![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Repet, bisericile ortodoxe nu sunt impotriva acestor carduri, de sanatate sau de ce or fi ele. Ati citit un comunicat al Patriarhiei Romane privitor la aceste carduri de sanatate? nu cred !
numai anumite elemente crestine sau nu, sunt contra acestor carduri, insa nu au argumente, parerea mea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
dar asa are toata lumea, simple carti de identitate facute din plastic.
si chiar daca le pune un cip, acel cip nu presupune nimic decat datele scrise pe plasticul din care e facuta cartea de identitate, big deal ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ori cu Hristos pana la capat, ori cu sistemul!!! Iar cand sistemul este impotriva lui Dumnezeu, singura solutie este MUCENICIA PT HRISTOS!! Suna dur pt unii, dar asta-i realitatea.. Nu putem noi lupta contra raului din lume, nu asta ne cere Dumnezeu, ci ne cere MINTE SA PRICEPEM SEMNELE VREMURILOR SI SA NE FERIM... http://www.youtube.com/watch?v=Ch_hD...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=k99uG...eature=related
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
,,Acum, pietele financiare au gasit un nou motiv de ingrijorare, alimentat bineinteles de inconstienta unora dintre guverne: criza datoriilor in centrul careia se afla Grecia.Cine citeste in aceste zile stirile care au drept subiect aceasta tara isi poate usor imagina ca un eventual default va arunca intrega lume in haos – dupa Grecia urmeaza Portugalia si Irlanda, apoi Spania si Italia, iar SUA se apropie si ea de intrarea in incapacitate de plata pe fondul amanarii luarii unei decizii in ce priveste ridicarea gradului de indatorare.
Daca dam la o parte isteria si punem lucrurile in context, ce obtinem:unii dintre cei care prezic apocalipsa doresc in mod evident caderea Greciei pentru a face bani din asta.Dupa ce au dat cu oistea in gard inainte de criza, atunci cand unele dintre companiile cu rating extrem de bun au dat faliment, agentiile de rating au descoperit brusc ca exista tari foarte riscante, deci numai bune pentru a fi retrogradate. Grecii au probleme, asta este clar. La fel de clar este insa si faptul ca, daca problema numita “Grecia” se va rezolva intr-un final, din momentul respectiv probabil ca Portugalia ii va lua locul, dar marea batalie se va da pe Spania. Spania reprezinta o tara cu un PIB de doua ori si jumatate mai mare decat Grecia si Portugalia la un loc, iar aici este atat de multa paine de mancat pentru speculatori, incat se poate lesne intui cu cat avant muncitoresc vor fi speculate problemele pe care spaniolii le au. In acest moment au loc discutii aprinse pentru salvarea Greciei de la faliment, dar cred ca Germania & co nu isi pot permite sa ii lase pe greci sa cada, pentru ca pietele financiare atat asteapta." (businessday.ro) |
|
||||
|
||||
![]()
Tocmai ce m-am întors după un concediu de 10 zile în Grecia. Se plâng de scumpiri. Într-adevăr, am constatat că porția de caracatiță la grătar a crescut de la 7-8 euro la 9-10 euro. Adevărul e că se învățaseră cu prea mult bine. Aveau cele mai mari pensii din Europa și printre cele mai consistente ajutoare sociale. Grecii din insule primeau 600 de euro pe lună pentru faptul că nu lucrau, dar stăteau în insule. De exemplu, un ghid turistic în Corfu avea salariu doar 4 luni pe an, în sezon. În rest, era țăran cu 600 de euro pe lună. 600 el, alți 600 ea. Adică, 1200 de euro ca să stea să mai dea la pește, să mai pună o plasă sub un copac pentru ca să nu le cadă portocalele în cap. Mai un buzuchi, mai un suflachi, trai nineacă.
În întraga Peninsulă Calcidică se vorbește românește pe străzi, atâția turiști români am văzut. Adevărul că au și ce vedea: o țară frumoasă, în care oamenii nu fură ca la noi, nu înjură ca la noi și au chef de viață. O țară în care oamenii cred în Dumnezeu, sunt hotărâți să Îl urmeze, în care au troițe în curte, sunt drăguți cu vecinii, cu ceilalți, cu turiștii. Nu am nici cea mai mică îndoială că o asemenea țară are un frumos viitor. Pe mine, mult mai mult mă îngrijorează țara mea.
