Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.08.2010, 20:34:08
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

De multe ori copiii sunt cei care fac educatie religioasa parintilor, ii iau de mana si ii duc la Biserica.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 10.08.2010, 12:17:54
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Da, este mare nevoie de cateheza si discutii in biserica (pentru adulti).
Si nu e vorba numai de a explica Sf.Liturghie, ci mai ales alte atatea intrebari, asa cum apar ele si aici pe forum, despre: diverse slujbe, preotie, calugarie, cununie, diferitele confesiuni, botez, canoane, situatii din viata de zi cu zi.
Oamenii ar fi mai lamuriti si poate mai putin pacatosi.
Intr-un forum este tare greu sa te lamuresti, cu atatea opinii.
Aici nu mai este nici un preot care sa raspunda, sa lamureasca si fiecare se da atoatestiutor.
In biserica sa-l putem intreba pe preot: "ce-a vrut sa spuna Iisus colo, sau ce este x, sau cum sa fac in situatia cutare, sau este pacat sa..., sau uite am probleme, sau cum trebuie sa fac la botez, la cununie (nas, parinte, etc.)" si alte intrebari, exact ca pe forum. Si nu cu filozofii, ci concret la subiect.
Vechi 10.08.2010, 12:38:36
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Asa este, Sophia, dar cred eu ca acea persoana care are nelamuriri intr-o privinta poate apela la un preot cu incredere si va primi raspunsul asteptat.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 10.08.2010, 13:21:14
speranta1970's Avatar
speranta1970 speranta1970 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2009
Locație: brisbane, australia
Implicit

Cred ca daca se intra pe link-ul de mai jos se poate gasii o indrumare pentru cei care doresc mai multe informatii in imbogatirea cunostiintelor religioase ortodoxe.
http://www.rugulaprins.go.ro/
Vechi 30.08.2010, 18:11:39
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Util

Citat:
În prealabil postat de speranta1970 Vezi mesajul
Cred ca daca se intra pe link-ul de mai jos se poate gasii o indrumare pentru cei care doresc mai multe informatii in imbogatirea cunostiintelor religioase ortodoxe.
http://www.rugulaprins.go.ro/
http://sfantatreimebc.org/pictura/?page_id=3895
Vechi 30.08.2010, 23:29:37
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Unde mai pui intre avantajele catehezei,si socializarea de care am avea parte.Ar fi multi oameni la un loc,s-ar pune intrebari,s-ar cunoaste lumea.Efectiv s-ar putea crea un dialog.
Preotii habar nu au ce pierd, ne-explorand acest imens potential de comuniune umana.

Vad cumva aceasta imagine ,asemanator cu ceea ce a zis Domnul,inainte de a trimite pe apostoli in lume : "Iata holdele sunt albe(de rod),si nu e nimeni sa le culeaga"
Reply With Quote
Vechi 04.09.2010, 22:39:59
diana-lorena diana-lorena is offline
Member

Data înregistrării: 16.08.2010
Locație: romania
Implicit

Bine v-am gasit.
Intr-adevar,este o problema aceasta lipsa de comunicare intre preot si crestini...cateheze am inteles ca au loc la unele biserici din Bucuresti si mi s-a parut un lucru extraordinar,pt ca,asa cum spuneati,da ocazia oamenilor si sa se lamureasca,dar si sa se cunoasca mai bine.
La Giurgiu, unde locuiesc, din pacate nu exista intalniri speciale in acest scop,dar ,de obicei, preotii stau de vorba cu tine. Bine, nu putem veni cu un car de probleme la ei,pt ca nu pot sta mult timp la discutii,dar daca ai o nelamurire,ti se explica.
Cred ca depinde de preot,dar si de interesul crestinilor care se aduna la o anumita biserica. Daca crestinii sunt doritori de discutii, se poate oricand propune preotului...

Numai bine.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2010, 22:52:28
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de diana-lorena Vezi mesajul
Bine v-am gasit.

Cred ca depinde de preot,dar si de interesul crestinilor care se aduna la o anumita biserica. Daca crestinii sunt doritori de discutii, se poate oricand propune preotului...
Bine ai venit ! Da , ai dreptate , caci si aici exista o cerere si o oferta , deci cu cati mai multi dopritori , "piata" se va regla cu siguranta ! Doamne ajuta !
Vechi 14.09.2010, 13:57:32
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Despre Sfanta Cruce , cum facem Sfanta Cruce , semnificatie . . .

http://catehism.ortodoxiatinerilor.ro/?p=408
Vechi 14.09.2010, 17:13:43
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Nu agreez expresia "invatamant religios" si nici pe cea de "educatie religioasa". Au o tenta exclusiv intelectuala, amandoua insemnand "vorbire despre Dumnezeu". Cred ca pentru multi, titlul de doctor in teologie - dincolo de meritul de necontestat si efortul depus pana la a-l primi -, chiar si pentru cei care-l detin, este cel putin hazliu. Teologia a devenit asemenea Istoriei, Literaturii, o stiinta de manual.

Atunci cand nu existau mijloacele de informare in masa si nici invatamant religios institutionalizat, Apsotolii si cei ce le-au urmat au reusit sa crestineze popoare, tinuturi intregi. Cuvantul lui Hristos a ajuns prin ei la "marginile lumii".

Astazi beneficiem de atatea mijloace si institutii, dar nu reusim sa aducem la Hristos pe cel de langa noi. Lumea este din ce in ce mai desacralizata pentru ca "mijloacele noastre umane" nu dau roade. Studiile noastre ultraspecializate, pe langa faptul ca nu-i aduc pe oameni la Hristos, ne mai si ingamfa.

Ne lipseste sfintenia vietii. Pilda cea buna pe care sa o oferim necontenit celuilalt. De aceea, sfintii sunt cei mai buni povatuitori si calauzitori catre Hristos. Ei dau marturie nu din cele citite, ci din propria lor experienta de viata in Hristos. Ei sunt adevaratii "pescari de oameni".
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul adultilor in BOR etbag Generalitati 2 21.09.2011 17:13:49
Educatia in declin lugrez Generalitati 25 08.03.2011 08:39:10
Educatia parintilor cozia Generalitati 6 11.08.2009 19:15:15
Erori in educatia religioasa iosif Despre Biserica Ortodoxa in general 62 16.07.2008 14:22:28
Educatia azi IC Generalitati 25 12.03.2007 14:15:37