![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Să nu cerem unei domnișoare smerenia unei femei care a îmbătrânit în lumea asta înrăită. Că o forțăm să devină prefăcută, vicleană, fățarnică. În definitiv, cam cum se întâlnește, vai, atât de des. Smerenia e una, dar se manifestă în chipuri variate, până la forme care par contrarii. Așa cred, nu vă fie cu supărare, frate bun. Doamne ajută! P.S. Firea găzduită în ipostasuri diferite, la noi oamenii, rodește diferit. Uneori perspectivele diferite nu se datorează firii comune, esenței de creștin, ci doar însușirilor personale. Firea și ipostasul nu zac alăturea în om, ci se contopesc. Iar noi, zărind de fapt însușirile persoanei, ne facem impresia că i-am întrezărit esența. Că i-am surprins adevărata natură. Fals! Vedem doar conduite și manifestări, însă cum anume le interpretăm și ce-or însemna ele de fapt, asta ne cam depășește. Ți-o spun ca psiholog, care nu dau doi bani pe teste psi și pe impresiile culese în urma câtorva întâlniri. Cred mai mult în vorba românească, aia cu mâncatul sării și cu-o viață întreagă...:) Last edited by cezar_ioan; 20.07.2013 at 13:14:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru că Duhul Adevărului este, totodată, mângâietor, dătător de viață, vistier al bunătăților... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un preot la spovedanie poate sa fie bland cu unii sau sa ii certe pe altii, in functie de ce are acel om nevoie sa se indrepte. Unii daca aud ca sunt certati ca fac un pacat mai repede se indeapta decat daca le spune preotul ca e bine sa mai rareasca pacatele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O mare tragedie in ziua de azi, daca stai bine sa te gandesti. Ca sa nu mai vorbim ca o fiinta atat de dizgratioasa avea totusi o catedra de teolog iar o persoana stralucita intelectual si spritual (fizic nu mai vorbim), risca in fiecare zi sa treabuiasca sa treaca prin sila de a-l saluta din postura unui amarat de student. Apropo, stii ce l-a ucis pe Iuda? Dispretul. Mai intai fata de cei din jur (nu asa scoliti ca el, nu asa destepti sa-si dea seama de teatrul care il juca ca pretins ucenic, ca-i fura la punga comuna), apoi fata de Fiul lui Dumnezeu care a considerat ca face exact 40 de arginti si in cele din urma, indelung exersat o viata, dispretul i-a depasit arogana si s-a intors impotriva lui, oprindui-se pana la urma in gat, in aceasta treaba funia avand un rol cu totul si cu totul secundar.
|
|||
|
|||
![]()
Ce ar face Sfantul Ilie astăzi, in mijlocul idolatrilor secolului XX, al puzderiilor de secte, al „taumaturgilor” răsăriți din noaptea comunismului ateu, al pretinșilor „guru”, ai abaterii quasi-generale de la normele moralei creștine?
http://www.doxologia.ro/viata-biseri...manilor-astazi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Amuzant, ca de obicei, cum răsucește omul un text, în jocul infinit al imaginilor despre alții. Mesajul meu era însă altul, așa că mă văd silit să fiu mai explicit. Nu e deloc exclus ca o canalie, un individ subuman, să treacă la catedră și să predea tinerilor, mai exact viitorilor preoți, mesajul tipic al nebuniei. Care spune că nu contează ce fel de om ești, nu contează că agresezi prin simpla ta prezență pe semenii tăi, nu contează că arăți ca porcu (pentru că nu te poți înfrâna de la fripturi și paste făinoase), nu contează că îi insulți, până la înjurătură, pe studenții teologi care ți-au fost încredințați spre educație creștină, nu contează că tonul vocii tale e strident de parano, nu contează că faci crize de nervi (exact ca simpaticul Adolf, cum dealtfel îl și numeau studenții pe acel măscărici) dacă s-a auzit un scârțâit de scaun în timp ce tu îți dădeai importanță la catedră, contează doar un lucru: anume, că istoria pilăritului și savantismului a funcționat și în cazul tău. Și, desigur, contează enorm că Alin te agreează deja, deși nu te cunoaște... Sau, mai dihai, tocmai pentru că te cunoaște. P.S. Nu sunt o persoană strălucită intelectual, nici fizic (nu mai sunt), cu atât mai puțin spiritual (presupun că prin asta ai vrut să spui duhovnicește), sunt însă dornic să fiu mereu student. Asta da, ai nimerit-o bine! Dar nu pot învăța de la un parano cu scheme histrionice accentuate, asta nu pot și pace. Poți pricepe oare că nu toți suntem capabili să fim iubitori de paranoia, bunule? |
|