|
|||
|
|||
![]()
Intrucat stiu nu sunteti adeptul ghicitului in bolul de cristal si nici nu va inflamati inutil va pot lasa,spre analiza si reflectie, o opinie cu un anumit grad de predictibilitate,bazata pe cifre si alte asemenea aspecte plictisitoare pentru cetateanul dornic de certitudini pe timp de criza.Sau si mai rau,de certitudini pe termen scurt :)
,,Istoria deficitelor bugetare a inceput odata cu istoria statului. In trecut, doua cauze impingeau statele in spirala fatala a deficitelor: catastrofele naturale sau razboaiele. Imperii grandioase s-au prabusit pentru ca n-au stiut sau n-au putut sa-si tina visteria in ordine. Deficitele si datoriile imense inregistrate azi de statele occidentale sunt insa atipice in istorie: nu sunt provocate nici de cauze naturale, nici de razboaie. Sunt produsele unor erori politice si de judecata, pe timp de pace. Ceea ce nu le face, deloc, mai putin periculoase. Orice manager de intreprindere stie ca deficitele prelungite duc, inevitabil, la faliment. Ceea ce este evident pentru manageri nu mai este evident, din pacate, si pentru politicienii din Occident. De cateva decenii, Occidentul traieste pe datorie. An dupa an, cheltuielile majoritatii statelor au depasit veniturile, iar deficitele rezultate s-au acumulat in "datoriile suverane", care revin statelor respective, in solidaritate cu "natiunile suverane" pe care le reprezinta. Democratia moderna, gandita pentru auto-guvernarea natiunilor, manifesta tot mai evident tendinte suicidale. Ceva esential pare sa fi scapat parintilor sai (re)fondatori din secolul 18. Politicienii alesi prin vot universal pot fi reprezentanti ai intereselor alegatorilor dar pot fi, la fel de bine, si manipulatori fara scrupule ai acestora sau ai sistemului in ansamblu. Buna lor credinta este singura linie, foarte subtire, care desparte cele doua optiuni.Sistemul politic democratic nu este imun la abuz. Democratia reprezentativa, in care traditiile liberale si iluministe de secol 18 contau, a cedat treptat terenul democratiei manipulative, care a eliberat de doua ori in 30 de ani demonii razboiului global, plus cei ai fascismului si comunismului. Occidentul s-a salvat, la limita, in 1945, insa manipularea s-a salvat odata cu el. Dupa un razboi care a distrus 50 de milioane de vieti, politicienii occidentali n-au mai vorbit despre "onoare" si "glorie". Au inceput, in schimb, sa vorbeasca despre "bunastare" si "consum". Bunele intentii au pavat drumul noilor politici. Stanga a devenit tot mai populista, iar "dreapta" tot mai de stanga. Asistenta sociala a devenit sport de masa. Banii publici s-au revarsat peste "categoriile defavorizate", iar deficitele bugetare au devenit din exceptie, regula. Alegatorii, anesteziati, au abdicat de la logica prudentei financiare, iar politicienii, interesati de realegeri si comisioane, au abdicat de la functia lor. O problema a democratiei este ca mandatele sunt scurte prin comparatie cu carierele alesilor. Alegatorilor nu le pasa de ce fac politicienii dupa expirarea mandatelor. Daca le-ar pasa, ar intelege mai usor. Cand statele nu au bani pentru a finanta promisiunile politicienilor populisti democratic alesi, se adreseaza "pietelor de capital". Adica bancilor cu capital privat, mai exact proprietarilor de capital. Popoarele nu prea stiu cine sunt detinatorii de capital, dar isi cunosc bine politicienii. Acestia insa, dupa 4 sau 8 ani, se retrag prosperi, in timp ce deficitele acumulate sub mandatele lor se adauga "datoriei suverane". Politicienii pleaca, datoriile raman - aceasta este deviza reala a "statului social". Plata unei datorii de 100% din PIB ar inseamna, teoretic, ca un intreg popor sa lucreze un an intreg, fara sa consume nimic, in acest scop. In antichitate, o astfel de situatie se "rezolva" cu luarea in sclavie a debitorilor. Astazi, lucrurile sunt mai complexe. Ceva insa nu s-a schimbat de atunci: vointa "de fier" a creditorilor de a-si recupera, intr-un fel sau altul, banii imprumutati, cu profitul aferent. In ecuatia creditor-debitor, occidentalii se apropie rapid de o alegere cu doar doua variante. Pot accepta sacrificii dure pentru a-si rascumpara "datoriile suverane". Sau, alternativ, pot face concesii la partea cu "suveranitatea". Grecii sunt primii care vor fi obligati sa aleaga. Dar lista e lunga." |
|
|||
|
|||
![]()
A propos de articolul de mai sus, pe mine ma amuza si ma uimeste totodata credulitatea celor din Franta (in alte tari occidentale nu stiu cum gandesc oamenii de rand, ci doar aici, unde traiesc) vis-a-vis de politica. Ei sunt convinsi ca exista o transparenta totala a politicienilor, ca tot ce spun asa este, fara a vedea demagogia din limbaj si fara a intelege populismul aceluiasi limbaj. Cand imi exprim o opinie in legatura cu un discurs sau altul, sesizand nuante contradictorii si tradarea altor intentii decat a celor expuse explicit, mi se raspunde "Nuuuuu, daca ar fi asa, ar spune!"
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudine crestina fata de ceilalti | iustin10 | Generalitati | 35 | 18.02.2013 20:17:39 |
Haideti sa luam atitudine! | Crestin_Simona | Stiri, actualitati, anunturi | 256 | 13.12.2010 21:07:35 |
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 21:17:27 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Secte si culte | 443 | 04.08.2010 14:38:35 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 14:24:13 |
|