Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.08.2008, 16:08:00
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford
Citat:
În prealabil postat de mirelat
da, Vassy, si eu zic la fel ca Adrian, sa intervii atunci cand simti ca ai ceva de spus. si nu te lasa ranita de vorbe aruncate cu usurinta de unii -- vezi "patriotisme ieftine" samd al lui Noesis.
Da o sa fiu pe linie oricum ma simt ca intr-o familie desigur parerile sint diferite si eu pot lasa mai mult de la mine.Noesis probabil e mai tinara si asa gindeste ea, nu isi da seama cind raneste un om care poate sa-i dea si obrazul celalalt.Citind pe forumul asta crestin ar trebui sa ne exprimam mai cu frica.
Imi pare rau daca te-am jignit.

Aici nu e vorba de lasat de la tine, ci de diferite perspective.

Sunt intr-adevar mult mai tanara, dar stau mai mult prin Romania. Din persepctiva unui tanar Romania nu sta asa de bine pe cat ti se pare tie.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 16:24:39
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

vsovi:
(s)"au n-ai vazut cum fiecare din pagodele asiei shi japoniei poarta in ele aceste tendintze, ale turnului babel shi ale desfranarilor cele de foarte multe feluri..."

(au doara e specific vorbirii Domnului shi nu mie pacatosul shi prostovanul ca bine zici)

Noesis:
Ce prostie mare. Unde ai vazut tu cum arata turnul Babel? Nu s-a pastrat nici un desen cu Turnul Babel, putea sa arate oricum. Cat de desfranate -- de unde si pana unde

raspuns:
"Ce prostie mare. "
-mare prostie ca daca n-ar fi nu s-ar povesti...
"Unde ai vazut tu cum arata turnul Babel?"
-pe acolo prin asia shi mai sunt shi prin europa shi america...
"Nu s-a pastrat nici un desen cu Turnul Babel, putea sa arate oricum."
-aici m-ai prins, dar eu cred ca asha arata ca pe la asiatici sau islam
"Cat de desfranate -- de unde si pana unde"
-poi nu vezi cat de multzi sunt? de ce crezi ca s-au inmultzit asha ca au urmat porunca Domnului? nuuuu, de la desfranare... iar la japoneji e chiar recomandata pedofilia shi sexul in grup sau pe la asiatici... n-ai vazut ca au scos de sub ape shi de sub pamant temple scufundate pline de pozitzii... ale curviei...

deci la asta m-a dus mintea sa cred ca in asia au fugit totzi urmashii celor ce au constuit turnul babel... iar fariseii shi saducheii au continuat sa-l construiasca in ei inshishi

iar eu am ramas cu limba incurcata... deci iarta-ma shi tu pe mine...???
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 16:40:22
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Sa nu judecam si de o facem sa nu judecam mai mult decat trebuie, peste neputinta si neantelegerea noastra. Nu suntem in masura a decide cine este mai mult sau mai putin in pacat, mai ales in patima desfranari. Intre a ne exprima un punct de vedere si pana a deveni acuzatori , este cale lunga si periculoasa .
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 16:58:39
ancah
Guest

Implicit

Noesis: Cat de desfranate -- de unde si pana unde

Are dreptata vsovi, caci templele lor sunt decorate cu scene obsene; cel putin cele indiene. Toata tantra se poate vedea sculptata pe peretii exteriori. Dar si japonezii au desene, reprezentand scene erotice, numai bune pentru secta lui Bivolaru.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 17:11:09
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
Citat:
În prealabil postat de ancah
Ce ciudati sunt oamenii: cand sunt plecati, vor acasa; cand sunt acasa, le e dor de duca. Oare cine ne inspira noua aceste ganduri? Sa fie oare de la Dumnezeu?
eu una nu ma simt straina aici, poate pentru faptul ca sunt sociabila din fire si ma adaptez destul de repede schimbarilor de mediu.

