![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Iarta-ma, te rog, insa nici mie nu mi se pare a fi ceva penibil aici. Si preoteasa, si educatorul/profesorul sunt oameni simpli atunci cand vine vorba de educatia propriilor copii. Preoteasa trebuie sa-si doreasca sa fie un exemplu in comunitatea in care traieste si este o dovada de incredere si smerenie faptul ca ar dori sa se foloseasca de experienta altor mame, asta denota dorinta de a deveni o mama mai buna, de a gasi solutii mai bune/sanatoase de a-si educa pruncii.
Iar profesorul are metode pedagogice care pot fi aplicate cu succes atunci cand da educatie/instruire altor copii, in mod detasat, pedagogic. Implicarea personala (vorbind de pruncii proprii din dotare), te face temator, nelinistit, te intrebi permanent si te rogi ca sa procedezi cel mai bine. Poti fi la serviciu un excelent pedagog, cu copiii altora, si un parinte execrabil cu proprii tai copii, poti fi subiectiv, ii poti rasfata, poti fi coplesit de actiunile lor. Slujba de parinte mi se pare mai dificila decat cea de cadru didactic. Sa nu judecam din mandrie. |
|
|||
|
|||
![]()
:)Marilena ,trebuie sa recunosc ca este asa,la scoala sunt obiectiva,plec cu temele facute,vin acasa cam stoarsa de vlaga(pentru ca eu numa asez comod la catedra sa dorm),acasa uneori ma panichez ca nu fac ce trebuie,cat trebuie,cum trebuie.Degeaba l-al citi pe rousseau,pe Pestalozzi.Comenius si alti pedagogi uneori mi se pare ca invatatura niciunuia din ei nu o aplic corect..sunt perfectionista..si perseverenta ..cautn in continuare ...vreau sa aflu de la voi care e cheia succesulu
Desigur Dilema ca ma privesti cu superioritate,in inchipuirea ta sunt o toanta de vreo 12o kg care mananca toata ziua coliva si colaci,cu fustele pana-n calcaie,vesnic imbufnata,impartind cu nuiaua-n stanga si-n dreapta...nu e chiar asa ai o perceptie falsa,ai perceptia lumii in care traiesti:( |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa vad eu copilul din metrou, nu-l vad batut si timorat, ci laudat pentru orice forma de agresivitate exprimata. In rest, eu cred ca si copiii de la super nanny care se tavalesc pe jos, au fost scutiti de orice forma de corectie, sau daca au primit-o nu au inteles nimic din ea, pt ca nu a fost corect aplicata. Nu merge la toti copiii bataia, asa cum nu functioneaza la toti, rugamintea si sfatul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ai rabdare cu cei de la gradinita cred ca ai mai multa rabdare cu proprii copii. ce sa-i faci, fiecare e responsabil la judecata de apoi de faptele sale, chiar si de modul cum si-au educat odraslele. Daca insisti cu rabdare pe educatia copiilor de la gradinita de ex...vei avea rezultate fructuoase, caci personalitatea unui individ incepe sa se formeze incepand cu varsta de 16-17 ani, deci acum copilul este maleabil si il poti modela oricand si forma deprinderi. De ex tin minte de la un curs de pedagogie de demult din facultate ca o individa care a revolutionat pedagogia initiand pedagogia moderna spunea ca un mod de educatie eficient ar fi ca (,) copii sa fie lasati sa isi aleaga si sa se joace cu jucariile asezate dinainte in ordine, ajutandu-i sa isi respecte fiecare partener de joaca (mai degraba supravegheati) si apoi dupa ce programul se termina, sa fie ajutati si indemnati sa isi puna jucariile la locul de unde le-au luat. In acest mod se creaza ideea de ordine si disciplina in personalitatea copilului. Aici la gradinita am avut ocazia sa urmaresc o zi de gradinita a fiicei mele la varsta de 1 an si 8 luni pentru a o ajuta sa se adapteze cu mediul (caci pana atunci a stat cu persoane din familie acasa). Copii veneau pe rand si se jucau cu diferite jucarii, dupa care erau pusi in rand si dusi la toaleta sa se spele pe maini, dupa care luau micul dejun la mesutele lor ajutati sau nu de educatoare sa le formeze aceste deprinderi, dupa care urma ora de citit. Educatoarea le citea dintr-o cartulie mare cu imagini (texte simple) sa le arate cum sa stea pe olita, cum sa manance, cum sa se joace etc. printr-un personaj Michel de ex descris in cartulie. Apoi urma ora de colorat cartulii, altii se jucau cu vas mare cu faina de porumb (punand singuri faina in instrumentele de bucatarie din jucarie), altii modelau plastilina, altii pictau. Dupa care urmau sa mearga intr-o alta sala cu vehicule de jucarie: masini, trotinete, se deplasau unul pe altul. Dupa care se introceau, iar in camera initiala pentru alte activitati. la ora 12 aveau pauza de masa si dupa urmau sa doarma (istoviti). iar copii grupei erau intre varste de 1 si 8 luni pana la 3 ani. Iar cei mari aveau un program mai elevat specific varstei. Si totul fara bataie sau palmuire ci pur si simplu le explicau chiar( daca nu intelegeau fiind prea mici sau copii proveneau din familii de diferite nationalitati-deci parintii le vorbeau in alta limba decat engleza ) ca nu e frumos si consecintele. Si aici