![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Un pagan nu ajunge la credinta in Hristos daca nu intra intr-o societate crestina sau daca nu se inalneste cu un misionar. In general, nimeni nu vine la o credinta articulata, sigura, decat printr-un om sau o societate care o marturiseste." Cei, care vin pe forum nu sunt pagani, dar sufera de ceea ce numim "parere proprie", fiind incredintati ca ceea ce gandesc ei este verificat, trecut prin propriul filtru, deci demn de crezut. Acestia au incredere doar in rezultatul gandirii lor. Si totusi ceva ii impinge sa se alature unei grupari, care se numeste "crestin-ortodoxa". Oare de ce? Raspunsul il primi tot de la Pr. Staniloae: "Adevarata nastere spirituala a omului se realizeaza prin stabilirea comuniunii, dar aceasta nu se poate stabili decat prin credinta pe care, aducand-o unul, o face sa se aprinda si in celalalt. Adevarata credinta se prelungeste in iubire. De aceea se atribuie si iubirii crearea starii de comuniune. Iar nasterea in spirit inseamna inaltarea la rangul de personalitate. Numai prin credinta se poate produce adevarata coeziune si fratietate intre oameni." In lumina celor de mai sus, prezenta ateilor este mai mult decat binevenita, caci prin cei, care cred, lucreaza Dumnezeu si Cuvantul devine roditor. Multi dintre noi am avut de castigat de pe urma acestui forum si speram ca tot mai multi vor putea spune acest lucru. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Deviza idioata cu o cariera mult prea indelungata ,,crede si nu cerceta" apartine dusmanului credintei crestine, filosoful roman Celsus, sec 2, care a pus in gura apostolilor din primele veacuri aceasta tampenie, pe care ei, chipurile, ar fi folosit-o pentru a-i atrage la credinta pe oamenii mai simpli. Aceasta deviza contravine Bibliei: ,,Ci cercetați toate lucrurile, și păstrați ce este bun".(1Tes5.21) ,,Mari sînt lucrările Domnului, cercetate de toți cei ce le iubesc”(Ps111.2). Mi-am pus inima să cercetez și să adîncesc cu înțelepciune tot ce se întîmplă supt ceruri: iată o îndeletnicire plină de trudă, la care supune Dumnezeu pe fiii oamenilor.(Ecl1.13) M-am apucat și am cercetat toate lucrurile, cu gînd să înțeleg, să adîncesc, și să caut înțelepciunea și rostul lucrurilor, și să pricep nebunia răutății și rătăcirea prostiei.(Ecl7.25) 1Argintul are o mină de unde se scoate, și aurul are un loc de unde este scos ca să fie curățit. 2Ferul se scoate din pămînt, și piatra se topește ca să dea arama. 3Omul pune capăt întunerecului, cercetează, pînă în ținuturile cele mai adînci, pietrele ascunse în negura și în umbra morții. 4Sapă o fîntînă departe de locurile locuite; picioarele nu -i mai sînt de ajutor, stă atîrnat și se clatină, departe de locuințele omenești.(Iov 28.1-3) |
|
|
|||
|
|||
|
Credinta in reincarnare e o credinta antica cu origini indiene care inca amageste, din pacate, pe multi. Credinta crestina o respinge categoric. Hristos spune talharului pe cruce: ,,astazi vei fi cu mine in rai!"
|
|
|
|||
|
|||
|
Pai daca ateii trebuie sa aiba de a face tot timpul cu crestini de ce nu si vice versa?
|
|
|
|||
|
|||
|
Rugam expertii in hule sa le identifice atunci cand sunt postate si sa vedem ce e de facut.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Poate ca pentru noi e stresant ca a mia oara repetam ca evolutionismul e o rastalmacire si o interpretare proasta ca Creatiei, facuta de niste oameni ca sa isi scuze pacatele, si sa isi linisteasca ei constiinta (ca deh, dupa moarte totul e gata). Dar cred ca fie tre sa avem rabdare cu ei, daca suntem crestini cu adevarat, sau daca nu suntem la acea masura macar sa nu le raspundem nimic, sa nu reactionam si noi urat la posturile lor rautacioase. Vedem un post care ne infurie, hai sa trecem peste el, si sa raspundem strict la topic in cuvinte bune, blande si adevarate pentru cel ce intreaba, fie el si ateu. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ce credeti despre diferenta de varsta? | Sonrisa | Nunta | 117 | 29.03.2013 19:42:18 |
| Pentru crestini:de ce credeti ca intra ateii pe un forum crestin? | flying | Generalitati | 21 | 12.04.2010 00:23:37 |
| Ce credeti despre vedenii? | lacrimi | Din Noul Testament | 42 | 28.03.2010 21:48:52 |
| Ce credeti despre noul Patriarh | andorueca | Generalitati | 14 | 19.05.2008 22:33:56 |
| Prezenta catolicilor pe Forum | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 71 | 29.04.2008 18:24:37 |
|
|