![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Da, ești sigură, atunci ia spune dumneata o dogmă care nu este din Biblie, că de-acum vreau eu să mă faci să zâmbesc. Hai, cu curaj!
|
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Eugen si dvs aveti o problema,v-am prevenit ca azi spun doar ce gandesc.Sunteti mult prea serios pt unul ca mine care nu prea se ia pe el insusi in serios.Adica imi rapiti satisfactia de a fi rautacios precum un mic duh rau,prin onsetitatea si bunatatea adresarii dvs.Va urasc si pe dvs.Studiul(ce titlu pompos pt o chestie usor semidocta)il scriu in noaptea acestea va avea o tema mai larga in care fariseii vor fi ultimul capitol.Tema este cumva ,,Sacrul si profanul"sau cum ne raportam noi la divinitatea.Vedeti dvs,cand vorbim la modul general este foarte simplu.Cumva parca vrem sa il trisam putin pe Dumnezeu: ,,Doamne ziceam si eu asa,o opinie,nu m-am referit la ceva concret".Da cand ne raportam direct,personal atunci parca o mica teama isi face aparitia:,,Pai cum sa spun asta daca nu o traiesc?ca parca nu prea simt ce spun da cand dadeam sfaturi era mai usor,ca eram neutru.Acu trebuie sa zic direct lui Dumnezeu,despre mine,si nu prea merge eschiva si ambiguitatea(cum s-o scrie cuvantul asta)si ascunsu elefantului in cires:,,Doamne,nu-i asa ca nu am zis nimic de mine?Adica stii ca te iubesc da nu prea as vrea sa zic asta..ca cine stie...daca nu te iubesc?".
Sa revin din aberatii:cu privire la studiu am ales trei cazuri.Adica cel ce l-a scris le-a ales,eu sunt doar scribu cu juma de norma.O sa vedem cum s-a raportat la Dumnezeu un prooroc,un apostol mare si religiosii vremii.Fiecare cu concluziile si invatamintele sale.Precizez ca opiniile nu sunt ortodoxe,ala de le-a scris are un nume similar cu un detergent da mi-a placut mie cum a analizat faza(altora s-ar putea sa nu le placa stilu da este interesant mesaju).Imi asum intreaga raspundere pt ce voi posta...blabla..alte minciuni.Pe scurt:o sa vedeti asa ca nu trageti inca :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu pot foarte usor sa iti dau citatele biblice care spun ceea ce am scris, tu poti sa faci acelasi lucru in ceea ce priveste afirmatiile tale? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Tartaruga; 28.08.2012 at 20:02:20. |
|
|||
|
|||
![]()
În cazul ăsta este necesar să decretăm că și Stalin și Hitler sau alții și alții ca ei aveau suflete minunate, și tocmai din acest motiv au trecut atâția prin foc și sabie. Ba unii spun că și Diavolul are un suflet minunat, oricât s-ar împotrivi el lui Dumnezeu și oricât a încercat să Îl ispitească pe Christos să nu cumva să purceadă la mântuirea lumii. Ba chiar alții spun că și duhurile drăcești sunt minunate. Ce mai, că "doar toți suntem minunați ..."
|
|
|||
|
|||
![]()
Oo Decebal, mai simplu ar fi invers: sa faci o lista cu toate dogmele si sa pui in dreptul lor pasajul/pasajele biblice care le-ar justifica. Si ca sa fie lista mai scurta, ia doar dogmele care divizeaza crestinatatea. Ce zici, te incumeti?
|
|
|||
|
|||
![]()
Aici te înșeli amarnic, tu ești cea care face tot felul de afirmații bombastice, fără a prezenta nici un argument, nici o acoperire, iar eu ți-am făcut oferta clară să demosntrezi care dogme nu sunt din Biblie că vreau eu să mă faci să zâmbesc, și după ce vei face tu demonstrația, o să îți arăt eu sau o să îți arate altcineva acoprirea biblică a dogmelor.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar daca ati pomenit Inchizitia, au copiii mici o vorba: "Cine zice ala este!" Cat despre Duh al lui Dumnezeu care sa divida, eu inca nu am auzit ci am auzit exact opusul, rugaciunea Domnului catre Tatal pentru ca noi sa fim unul asa cum si El este Unul cu Tatal... Multa pace! Last edited by Tartaruga; 28.08.2012 at 20:15:43. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. P.S. Iertati-mi indrazneala... si lipsa intelepciunii.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dogmatica Patristica Ortodoxa | myself00 | Generalitati | 7 | 10.09.2012 19:23:37 |
Despre lectura, in general | Lilith23 | Generalitati | 26 | 15.06.2011 12:11:07 |
sentimentalism si un dumnezeu general | lareine | Generalitati | 0 | 31.12.2009 01:15:25 |
Sf. Andrei este sarbatoare cu rosu/mare in general? | sophia | Diverse Sarbatori | 3 | 13.11.2009 11:07:58 |
Scrisoarea unui general roman catre Nero,despre Hristos | ortodox4life | Generalitati | 18 | 14.10.2008 22:09:52 |
|