oamenii muncesc, dar daca una din educatoare este vazuta palmuind un copil este edata afara din serviciu si nu cred ca va putea vre-o data sa mai practice aceasta meserie, in plus la gradinitele din cadrul companiilor sunt camere de supraveghere in camera unde sunt copii si fiecare parinte are accesul la imagini prin internet sa isi priveasca odrasla. Acum...fiecare face ce vrea... IAr exemplele de copii violenti, fara bun simt, insensibili etc pe care ii vezi de obicei in tara de ex, sunt oglinda parintilor, ei fac ceea ce vad, a lipsei de educatii adica parintii nu se preocupa absolut deloc de ei nesatisfacandu-le nevoia de iubire si atentie si rabdare de care un copil are nevoie ori sufocarea copilului cu prea multa atentie si dictatura. Copilul are nevoie si de o anumita libertate supravegheata bineinteles. Un exemplu ar fi : un copil citeste o carte intins pe pat. vine taica-su sau maica-sa si ii spune, nu citi asa ca nu e bine si il forteaza pe copil sa se supuna si sa stea in pozitia solicitata de parinte, apoi ii inchide fereastra sau deschide fereastra (pe motiv ca e curent sau nu e aer destul )sau il aseaza pe scaun ca nu are destula lumina...intr-un cuvant sfaturi care nu prea isi au locul si pe gratis -acest mod este de fapt izvorul egoismului si dorinta de supunere a copilului fata de parinte...Aceste mici amanunte repetate la nesfarsit duc chiar la nevroze, axiozitati, shizofrenii etc daca acel copil are un caracter slab, sau la un copil rebel (care vrea sa iasa de sub dictatura). Sunt faorte multe despus...si daca mai piperezi si cu palme sau batai....ai sa ai un adult tacam. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai dreptate si un copil rasfatat ar avea astfel de comportament...dar in tara sunt mai putini cred |
|
|||
|
|||
![]()
In Bucuresti tot omul foloseste metroul, se circula groaznic cu masina.
Si eu consider ca acest gen de copii sunt exceptii. |
|
|||
|
|||
![]()
Dilema,observ ca ai tendinta sa exagerezi doar ca sa ma pui pe mine intr-o lumina proasta,este o mandrie care si pe mine ma mai bantuie din cand in cand. Nu sunt educatoare sunt profesor in invatamantul primar(asa suna mai nou titulatura) lucrez la Scoala 108 si chiar te rog pune-i pe cunoscutii tai sa se informeze ce fel de dascal sunt eu; cat despre indisciplina vorbeam de pauze,nu de orele in sine
pentru ca ii solicit atat de mult la ore pe copii,ca nu au timp sa faca nazbatiilr insirate.Si eu am propus instalarea unei camere web in clasa(pentru a-i ajuta pe parinti sa urmareasca evolutia propriului copil)........raspunsul a fost ca nu sunt bani.Lasand modestia la o parte sunt f.apreciata si iubita de copii in primul rand,de directoare,parinti....pentru ca sunt constiincioasa si consecventa si ma stradui din rasputeri sa fac lucrurile sa mearga intr-un sistem bolnav.,pentru ca gandesc pozitiv......sunt printre putinii dascali care investeste bani in materiale didactice scumpe(albume de arta,materiale pentru pictura,diverse alte mat)care le face cadouri copiilor din propriul buzunar,care nu cerseste un fond al clasei,sunt un om cu demnitate si cu constiinta si nu in ultimul rand cu dragoste pentru copii....:)si evident modesta!Sa inteleg ca ai copilul la o gradinita Step,daca se lucreaza pe centre..eu am lucrat o perioada in sistem Waldorf si nu sunt straina de ceea ce-mi povestesti ca face fetita la gradi.Super!Ai dat lovitura!Eu sunt putin traditionalista(desi nu port fuste lungi chiar deloc)si nu prea am incredere in ceea ce se face in afara exceptand scoala Montessori poate..de la voi importam niste modele care noua nu ni se potrivesc...inv.Step consider ca este un mare esec la noi ca si Waldorf,desi s-au stors de fonduri putintel,educatorii sunt formati pe fuga (merg la doua-trei simpozioane si gata diploma) si-n plus atentie mare la ceea ce se afla in spatele acestor scoli ,atentie pe ce filozofii sunt fundamentate!)Multi se imbata cu apa chioara,sunt exaltati ca au copii intr-un sistem modern,unde ei invata adevaratele valori...sunt sceptica...astept inv.romanesc sa iasa din coma,suntem cativa care au ceva de spus si hotarati sa strangem randurile.Cu drag,Aniela |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamnelor dragi, eu nu spun ca vorbesc din proprie experienta, ca nu am copii, dar ii am alaturi pe nepoteii mei si ma doare sufletul cand vad ca parintii lor - sub presiunea stresului - ii bat fara sa stea prea mult la discutii. Oricate argumente ati aduce, nu pot fi de acord cu bataia ca metoda educativa. sorry.... |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? | pompi | Preotul | 16 | 21.03.2011 20:32:41 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 15:27:11 |
Bataia e rupta din rai ! Oare ? | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 20 | 14.11.2010 09:56:49 |
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? | maria-luisa | Generalitati | 41 | 05.01.2010 21:35:11 |
|