![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ba eu subscriu la ceea ce a scris Noesis. Nu suntem aici sa facem pe interesantii, ci sa comunicam. Prin urmare sa ne facem intelesi de altii; pe cat putem si pe cat ne lasa inima!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre tara -- este dor de tara. Dar mai mult este dor de persoanele dragi, de prieteni, de familie, de casa, de biserica la care mergi si cam atat. Cel putin in cazul meu. Nu imi e dor de tara, ci de ceea ce imi e drag mie si care se afla in tara asta. Nu imi e dor de coruptie, de toalete publice murdare, de smecheri, de drumuri, de Bucuresti, de Suceava....Dar imi place aerul curat de la munte, muntii, si celelalte, dar poti gasi si munti si aer curat si in alte parti. |
|
||||
|
||||
![]()
Deci cum se spune draga Noesis, iti este dor de cele lumesti, lasate in tara pe care ai parasito. Este firesc si nu prea, dar este lumeasca mica ta nostalgie. Exista cred altceva ce-ti tine sufletul legat de tara ta, a noastra, este acel ceva ce nu poate fi exprimat in cuvinte, al legaturi de sange cu neamul din care te-ai (ne-am) plamadit, unde am vazut pentru prima data soarele si luna si stelele si toate cele ce sunt peste tot in asta lume, dar care au unicitatea lor in tara in care te-ai nascut. Post in liniste si pace!
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa nu uitam ca si la Judecata vom fi judecati impreuna cu romanii, nu cu natiile, pe langa care ne-am aciuat si de la care am imprumutat bune si rele.
Dorul de persoane nu mai este atat de acut, avand in vedere tehnica (telefonul, internetul, video) cu ajutorul careia tinem contact auditiv si vizual zilnic cu ai nostri din tara. Dar ce te faci cand vrei sa vezi un munte si e la prea mare distanta; cand vrei sa vezi o apa curgatoare, si nu gasesti decat lacuri. In mod normal nu suntem constienti de aceste lipsuri, dar cateodata, se iveste ocazia de a intra in contact cu necesitatile sufletului, si atunci resimtim aceste lipsuri ca pe ceva vital. Am fost si am vizitat mai multe tari. Am comparat cele vazute cu ceea ce stiam din Romania si am avut un singur regret, ca noi romanii nu ne apreciem tara asa cum merita. Ne-a dat Dumnezeu o tara cum putine sunt in lume, cu de toate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu crezi ca ar fi mai bine sa-l stampilam dupa roade si nu dupa familia in care s-a nascut? In poeziile sale, i-a facut cumva ode papei de la roma? Deci, e roman autentic ORTODOX, dupa roade, caci TRAIREA E IMPORTANTA SI NU STAMPILA! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tara Sfanta | Lyllyana | Pelerinaje la locuri Sfinte | 24 | 04.09.2015 05:42:19 |
La Multi Ani..Tara mea de lacrimi,tara mea de dor | Scotland The Brave | Generalitati | 15 | 25.01.2012 05:24:16 |
vacanta la tara | lore86 | Generalitati | 2 | 26.01.2011 15:24:43 |
preotii de oras si cei de la tara | rentea | Preotul | 19 | 27.10.2009 00:08:14 |
|