Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.11.2012, 11:17:05
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Psalmistul David ne arata cum sa lepadam acest obicei urat si vatamator al injuratului: "Binecuvanta-voi pe Domnul in toata vremea, pururea lauda Lui in gura mea".

Nu se poate fara rugaciune, fara a cere de la El, "pune Doamne paza gurii mele si usa de ingradire imprejurul buzelor mele."
Reply With Quote
Vechi 05.11.2012, 13:01:55
Simply_me
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Sa-mi fie cu iertare, dar la ce va asteptati sa auda? Mai ales cand spuneti cuvantul "fotbal", cu ce anume il asociati? Evident, cu injuraturi, fanatism, huliganism etc. Recomand artele martiale, un karate traditional sau ceva de genul. Este opusul a ceea ce ati experimentat pana acum!
Una este sa mai scapi un cuvant urat si alta e sa dracuiesti, copilul meu nu e obijnuit sa auda asa ceva desi ii place fotbalul nu mai vrea sa mearga, ma gandeam ca .....daca e antrenori pt copii n-o injura (antrenorul), se pare ca m-am inselat.
Reply With Quote
Vechi 05.11.2012, 13:53:14
Marcel_Ionut's Avatar
Marcel_Ionut Marcel_Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Conteaza foarte mult,pe langa cuvintele spuse,energia emotiei pe care o investeste in ele: daca le spune cu ura,furie exagerata,atunci da,persoana respectiva poate face mult rau in jurul sau,chiar si de la distanta.
In general sunt afectate persoanele care au o protectie slaba,pentru ca,in general un om cu o anumita viata si conduita spirituala este protejat.
Pur si simplu este ca la niste posturi de radio,daca vrei,iar daca tu accesezi niste frecvente inalte prin rugaciune si aceasta conduita spirituala,vibratiile de frecventa joasa nu ajung la tine.
Se mai poate petrece,insa si urmatorul fenomen: uneori atragem violenta celor din jurul nostru si atunci cand in noi insine este un grad de violenta marit,pe care il reprimam si nu dorim sa il recunoastem.Atunci,ceilalti functioneaza ca niste oglinzi care ne arata acel chip al nostru ascuns pe care refuzam sa il acceptam ca facand parte din noi.
In momentul in care constientizarea si acceptarea au loc,automat si aceste manifestari reprimate ale noastre se dizolva si incetam sa mai atragem in viata noastra acest gen de persoane.

Mi-a placut cum ai zis, de unde ai citit asta sau cum as putea eu scapa atractia asta, imi poti da linkuri sau carti?:D
Vechi 05.11.2012, 15:17:45
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Cei mai calmi oameni, dupa parerea mea, cred ca sunt prin Ardeal... Unii nu vorbesc zile in sir, sau vorbesc doar ce trebuie, iar "Dumnezeu, dragutzu nu trebe suparat daca treaba nu mere cum ni-i voia..."
Da, eu ca ardeleanca vorbesc destul de putin si chiar am timp sa ma gandesc, intr-o situatie in care ar merge un cuvant mai aspru, ca totusi mai bine nu..:)) nici nu ma enervez decat rar, dar atunci nu-mi gasesc cuvintele si tot nu zic nimic ..
Depinde mult de firea fiecaruia, eu nu gasesc nici o dificultate sa nu injur, dar poate altora le e mult mai greu fiindca sunt colerici din fire.
Reply With Quote
Vechi 05.11.2012, 17:50:33
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Simply_me Vezi mesajul
Una este sa mai scapi un cuvant urat si alta e sa dracuiesti, copilul meu nu e obijnuit sa auda asa ceva desi ii place fotbalul nu mai vrea sa mearga, ma gandeam ca .....daca e antrenori pt copii n-o injura (antrenorul), se pare ca m-am inselat.
Fotbalul tot fotbal e...
Reply With Quote
Vechi 06.11.2012, 17:17:46
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Cand omul injura uita, atat de chipul lui Dumnezeu din el, cat si din semeni. De aceea, orice injuratura este unita cu pacatul luarii numelui Domnului in desert.

Injuratura este o pervertire a darului cuvantului, care ni s-a dat spre viata. Prin ea, cu gandul sau cu limba, cuvantam spre moarte.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 17:24:06
Andra_07 Andra_07 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Implicit

Pe langa faptul ca injuraturile sunt impotriva invataturilor crestine, mi se pare o lipsa totala de educatie sa vorbesti astfel. Indiferent de sex. Recunosc ca faptul ca nu injur nu se datoreaza atata credintei, cat faptului ca nu ma pot vedea scazand la acest nivel. Simplul gand ca eu n-am auzit injuratura la mine in casa, ca nici parintii si cu atata mai putin bunicii, nu i-am auzit vorbind asa, nici eu nu pot sa am un asemenea comportament.
Numai oameni slabi, needucati si extrem de frustrati, rabufnesc folosind cuvinte vulgare.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 18:19:19
andra_v andra_v is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andra_07 Vezi mesajul
Pe langa faptul ca injuraturile sunt impotriva invataturilor crestine, mi se pare o lipsa totala de educatie sa vorbesti astfel. Indiferent de sex. Recunosc ca faptul ca nu injur nu se datoreaza atata credintei, cat faptului ca nu ma pot vedea scazand la acest nivel. Simplul gand ca eu n-am auzit injuratura la mine in casa, ca nici parintii si cu atata mai putin bunicii, nu i-am auzit vorbind asa, nici eu nu pot sa am un asemenea comportament.
Numai oameni slabi, needucati si extrem de frustrati, rabufnesc folosind cuvinte vulgare.
Sunt situatii in care trebuie sa-i explici unui individ anumite lucruri "pe limba lui".
Vechi 11.11.2012, 20:07:46
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andra_07 Vezi mesajul
Cu toata educatia ta... acolo unde nu functioneaza ratiunea trebuie sa aplici militaria!
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 21:45:54
Andra_07 Andra_07 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Cu toata educatia ta... acolo unde nu functioneaza ratiunea trebuie sa aplici militaria!
Intre barbati poate e mai comuna practica. Dar o adevarata doamna, nu se preteaza la asa ceva:)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare