![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Prin virtutea smereniei crestinul isi da seama ca depinde intru totul de Dumnezeu. Smerenia cere ca fiecare om sa-si reaminteasca de slabiciunile sale, dar si partile bune ale aproapelui.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Elena |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sper ca acest articol sa-ti raspunda la intrebarea ta(daca nu l-ai citit deja), articol care mi s-a parut unul dintre cele mai bune din ultima vreme |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe mine personal m-a impresionta exemplul Sfantului Macarie Egipteanul, cand ii spune ucenicului ca in aceasta lume trebuie sa se comporte asemenea unui mort, adica la manie sa fie asemenea unui mort , dar si la laude trebuie sa fie asemenea unui mort(sa nu se mandreasca). daca nu se cunoaste acest exeemplu am sa-l expun mai pe larg. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Voi cum faceti? Elena |
|
||||
|
||||
![]()
Poate ca in postarile anterioare am fost cam teoretic. Eu zic, bine ca avem aceste exemple si fiecare dupa puterile sale sa le urmeze. Si nereusita noastra este o dovada a smereniei, daca suntem constienti si avem in vedere relatia cu Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
As vrea sa pot sa-ti dau ceva sfaturi dar nu am. In lumea asta trebuie sa ne luptam cu toate ispitele. Eu zic sa te rogi pentru asta la Maica Domnului. |
|
|||
|
|||
![]()
Despre care smerenie vorbiti? Despre aia de la generalitati "dependenta de calitate"?:D:D:dozingoff::dozingoff:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Reusesti sa opresti de ex minia inainte sa-ti iasa pe gura sau sa-ti acapareze mintea? Elena ,lucreaza cu principalele patimi si vezi ce simti, daca de ex la vederea unor pompieri dezbracati la bust simti ca mijeste ceva care nu poti controla inseamna ca nu ai ajuns la autocontrol care este premergator dezpatimirii Exemple sunt cu gramada...trebuie doar constientizate INTENTIONAL asa cum o faceau sfintii care dansau cu prostituatele de mina in piete incercind astfel sa le indrepte... |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
smerenia | nairda | Pocainta | 73 | 30.05.2013 19:45:25 |
Smerenia stoarce umezeala patimilor | NECTARIE | Generalitati | 0 | 19.01.2011 13:17:38 |
Smerenia ma omoara; ma omoara smerenia | Laurentiu | Generalitati | 7 | 01.07.2009 14:50:50 |
Smerenia | alexina | Generalitati | 21 | 20.08.2008 04:43:59 |
Smerenia si curajul | Laurentiu | Pocainta | 0 | 09.09.2007 12:31:14 |
|