![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Acest citat imi aminteste despre un parinte care spunea ca neortodocsii se mantuiesc in masura in care fac cele ale ortodoxiei.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca parintele Staniloaie a declarat ceea ce afirmi tu ca a declarat, atunci vine in contradictie cu afirmatiile Sfintilor Parinti ce sustin ca numai drept-credinciosii care au facut si fapte bune [a se observa ca singura, credinta, fara fapte nu este mantuitoare -citat f. aproximativ dintr-una din Epistolele Sfantului Apostol Pavel] vor mosteni Imparatia Cerurilor. Despre eretici, fie marea mila a Domnului peste ei, insa crezand stramb in Dumnezeu, cu totii vor ajunge in gheena ce le-a fost rezervata celor lipsiti de pocainta de-a lungul vietii lor pamantesti. Inseamna ca daca parintele Dumitru nu si-a revizuit intre timp pozitia fata de ereticii catolici si protestanti [dar numai in acest caz] ca si-a facut partasie cu ereticii ecumenisti. Cum erezia ecumenista a fost aspru condamnata de mai multe Biserici Ortodoxe [a Ciprului, a Greciei, ROCOR - Biserica Rusa din Afara Granitelor], inseamna ca este posibil ca parintele Dumitru [prin posibilul ecumenism de care a dat dovada] sa fie in afara Bisericii celei Uneia Sfinte, Apostolesti si Sobornicesti - Biserica Ortodoxa. Doamne ajuta! Razvan |
|
|||
|
|||
![]()
Sfintii Parinti au stabilit in mai multe canoane ca ereziile sunt pacate impotriva Sfantului Duh si sunt anatemizate, deci cum se pot mantui cei care au sfasiat Biserica cea una a lui Hristos. E adevarat, e posibil ca si catolicii sa se mantuiasca pentru ca au spovedanie si impartasanie, fiind Biserica harica, dar protestantii au ceva Sfant?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Catolicii s-au desprins din Sfanta, Soborniceasca, Apostoleasca si Unica Biserica a lui Hristos, adaugand de-a lungul timpului circa 20 [douazeci] de erezii, intre care Filioque, Primatul Papal, Papa=loctiitorul lui Hristos pe pamant [papa vicarus Domini], neprihanita conceptiune a Prea-Sfintei Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara Maria, impartasirea cu azima, nu cu paine nedospita precum la Ortodocsi. Deci sunt eretici, precum Sfintii Parinti ai Bisericii Ortodoxe a lui Hristos de dupa Marea Schisma de la 1054 i-au denumit fara exceptie. Deci, nici catolicii nu au in ei nimic sfant, ci doar duhul razvratirii impotriva Sfintei Biserici a lui Hristos, Biserica Ortodoxa, nu numai protestantii. Doamne ajuta! Razvan Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul! |
|
||||
|
||||
![]()
Fratilor... Nu va grabiti sa condamnati la IAD o omenire intreaga non-ortodoxa. Lasand la o parte cele patru criterii care vor fi folosite la Judecata... Nu stiti voi judecatile ascunse ale lui Dumnezeu.
Am intregistrarea in care Parintele Staniloaie raspunde afirmativ la intrebarea reporterului privitoare la mantuirea crestinilor catolici si nu numai. Cred ca dansul a avut la momentul respectiv o cultura teologica mult mai vasta decat a tuturor care scriu pe forumul asta, deci versetele si argumentele invocate de voi i-au fost binecunoscute. Eu personal n-as vota asa usor impotriva Parintelui. Ganditi-va ca foarte multi oameni, care se nasc si traiesc o viata model intr-un mediu crestin, nici n-au auzit de Ortodoxie. Si nu sunt cativa, e vorba de o lume intreaga si de generatii si generatii! Daca e sa dau un exemplu comparabil, la noi in Romania sunt extrem de multi crestini ortodocsi care nu stiu nici macar lucrurile elementare ale credintei noastre stramosesti. Care n-au citit nici macar Noul Testament, care nu au notiuni de baza de dogmatica ortodoxa (si nu vorbesc neaparat de cei de la tara). Pe aceia dintre ei care traiesc o viata normala, cu rugaciunile lor simple catre Dumnezeu si Maica Domnului, unde-i va aseza Dumnezeu, langa El sau departe de El? Inca o data, nu va grabiti cu afirmatiile.
|
|||
|
|||
![]()
Oare noi, ortodocsii, nu ne impartasim cu paine dospita si catolicii cu cea nedospita?
|
|
|||
|
|||
![]()
Anca-Miha a scris:
Citat:
Azima fiind turta, deci aluat nedospit, inseamna ca impartasirea ereticilor catolici se face cu paine nedospita, in vreme ce Sfanta Taina a Euharistiei la noi, la Ortodocsi, se face prin paine dospita, exact invers fata de cum am spus intr-un post anterior. Sa te intareasca si sa te povatuiasca , sora, Preaiubitul Domn si Mantuitor al nostru Iisus Hristos. Doamne ajuta! Razvan Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul! Doamne ajuta! Razvan |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar aici cine-i anatema dintre catolici si ortodocsi, care se mantuie, care a sfasiat pe care daca doar una Biserica este a Lui Cristos? |
|
|||
|
|||
![]()
Despre credinta ortodoxa.Credinta ortodoxa isi are originea de circa 2000 de ani.Ea a fost intemeiata de Mantuitorul si propovaduita de Sfinti Apostoli.Citez Mantuitorul a spus ,,Voi zidi Biserica Mea si nici portile iadului nu o vor birui pe dansa"(Matei16-18) .Sfinti apostoli au vestit evanghelia si au intemeiat Biserica Lui Hristos pe pamanturile diferitor tari.Sf Ap Andrei a fost unu din cei 12 apostoli,venind pe meleagurile noastre pe timpul dacilor si a romanilor in Scitia Mare si Scitia Mica....adica Ucraina de azi si Dobrogea,intemeind credinta ortodoxa.Acesta a lasat si urmasi in tara nostra care sa aiba grija de intarirea tari in credinta,a hirotonit episcopi ,preoti......Iata ca noi am ascultat de el si ne-am increstinat primindu-l pe Hristos ,,Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, și cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine(Luca 10, 16).Deci prin urmare Hristos ne-a increstinat.Sf ap Iacob ruda Domnului i-a intemeiat pe crestini ortodocsi din Jerusalim.Sf ap Vartolomeu si Sf ap Tadeu i-a intemeiat pe crestini ortodocsi armeni.Sf Ap Pavel i-a intemeiat pe greci ortodocsi.Sf ap Toma i-a intemeiat pe crestini ortodocsi din India.Plina este acum lumea de tot felul de asa zisi crestini :crestini
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|