ma gandesc insa cu drag si la patria-mama, asta nu se uita niciodata.
Si pentru mine e surpriza ca simt dorul de tara atat de pregnant; dar nu l-am simtit de la inceput, fiind incantata de locurile in care ma aflam. Vine totusi un moment...
Am urmarit un documentar despre sasii din sudul Germaniei. O doamna povestea ca sotul ei s-a hotarat sa viziteze Romania dupa niste ani de sedere in Germania, tara lor de origine, chit ca primii germani au venit si au colonizat locuri din Transilvania si Banat incepand din secolul XIII. L-a intrebat pe sot cum este in Romania si acesta i-a spus : Bine! Cum adica "bine"? a intrebat ea, si surprinsa si curioasa a mers si ea in satul in care isi petrecuse buna parte din viata ei. A povestit apoi, ca i-a scazut la normal tensiunea, nu mai lua medicamente si se simtea excelent! Si asta doar pentru ca se afla in satul ei.
Altcineva, din SUA, avea sistematic dureri de cap si doctorul i-a recomandat sa mearga din cand in cand in Romania, caci dorul de tara se traducea in dureri de cap. Dupa ce a inceput sa vina din cand in cand in vizita, i-au disparut durerile de cap.
Toate aceste sunt durerile sufletului, pe care doar revenirea in locul de bastina le poate vindeca.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 17:32:37
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Foarte interesant Ancah,si cred ca poate fi adevarat fiindca suntem legati in mod natural de locul nostru de bastina,psihic,spiritual si fizic.
Cand am fost prima oara in Japonia,propriul organism nu se adapta deloc,nici clima si nici traditia de-acolo nu-mi puteau echilibra sederea mea.M-am simtit groaznic de straina,nu puteam dormi si nici manca...cand imi aminteam de Romania,parca simteam ca am trait in ea intr-o alta lume,era foarte departe de minte si suflet,dar exista.
Mirosul...ah!,mirosul de Japonia ma facea sa ma simt prizoniera,nu-l puteam accepta fiindca era foarte diferit de ceea ce cunosteam atat de bine,de mirosul din patria mea.Sa stiti,exista si un miros specific.Imi amintesc,cand am fost pentru prima oara la biserica ortodoxa din Ochanomizu,Biserica Sf.Neculai,m-am dus direct in strana,dar totul suna ciudat(pe langa limba)si cantarile,si felul oamenilor de-a sta la slujba,si figura episcopului cu ochii oblici...nu m-am simtit ca acasa.
Primele atacuri de panica si primele depresii le-am intampinat in Japonia,tocmai pentru ca nu puteam sa ma adaptez si ma chinuam sa rezist,luptam sa par cat mai naturala si conformata.Si totusi,era mult prea departe...
Nu stiu cum sta sora mea acolo de atatia ani,dar eu nu cred ca sunt facuta sa ma desprind de locul meu de bastina.In general sunt o persoana extrem de sentimentala si de nostalgica in tot ceea ce intampin,si dupa cum spunea Ancah,eu cred ca partea psihologica a omului este in mare parte definita de locul de bastina.Imi pare rau ca nu putem fi un popor civilizat si constiincios,am completa astfel o frumusete imensa de convietuire romaneasca.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 17:59:02
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

TARA MEA de Ioan Nenitescu

Acolo unde-s nalți stejari
Și cât stejarii nalți îmi cresc
Flăcăi cu piepturile tari,
Ce moartea-n față o privesc;

Acolo, unde-s stânci și munți,
Și ca și munții nu clintesc
Voinicii cei cu peri cărunți
În dor de țară strămoșesc;

Și unde dorul de moșie
Întotdeauna drept a stat
Și bărbăteasca vitejie
A-mpodobit orice bărbat;

Acolo este țara mea,
Și neamul meu cel românesc!
Acolo eu să mor aș vrea,
Acolo vreau eu să trăiesc!

Acolo unde întâlnești
Cât ține țara-n lung și-n lat
Bătrâne urme vitejești
Și osul celor ce-au luptat;

Și unde vezi mii de mormane
Sub care-adânc s-au îngropat
Mulțime de oștiri dușmane,
Ce cu robia ne-au cercat;

Acolo este țara mea
Și neamul meu cel românesc!
Acolo eu să mor aș vrea,
Acolo vreau eu să trăiesc!
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 18:01:33
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Implicit

Poezia de mai sus este ca sa ne aducem aminte pe ce topic ne aflam, ca am cam luat-o razna cu discutiile...si o suparam pe Vassy! :rolleyes:
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 18:22:43
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Implicit

Si aici inca o dedicatie pt Allia, Padre si ceilalti prieteni de-ai nostri...pt sarguinta lor..!

PATRIA MEA de George Cosbuc

Patria ne-a fost pământul
Unde ne-au trăit strămoșii,
Cei ce te-au bătut pe tine,
Baiazide, la Rovine,
Și la Neajlov te făcură
Fără dinți, Sinane,-n gură,
Și punând dușmanii-n juguri
Ei au frământat sub pluguri
Sângele Dumbrăvii-Roșii.
Asta-i patria română
Unde-au vitejit strămoșii!
Patria ne e pământul
Celor ce suntem în viață,
Cei ce ne iubim frățește,
Ne dăm mâna românește:
Numai noi cu același nume,
Numai noi români pe lume
Toți de-aceeași soartă dată,
Suspinând cu toți odată
Și-având toți o bucurie;
Asta-i patria română
Și ea sfântă să ne fie!

Patria ne-o fi pământul
Unde ne-or trăi nepoții,
Și-ntr-o mândră Românie
De-o vrea cerul, în vecie,
S-or lupta să ne păzească
Limba, legea românească
Și vor face tot mai mare
Tot ce românismul are:
Asta-i patria cea dragă
Și-i dăm patriei române
Inima și viața-ntreagă.
(Intru Sfanta Ortodoxie:) )
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 18:34:47
ancah
Guest

Implicit

Cred ca si Vassy cunoaste prea bine dorul de tara si ne va ierta...
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tara Sfanta Lyllyana Pelerinaje la locuri Sfinte 24 04.09.2015 05:42:19
La Multi Ani..Tara mea de lacrimi,tara mea de dor Scotland The Brave Generalitati 15 25.01.2012 05:24:16
vacanta la tara lore86 Generalitati 2 26.01.2011 15:24:43
preotii de oras si cei de la tara rentea Preotul 19 27.10.2009 00:08:14