nu pot sa se schimbe dupa cum ne-am dori noi? Vai, noua, ca in acest caz nu ne deosebim deloc de ei. Vrei sa intorci tu cursul Dunarii? Vrei sa pui tu stavila ispitirilor celorlalti, pe care Insusi bunul Dumnezeu le ingaduie cu un rost? Daca pleci ca un invins, ai pierdut nu numai in fata noastra, ca noi oricum nu contam.Ai pierdut in fata lui Dumnezeu. Daca pleci ca o retragere in contemplatie asa cum au facut atatia pana acum si care ori ne-au anuntat discret si frumos: "Ramas-bun, fratilor si sa dea Dumnezeu sa ne intalnim in Rai!", ori ne-am pomenit ca nu mai scriu sau ca nu mai figureaza ca useri... Nu stiu cum ar trebui procedat de fapt, dar eu cred ca daca ma voi decide sa plec, n-as face-o sub forma asta fiindca nu trebuie sa se simta nimeni vinovat de plecarea mea!... Si de ce as crede eu ca ar trebui sa-i pese cuiva sau ca mi-ar simti lipsa, sau ca eu as fi avut un rost si un rol esential in mantuirea altora? Toti suntem usor de inlocuit, si oricat am plange dupa cineva, Dumnezeu va umple imediat golul ramas, daca avem certitudinea ca ramane cu adevarat "un gol"!
Iarta-ma, frate Cezar. Nadajduiesc sa intelegi tonul mesajului si sa nu te fi necajit prea tare. Cat despre Freud. Astazi, acum, poti sa spui ce vrei. Dar daca consider ca am un motiv serios sa-l recitesc, (sa ma fereasca Dumnezeu, fiindca cel putin deocamdata nu e cazul) am deja curajul sa-ti spun dupa acum ca ti-l fac tocana de legume! Dar reiau concluzia din seara trecuta: "Cui bono"? Sa vorbim de sfinti, nu de... Freud!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)

Last edited by Mosh-Neagu; 01.07.2015 at 23:23:07.
Vechi 01.07.2015, 23:22:44
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:

P.S. Azi îmi iau adio de la forum, probabil pentru totdeauna. Sunt învins, recunosc, de simțământul pregnant al zădărniciei. Mereu aceleași rutine, mereu același munte de ignoranță tâmpă și nesimțire. Mereu aceiași oameni care nu vor, cu nici un chip, să învețe nimic. Nici de eram plătit în aur (vorba oii celei amatoare de bani) nu aș mai fi rămas. Nu merită.
Mă bucur, pe de altă parte, că îmi iau adio în convorbire cu un alt moșneag...:)
Deacum sunt, moshule, înfrățit nu chiar cu șacalii și cu struții (n-avem în Bărăgan!) dar sigur cu mucegaiul, noroiul, ciulinii și rugina. Și, sigur, deh - cu reumatismul! (despre care Freud susținea, competent cred eu, că se trage de la tristețea dezamăgirilor în iubire - ca să vezi tărășenie!...:)
Cam dură decizia ta, dragul meu.
Vechi 01.07.2015, 23:32:28
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
P.S. Azi îmi iau adio de la forum, probabil pentru totdeauna.
Păcat că pleci supărat. Dar probabil că este un cumul de factori, nu numai forumul.
Citat:
reumatismul! (despre care Freud susținea, competent cred eu, că se trage de la tristețea dezamăgirilor în iubire - ca să vezi tărășenie!...:)
Hmm. N-ai cumva o listă cu "corespondente" din astea?
Vechi 01.07.2015, 23:37:16
Ursu-WiFi Ursu-WiFi is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pai au si martorii manastiri acum ? :)
Da, =)) vizitatorii :))
Vechi 01.07.2015, 23:39:48
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Frate Ioan_Cezar, dacă tu pleci, plec și eu. Poate în maxim o săptămână. Poate nu crezi, dar mi-e urât fără tine pe forum.

Lăsăm forumul pe mâinile neo-protestanților ? Că bine ne-a mai ținut Domnul la ei, pe amândoi... Slavă Domnului !

Să baneze admin la ei, cu nemiluita.

Hai, rămâi. Scrie mai rar, dar rămâi. Uite promit, că dacă rămâi, nu mai scriu despre părintele Arsenie Boca. Și te rog să mă ierți că am scris lucruri gândite la repezeală despre părintele Arsenie Boca și îl rog și pe el să mă ierte, chiar dacă-i sfânt sau nu.

Na, acuma trebuie să rămâi... :)

Iar dacă nu rămâi... reiau ce am scris:

O, vai de păcatele mele, frate preaiubit Ioan, vai de păcatele mele și vai de mine. Și eu vreau să plec de pe forum curând, fiindcă pot face lucruri mai bune și folositoare cu timpul atât de prețios, dăruit mie, precum fiecăruia, de Domnul Iubirii și Slavei.

Mulțumesc pentru gândul bun. Dumnezeu să-ți răsplătească înmiit și infinit fiecare gând bun, cuvânt bun și faptă bună.

Și să ne vedem cu bine, dacă nu aici, în viața aceasta, îți promit solemn și îți jur cu jurământ care nu se va încălca, că la Sfânta Judecată cea Mare a lui Hristos și a Sfinților Lui, ne vom vedea.

Să dea Dumnezeu, să fim întru slavă, amândoi, și nu întru osândă. Amin.

HRISTOS A ÎNVIAT, IOAN CEZAR, HRISTOS A ÎNVIAT !
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Vechi 01.07.2015, 23:41:16
Ursu-WiFi Ursu-WiFi is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Frate Ioan_Cezar, dacă tu pleci, plec și eu. Poate în maxim o săptămână.

Lăsăm forumul pe mâinile neo-protestanților ?
Lasa-l pe mana mea, ca ti-i mantuiesc pe toti.

Citat:
O, vai de păcatele mele, frate preaiubit Ioan, vai de păcatele mele și vai de mine. Și eu vreau să plec de pe forum curând, fiindcă pot face lucruri mai bune și folositoare cu timpul atât de prețios, dăruit mie, precum fiecăruia, de Domnul Iubirii și Slavei.
Pai nu inteleg.Daca esti ocupat cine te retine ?! Oricum, pa-pa.

Last edited by Ursu-WiFi; 01.07.2015 at 23:43:19.
Vechi 01.07.2015, 23:47:03
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
Amin !

Ma simt de parca as fi martor la o noua manastire si monahii se cearta intre ei.
Petrecere cu draci...party-people =))
...........:)))))
Strașnic post, oaie!
Uite, acum chiar nu mai am vreun motiv să fiu supărat pe tine.
Aș vrea să te îmbrățișez, ...., siliciule!
*
Chiar mi-ai plăcut, bre!
Dumnezeu să îți răsplătească pentru momentul ăsta, că mi-ai descrețit fruntea și mi-ai înveselit inima!
Vechi 01.07.2015, 23:48:13
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
Lasa-l pe mana mea, ca ti-i mantuiesc pe toti.
......................:)))))))))))
Vechi 01.07.2015, 23:50:40
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Frate Ioan_Cezar, dacă tu pleci, plec și eu. Poate în maxim o săptămână. Poate nu crezi, dar mi-e urât fără tine pe forum.

Lăsăm forumul pe mâinile neo-protestanților ? Că bine ne-a mai ținut Domnul la ei, pe amândoi... Slavă Domnului !

Să baneze admin la ei, cu nemiluita.

Hai, rămâi. Scrie mai rar, dar rămâi. Uite promit, că dacă rămâi, nu mai scriu despre părintele Arsenie Boca. Și te rog să mă ierți că am scris lucruri gândite la repezeală despre părintele Arsenie Boca și îl rog și pe el să mă ierte, chiar dacă-i sfânt sau nu.

Na, acuma trebuie să rămâi... :)

Iar dacă nu rămâi... reiau ce am scris:

Mulțumesc pentru gândul bun. Dumnezeu să-ți răsplătească înmiit și infinit fiecare gând bun, cuvânt bun și faptă bună.

Și să ne vedem cu bine, dacă nu aici, în viața aceasta, îți promit solemn și îți jur cu jurământ care nu se va încălca, că la Sfânta Judecată cea Mare a lui Hristos și a Sfinților Lui, ne vom vedea.

Să dea Dumnezeu, să fim întru slavă, amândoi, și nu întru osândă. Amin.

HRISTOS A ÎNVIAT, IOAN CEZAR, HRISTOS A ÎNVIAT !
Hm! Asa parodie de situatie, n-am mai vazut nicodata pe forumul asta. Imi vine sa rad in hohot, dar probabil ca nu e deloc de ras...

Frate Cezar, ia seama bine ca nici nu stii ce pierzi!... Daca pleci, fie, jertfeste-te pentru un scop nobil! Daca nu, ramai sa ne amuzam impreuna!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Arsenie Boca Carmen FUNIERU Biserica Ortodoxa Romana 141 20.01.2014 16:22:05
PR. ARSENIE BOCA cristina83 Mari Duhovnici si predicile lor 70 17.01.2013 14:14:43
7 intamplari cu Arsenie Boca florisca Generalitati 13 31.08.2010 20:40:31